Onsdag, 13 November 2019
Onsdag, 13 November 2019 16:30

Nyt våben mod fartsyndere

Kunstige huller i vejen ! Sætter man ikke hastigheden ned ved mødet med ethastighedskamera, sørger et nyt system for at det sker. Systemet er svensk og kaldes”Actibump” En radaranordning kommunikerer med stålplader der er monteret i vejen. Hvis et køretøj kommer for hurtig, falder stålpladerne 4 cm med. Køretøjer der køre for hurtighen mod den sænkede stålplade mærker et tydeligt bump. Sætter man ikke hastigheden ned inden stålplade får man en fysisk påmindelse, der skal sikre en jævn trafikstrøm med sikker hastighed.

De, der holder sig den tilladte hastighed, er i stand til at køre på vejen som helt normalt uden at et påmindelses bump udløses. For ikke at giver busser og køretøjer under udrykning en påmindelse, kan “Actibump” deaktiveres midlertidigt med en transponder i bussen og udrykningskøretøjet. Ud over at øge sikkerheden, få trafikanter til at overholde hastighedsbegrænsninger, har det også den effekt, at der ved en flydende hastighed udledes mindre emission og støj nedsættes.

Systemet er allerede i brug i Sverige og Tjekkiet. Det første tyske  anlæg ved byen Hanau ved Schwerin installeres her i 2019. I Sverige er det blandt andet installeret ved Helsingborg og på Øresundsbroen.

Link: Edeva

Udgivet i Information