Lørdag, 26 Oktober 2019

Ålesund er stedet hvor fjeldene og fjordene møder det åbne hav. Derfor ar det heller ikke en tilfældighed at Ålesund er blandt de mest besøgte områder i Norge. Ålesund kunne såmænd væreden perfekte kulisse for et moderne eventyr og ligger ved den velkendte Geirangerfjord, der er juvelen blandt de norske fjorde.

Dens karakteristiske form, høje vandfald og forladte fjeldgårde har sikret området i UNESCOs verdensarvsliste. Selve byen Ålesund er spredt ud over en masse mindre øer, der strækker sig helt ud til Atlanterhavet.

De barske fjelde, hæver sig mere end 2.000 meter op fra den safirblå. Er man til skiløb er her mellem februar og juni perfekte forhold forhold til off-piste skiløb, men der er også muligheder for alpint skiløb og langrend. Området har tilbud til mange sider af det frie liv.

Byen Ålesund var i 1904 udsat for en altødelæggende brand, hvor alt måtte genopbygges fra grunden. Idag står byen som det kuturelle centrum med et utal af spændende festivaller at enhver art.

Ålesund med autocamper

Ålesund Kommune tilbyder i sommermånederne 50 pladser, der er reserveret for autocamperparkering ved Hjelsesgården i Sorenskiver Bullsgate i centrum af Ålesund. Parkeringen for autocampere ligger på strandpromenaden med smuk udsigt over havet og med gode fiske muligheder og inden for gåafstand til byens centrum og til bybjerget.

Der kan ikke reserveres plads og der er en betaling på 250 NOK (182,50 DKK). Der er maximum ophold på 5 dage. I prisen er inkluderet: bad, toilet, tømmeanlæg for kemiske toiletter, forsyning af frisk vand og strøm med 16 A

Adresse:

Hjelsetgården Bobilparkering
Sorenskriver Bullsgate 33, 
6002 Ålesund, Møre og Romsdal  

Norge

GPS - Koordinater: N 62.47589, E 6.15723 / N 62°28'33", E 6°09’26"

Links: Ålesund Parkering AS , Campercontact, VisitNorway

 

Udgivet i Autocamper Ture