Fredag, 08 November 2019

EarthRoamer fra Colorado i USA, har bygget specialbyggede Off-Road campere til eventyr og ekspeditioner siden 1998. Alle er de specialbyggede til at kunne holde til alt det, en almindelig autocamper hurtigt melder fra på.

EarthRoamer har netop lanceret den mest avancerede model nogensinde, med modelbetegnelsen LTI der er opbygget på basis af en Ford F-550 med 6,7 liters Power Stroke Turbo Diesel V8 med 4WD, luftaffjedring og 41-i Continental MPT-81 dæk i militærklasse. Total mængde brændstof 95 gallon (1 US gallon = 3,78 liter), LED belysning og andre opgraderinger.

Selve bodelen er opbygget med to årtiers erfaringer og 250 ekspeditionskøretøjer. Disse køretøjer har kørt flere hundrede tusinder miles på nogle af verdens hårdeste veje og stier, samt givet husly titusinder af nætter under alle tænkelige vejrforhold.

Den nye EathRoamer LTI er opbygget på vakuum-infunderet karbonfiber, lithium-ion batterier, hævet lofthøjde og køje side vinduer. Hvis opbygninger skal være både lette og meget stærke skal de være lavet af kulfiber som her, i denne nye model. Materialet benyttes også til avancerede rumfartøjer, militærfly, eksotiske sportsbiler, high-end yachter og endda high-end cykler og sportsudstyr.

Til dato har markedet for ekspeditions køretøjer brugt og bruger stadig teknologier, der er udviklet i 1950’erne. Alle LTI delene er produceret ved hjælp af Vacuum Infusion Process til at skabe og binde to Kulfiber lag sammen til en skumkerne, der resulterede i en monoque kulfiber opbygning, der er lettere og stærkere en traditionelle autocamper opbygninger af monoque opbygninger i f.eks glasfiber, men også meget dyrere.

EarthRoamer LTI fåes med flere forskellige indretninger, der alle er opkaldt efter byer i Colorado og inventaret variere i overenstemmelse hermed. Fælles for modellerne er at der kan sove tre til fire personer i Queensbed og alkovesenge. Den er forsynet med både bad/toilet, køkken med induktionskogeplade, 227 liter køl/frys, konvektions microbølgeovn og en vask samt en opholdsstue. Købere af denne unikke camper kan forvente møbler i Teak eller Ahorn, granit eller rustfrit køkkenbord,  23 liters varmtvandstank, 8.000 BTU klimaanlæg, 13.000 BTU diesel luftvarme, 3G/4G Wi-Fi router med trådløs hotspot og tagantenne, skjult biometrisk pengeskab og LED belysning.

Det elektriske XV-LTI system er baseret på en 11 kWh lithium batteribank og et 1.320 watt solcelleanlæg. 378 liter ferskvand og 200 liter spildevand. Der desuden montere et helt nyudviklet automatisk opladningssystem. Dette starter automatisk motoren, hvis der nåes et kritisk niveau eller når forbruget bliver for højt. Som om at det ikke er imponerende nok, inkluderer den også et digitalt berøringsskærms kontrol / overvågningscenter, dobbelt inverter / opladere, 120V / 12V / USB-stik i hele hytten, og en 30A udvendig stikkontakt.

Nok ikke lige et køretøj til vesterhavet eller Nordtyskland, men måske der findes nogen et eller andet sted der barsler med større drøm, som f.eks en landjordens svar på Troels Kløvedal. Dette er nok også nødvendigt når prisen er opgivet til 590.000 UDS (1 UDS = ca. 6,77 DKK). Til gengæld vil store verdensomspændende ture gøre, at man kan se bort fra dansk registreringsafgift og istedet få den registreret i udlandet.  Det vil med sandsynlighed vække stor opmærksomhed og avisskriverier, med den oplevelsesform kørende rundt på det jyske hedeareal.

Læs mere om EathRoamer LTI

 

Udgivet i Autocamper nyheder