Autocamperpladser i bla. Schleswig lukker ned på grund af Corona Virus

Womoplatz Schleswig lukket pga. Corona virus Womoplatz Schleswig lukket pga. Corona virus Foto: Womoplatz Schleswig

I princippet kan individuelle rejser, der ligeledes inkluderer en tur i autocamper, klassificeres som risikoreducerende, på grund af den mindre kontakt, som foregår på togstationer, lufthavne, busser, hoteller og krydstugtskibe. Alligevel bør de der tilhøre risikogruppen overveje at bliver i nærheden af det velkendte miljø og den lægebehandling de er vant til.

I kampen mod spredningen af Coronavirussen træffes der stadig mere vidtgående foranstaltninger, herunder også i Schleswig der huser en af Nordtysklands mest populære autocamperpladser. 

På grund af den hurtige spredning af  Corona-virusset lukker autocamperpladsen og havnen i Schleswig foreløbigt indtil slutningen af marts.  Stadtwerke oplyser at det er målet at minimere risikoen for smitte og at beskytte både gæster og ansatte.

Ligeledes meddeler Stadtwerke SH GmbH, at deres pladser i Kappeln, Eckernförde og Rensburg holder lukket med øjeblikkelig virkning

Den tyske campingorganisation BVCD opfordre til fortsat campingaktivitet.

BVCD råder til camping på trods af Corona virus, og anbefaler at gennemføre planlagte campingferie under forudsætning af at gæsterne er symtomfrie. BVCD mener at der med individuel transport kun er en lille risiko for smitte og muligheden for at være selvforsynende. Dermed mener BVCD at at faren ved Corona virus er stærkt overdrevet.

BVCD mener ligeledes at at besøgstallet endnu ikke er så stort, da vi stadig er i lavsæsonen, og derfor ikke har det store antal besøgende. Campingpladserne er opmærksomme på forebyggende handlinger til fordel for gæster og personale.

Den tyske transportminister på den anden side set, opfordre til at begrænse private rejser til, hvad der er absolut nødvendigt og helst mindre end det.