Mandag, 02 December 2019

Højt oppe i en lille isoleret dal, 1920 meter over havet, ligger den lille og idylliske by, Sulden eller Solda, som den hedder på italiensk. Sulden er en bjerglandsby i Sydtyrol, Norditalien, der er klemt inde mellem høje bjerge, blandt andet det gigantiske Ortler, der med sine 3905 meter er det højeste i  Østalperne. Det er i den tysktalende region Sydtyrol, og man glemmer ofte, at man er i Italien, fordi alting virker så østrigsk. Dog er venligheden om muligt større, priserne lavere og udvalget af pizza bedre. Idyllen, hyggen og skiløbet er i særklasse.

Bjerglandsbyen med omkring 400 indbyggere er beliggende i den vestlige del af Sydtyrol og dermed et populært vandre-, cykel- og skiområde. Her ligger også den nyåbnede Caravan Park i 1.920 meter´s højde i Sulden, hvilket gør den til en af de højeste beliggende autocamperpladser i Europa.

Den smukt anlagte autocamperplads på 8300 kvm ligger på Suldenbach og hører til Alpina Mountain Resort, hvor mobile rejsende ikke kun går ud for at spise, men slapper af efter en solid vandre- eller skitur i den tilhørende indendørs pool og sauna. Hvis du ikke har dine egne ski, kan du leje dem der. Også et supermarked, en bank og postkontoret ligger inden for gåafstand.

Sulden er fantastisk sommer som vinter. Er du til alpint skiløb råder Sulden over 44 km pister og med pisterne beliggende fra 1900 meter op til 3250 meter er her meget snesikkert. På trods af ski områdets størrelse, råder Sulden over 2 kabinelifte der hver tager 110 personer, samt mindre kabinelifte. Selv om sommeren kan man stå på ski her.

Om sommeren er området perfekt til vandreture i alle kategorier, med enkle højalpine gletsjerture. Alle har mulighed for at nyde det smukke bjerglandskab med vandre- eller mountainbiketure gennem tætte skove, enge og lunde til bjerghytter. Det legendariske Stelvio-pas er altid det højeste punkt i cykelløbet Giro d´Italia.

Du behøver ikke selv medbringe udstyr til området, der tilbyder både E-cykel- og skiudlejning.

De luksuriøse og smukke omgivelser har dog en pris: En nat koster 24 Euro inklusive strøm, vand og bortskaffelse. For brug af sanitære faciliteter vil der blive opkrævet 10 Euro for to personer - også for swimmingpool og sauna. Derudover kommer skatten med 1,05 Euro pr. Person.

Adresse:

Caravan Park, Alpina Mountain Resort
Solda 111, 
39029 Sulden
Sydtirol - Italien

Hjemmeside: www.alpina-mountain-resort.it

GPS-koordinater: 46 ° 31'48 "N / 10 ° 34'59" E

Google Maps