Torsdag, 14 November 2019

Autocamperturister søger pladser til en FAIR pris. Hvor høje må og skal de være? Det har det tyske autocamper magasin Promobil netop haft sat forkus på, i en artikel i deres november nummer.

Et projekt med udsigt til Elben har fået byrådet i byen Darchau til at trække i nødbremsen der vedrøre en plads der . Det kunne man læse i online versionen til Hagenower Kreisblatt. For to år siden antog det lille samfund i Urstromtal, at den projekterede autocamperplads ville koste en kvart million Euro. Selv efter at have slanket på udstyret er omkostningerne steget og idag er er beløbet fordoblet. Årsagen - Oversvømmelses beskyttelse vil blive væsentlig dyrere end forventet. Egenandelen for det lille samfund i Darchau er steget fra 20.000 Euro til godt 95.000 Euro, og det er efter byrådets opfattelse for meget.

Det rejser spørgsmålet om autocamperturister overhovedet vil have den slags betalte pladser? Promobil har i deres  databank for autocamperpladser 12.700 autocamper overnatningspladser i Europa, af det antal er er 4.470 i Tyskland. Mange af pladserne bliver bedømt med antal stjerner, fra 1 til 5.

Den samlede score er resultatet af den samlede bedømmelse af placering, udstyr, renlighed og pris / serviceforhold. Hvis prisen ved klassificering spiller den afgørende rolle, så må tendensens på de gratis pladser være bedre end betalingsbaserede. Evalueringen af databasen fører imidlertid til den modsatte konklusion. Efter brugernes mening mener de, at betalende pladser normalt er bedre end gratis.

Hvordan står det til med autocamperpladserne med den høje pris og hvordan bliver de accepteret? De fleste af de betalingsbaserede pladser tager ikke mere end 10 Euro for en overnatning inklusive 2 personer. Vigtigt er det at når det drejer sig om tyske pladser er de kun belagt med 7 procent moms, hvilket betyder at en plads til 10 Euro -> 75 kr i Danmark med 25  procent moms derved vil koste ca 90 kr. (afrundet). Også pladser til 5 Euro har tilfredse kunder. Kun ved de helt dyre pladser er der ikke længere stigning i kundernes tilfredshed. Pudsigt nok er der også sammenhæng mellen størrelserne på pladserne, hvor de højeste bedømmelser ligger hos pladsstørrelser mellem 31 og 50 pladser og 51 til 80 pladser. Den laveste bedømmelse får de helt store pladser, dog er her forskellen på bedømmelserne nede på decimal niveau. Det omtalte gør sig både gældende på pladser i Tyskland og resten af Europa. Ved omtalte størrelser er bedømmelserne højest på de betalende pladser. Også gælder - Ingen regel uden undtagelser som beliggehed.

Ser man på bedømmelser i forhold til faciliteter på pladserne er bedømmelserne naturligt højest med faciliteter som forsyning og bortskaffelse og ligeledes hvor der tilbydes toilet og bad. Internet ser ikke ud til at have en øget indflydelse i forhold de nævnte pladstyper. De laveste bedømmelser finder man på betalende pladser uden faciliteter af nogen art.

Rimelig pris? Det afhænger af ...

Man kan stadig finde dem i et stort antal, de “vilde” pladser i naturen og deres gæster der kalder sig “Fricampere”. Og hvis man vil, kan man i det mindste stadig overnatte en enkelt overnatning ved vejsiden eller parkeringspladsen med den rigtige størrelse bås, med henblik på at kunne fortsætte sin kørsel forsvarligt, og hvor dette ikke udtrykkeligt er forbudt ved tidsangivet skiltning. De, der sætter pris på service, sikkerhed og komfort, når de er på rejse med en autocamper, har også en fornemmelse af, hvad der er en rimelig og fair pris og at autocamperpladser kan udtrykkes forskelligt afhængigt af omstændighederne. Og hvis engang, det virkelig lugter af et dårlig køb af ophold med overnatning på en plads, så bliv ikke blive irriteret over at den ikke levede op til forventningerne, men bedøm den fair i diverse apps og fortsæt derefter bare mod et andet sted.

Sådan fordeler priserne på autocamperpladser sig i Tyskland

 

Sådan fordeler priserne på autocamperpladser sig i Europa

 

Kvalitetspladser bliver belønnet

Læs mere HER

Torsdag, 14 November 2019 08:33

Nu træder nye regler for vinterdæk i kraft

Fra efterårsferien og helt til forårssolen får overtaget, skal man som dansker være opmærksom på, at vores nabolande har vinterdækspligt. I Sverige og Norge kører man vinteren i møde med nye regler for vinterdæk.

Da Vejdirektoratet i oktober var ude med årets første saltbiler på vejene, blev vintersæsonen officielt skudt i gang. Det stiller krav til din bils udstyr, især hvis tankerne allerede nu vandrer i retning af ferie mod lavere temperaturer end herhjemme. Ved den seneste opgørelse fra 2017 tog knap en halv million danskere på jule-, ski- eller vinterferie i perioden december-februar. Af disse valgte 21 procent at pakke bilen og selv køre på ferie. 

Danskere, der vælger at tage bilen ud af landet, skal dog være opmærksomme på, at der fra i år gælder nye regler for vinterkørsel i vores nabolande Sverige og Norge, samt at der er vinterdækspligt i Sverige og Tyskland. Det oplyser dækfirmaet SorteDæk.

Vinterdækspligt

Mens de danske politikere fortsat diskuterer, hvorvidt vinterdæk skal være et lovkrav i Danmark, er det allerede vedtaget ved lov hos vores naboer i syd og øst. Derfor oplever danske dækforhandlere til stadighed flere kunder, som spørger til regler for vinterdæk, når turen går udenlands i de kolde måneder. Karsten Larsen fra Sortedæk.dk har travlt i disse måneder med ferieparate familier, som skal have vinterdæk på bilen inden de lange køreture.

– Mange er ude i god tid, men vi oplever også, at nogen først bliver klar over, at der er vinterdækspligt i Sverige og Tyskland, kort før de skal afsted. Det kan skabe lidt panik før lukketid, hvis man ikke er klar over reglerne for kørsel i vintervejr på den anden side af grænserne. Men hellere sent ude end at glemme det – det kan blive en både dyr og farlig fornøjelse, siger Karsten Larsen.

Nye regler skal gøre det nemmere

Foruden det faktum, at det i Sverige er lovpligtigt at køre på vinterdæk mærket med det såkaldte bjerg- og snefnugsymbol i perioden 1. december – 31. marts, så har der i mange år været vinterdækslister, som oplyste om, hvilke dæk der var godkendte som vinterdæk. Ved indgangen til 2019 blev disse lister delvist fjernet, så de fra denne sæson kun gælder lastbiler og ikke almindelige personbiler.

Man skal dog fortsat være opmærksom på, at man har de rigtige dæk påmonteret, inden turen går til potentielt koldere egne, da regler for såvel snekæder som pigdæk varierer fra land til land.

– De nyeste tal fra Dækbranchen viser, at der fortsat er omkring 10 procent af danske biler, der kører på sommerdæk om vinteren. Det kan godt være, man føler, at de milde vintre herhjemme ikke er slemme nok til, at man behøver at skifte til vinterdæk, men ved våde og kolde veje er der markant forskel på bremselængden. Det kan simpelthen ikke svare sig at tage chancen, udtaler Karsten Larsen.

Udover vinterdæk råder Karsten Larsen desuden de danske bilister til at have blandt andet et tæppe, en advarselstrekant og en skovl med i bilen, før de lange køreture går til potentielt sne- og isglatte egne.

Tyskland

Der er dog ingen lovbestemmelse for et bestemt tidspunkt for skift af dæk, og naturligvis skal de aktuelle vejrforhold altid overholdes. Især ved en meget tidlig påske skal du lade vinterdæk sidde på lidt længere og ikke holde sig for strengt i henhold til O-til-O-reglen, der står for Oktober til Ostern (Påske).

 

Udgivet i Information