Plads Tip - Maleriske Saarburg tæt på Mosel og Luxembourg

Plads Tip -  Maleriske Saarburg tæt på Mosel og Luxembourg Foto: Saarburg.de

Saarburg er en by i Trier-Saarburg-distriktet i den tyske delstat Rheinland-Pfalz, på bredden af Saar-floden. Saar er en biflod til Mosel og løber i det vestlige Tyskland og nordlige Frankrig med sine ialt 246 km. Floden har givet navnet til delstaten Saarland, og var tidligere vigtig for transport af stål, jern og kul, samt fiskeri og stadig vinavl.

Ved floden ligger Saarburg med sine 6.700 indbyggere og er den dag i dag vinmetropol og kendt for dyrkning af Riesling druen. Kendt som turistattraktion, hvor Leukbach floden løber ind igennem byens centrum og skaber et 20 meter højt vandfald. Vandfaldet er resultatet af et projekt fra det 13. århundrede om at omdirigere Leuk gennem byens centrum og for foden af vandfaldet drev vandfaldet tidligere vandmøllehjul. Idag er mølleværket museum. Vandfaldet er med sine omkring 20 meter et af de største vandflad i byer. Fra 1770 til 2003 var der et klokkestøberi i Saarburg, der er bevaret som museum og kan besøges.Byen er præget af meget velbevarede bygninger der præger den gamle bydel der krydses af små gader og der med Leuchbach floden har fået tilnavnet “Lille Venedig”.

Saarburg med autocamper

Saarburg er ligeledes et perfekt besøg værd med autocamper, der i udkanten af Saarburg råder over autocamperpladsen “Reisemobilpark Saarburg” med plads til 100 autocampere. Byen kan besøges til fods (20 min) eller på cykel (7-8 min) langs floden. Det er muligt at reservere plads, bestille morgenbrød, og der er Biergarten. Pladsen er belyst, frisk vand forsyning, strøm, bad og naturligvis bortskaffelse af spildevand og toilet.

Pris efter sæson, 8 -11,50 Euro inkl. bortskaffelse af spildevand og toilet, WC,WiFi og evt. hund. Strøm: 50 cent/kWh, Vand: 1 Euro, Bad 1,50 Euro/4 min

Pladsen modtager ligeledes klubtræf med op til 40 køretøjer undtaget på helligdage og forlængede weekender.

Afstande: Luxembourg (L) 36 km,  Nancy (F) 124 km, Trier 24 km, Bernkassel-Kues an der Mosel 70 km.

Saarburg
Womoclick Video

Adresse:

Reisemobilpark Saarburg 
Am Saarufer 18, 
54439 Saarburg, 
Rheinland-Pfalz / Deutschland

GPS Koordinater: N 49.60113, E 6.55533 / N 49°36'04", E 6°33’19"

Hjemmeside: Reisemobil Saarburg