Onsdag, 06 November 2019
Onsdag, 06 November 2019 18:43

Næste trin for hybrid Power chassis - 2020

AL-KO Vehicle Technology implementerer nu hybrid Power chassis platformen. I anden halvdel af 2020 vil de første HPC-konfigurationer til autocampere med elektrificerede bagaksler og Fiat Ducato-drev hoved være tilgængelige for udvalgte kunder via individuel godkendelse.

Grundlaget for hybridkonceptet, der er udviklet sammen med Huber Automotive AG, er det variable AL-KO letvægtchassis, der som systembærer muliggør modulær brug af batteripakker og elektriske drevkomponenter og samtidig tilbyder den bedst mulige beskyttelse af batterierne. Den elektrificerede bagaksel med en spidseffekt på 90 kW kan tilkobles om nødvendigt. Batterikapaciteten er designet til en fuldt elektrisk rækkevidde på mellem 50 og 100 km, afhængigt kundens behov.

En stor fordel ved hybridkonceptet er, at det kan matche den lange rækkevidde i en dieseldrevet autocamper eller endda overstige den (boosterfunktion). Ved rejser over længere afstande, kan køretøjets forbrændingsmotor bruges uden begrænsning. Med samtidig brug af e-drevet og forbrændingsmotoren, kan bedre accelerationsværdier opnås, f.eks. under overhaling, mens e- support muliggør brændstofbesparelser og CO2-reduktion på op til 30 procent. HPC® har en plug-in opladningsfunktion. En kraftig, skalerbar indbygget oplader med opladningskapacitet fra omkring 7 kW muliggør fleksibel eller hurtig opladning (hurtigopladningsstation). Dette muliggør at rejsen kan starte øjeblikkeligt, uden emission, med fuldt opladede batterier

Disse funktioner betyder, at autocampere med en HPC® platform opfylder krav til landespecifikke regler og godkendelse af E-nummerpladen i Tyskland. Der er allerede planlagt en yderligere udvikling for endnu mere praktisk og økologisk kørsel. Systemet kan i fuldautomatisk tilstand identificere udpegede miljøzoner via GPS og automatisk skifte til emissionsfri modus.

Yderligere praktiske fordele: Gennem genvinding og energilagring kan systemet også give energiforbrugere som interiørbelysning, køleskabe, varme- og airconditionanlæg eller underholdningsmuligheder energi og kan derfor tjene som en selvforsyningsbuffer til for eksempel nattestop undervejs. Derudover tilbyder den omskiftelige bagaksel en værdifuld firehjulstræk og trækkrafthjælpefunktion om nødvendigt. Fordelen ved trækkraft er især attraktivt for autocamper ejere på våde græsarealer og glatte veje eller stejle stigninger.

Især inden for den kommercielle sektor drager håndværk, byer og kommuner fordel af den høje fleksibilitet og tilpasningsevne af HPC-platformen fra Al-Ko Fahrzeugtechnik. I de rekreative område gør innovative funktioner i Hybrid Power Chassis-teknologien det muligt at realisere hidtil utilgængelige funktioner i autocamperen. Det modulopbyggede design af det elektriske hjælpedrev sammen med variabler, skalerbare energilagringssystemer giver også potentiale for yderligere individuelle kundebehov eller fremtidige emissioner.

Generelt nyder købere en høj investeringsbeskyttelse og værdiopbevaring. Selv med fremtidige strengere regler for indre byer og miljøzoner kan køretøjer med HPC fortsat bruges rent af elektricitet.

Funktioner:

  • Opladningskapacitet: 7 kW eller valgfrit 22 kW (230 V / 400 V)
  • 4 x 4 trækkraft (f.eks. På glat underlag eller på stigninger)
  • Booster (bedre acceleration og brændstofbesparelse på op til ca. 30%)
  • Automatisk detektion af udpegede miljøzoner via GPS, der automatisk skifter systemet til elektrisk tilstand.

Link: AL-KO Hybrid Power Chassis

Udgivet i Autocamper nyheder