Hvor dyre er autocamperpladserne. International pris sammenligning

Autocamperplads til 10 Autocamperplads til 10 Foto: Promobil

Autocamperturister søger pladser til en FAIR pris. Hvor høje må og skal de være? Det har det tyske autocamper magasin Promobil netop haft sat forkus på, i en artikel i deres november nummer.

Et projekt med udsigt til Elben har fået byrådet i byen Darchau til at trække i nødbremsen der vedrøre en plads der . Det kunne man læse i online versionen til Hagenower Kreisblatt. For to år siden antog det lille samfund i Urstromtal, at den projekterede autocamperplads ville koste en kvart million Euro. Selv efter at have slanket på udstyret er omkostningerne steget og idag er er beløbet fordoblet. Årsagen - Oversvømmelses beskyttelse vil blive væsentlig dyrere end forventet. Egenandelen for det lille samfund i Darchau er steget fra 20.000 Euro til godt 95.000 Euro, og det er efter byrådets opfattelse for meget.

Det rejser spørgsmålet om autocamperturister overhovedet vil have den slags betalte pladser? Promobil har i deres  databank for autocamperpladser 12.700 autocamper overnatningspladser i Europa, af det antal er er 4.470 i Tyskland. Mange af pladserne bliver bedømt med antal stjerner, fra 1 til 5.

Den samlede score er resultatet af den samlede bedømmelse af placering, udstyr, renlighed og pris / serviceforhold. Hvis prisen ved klassificering spiller den afgørende rolle, så må tendensens på de gratis pladser være bedre end betalingsbaserede. Evalueringen af databasen fører imidlertid til den modsatte konklusion. Efter brugernes mening mener de, at betalende pladser normalt er bedre end gratis.

Hvordan står det til med autocamperpladserne med den høje pris og hvordan bliver de accepteret? De fleste af de betalingsbaserede pladser tager ikke mere end 10 Euro for en overnatning inklusive 2 personer. Vigtigt er det at når det drejer sig om tyske pladser er de kun belagt med 7 procent moms, hvilket betyder at en plads til 10 Euro -> 75 kr i Danmark med 25  procent moms derved vil koste ca 90 kr. (afrundet). Også pladser til 5 Euro har tilfredse kunder. Kun ved de helt dyre pladser er der ikke længere stigning i kundernes tilfredshed. Pudsigt nok er der også sammenhæng mellen størrelserne på pladserne, hvor de højeste bedømmelser ligger hos pladsstørrelser mellem 31 og 50 pladser og 51 til 80 pladser. Den laveste bedømmelse får de helt store pladser, dog er her forskellen på bedømmelserne nede på decimal niveau. Det omtalte gør sig både gældende på pladser i Tyskland og resten af Europa. Ved omtalte størrelser er bedømmelserne højest på de betalende pladser. Også gælder - Ingen regel uden undtagelser som beliggehed.

Ser man på bedømmelser i forhold til faciliteter på pladserne er bedømmelserne naturligt højest med faciliteter som forsyning og bortskaffelse og ligeledes hvor der tilbydes toilet og bad. Internet ser ikke ud til at have en øget indflydelse i forhold de nævnte pladstyper. De laveste bedømmelser finder man på betalende pladser uden faciliteter af nogen art.

Rimelig pris? Det afhænger af ...

Man kan stadig finde dem i et stort antal, de “vilde” pladser i naturen og deres gæster der kalder sig “Fricampere”. Og hvis man vil, kan man i det mindste stadig overnatte en enkelt overnatning ved vejsiden eller parkeringspladsen med den rigtige størrelse bås, med henblik på at kunne fortsætte sin kørsel forsvarligt, og hvor dette ikke udtrykkeligt er forbudt ved tidsangivet skiltning. De, der sætter pris på service, sikkerhed og komfort, når de er på rejse med en autocamper, har også en fornemmelse af, hvad der er en rimelig og fair pris og at autocamperpladser kan udtrykkes forskelligt afhængigt af omstændighederne. Og hvis engang, det virkelig lugter af et dårlig køb af ophold med overnatning på en plads, så bliv ikke blive irriteret over at den ikke levede op til forventningerne, men bedøm den fair i diverse apps og fortsæt derefter bare mod et andet sted.

Sådan fordeler priserne på autocamperpladser sig i Tyskland

 

Sådan fordeler priserne på autocamperpladser sig i Europa

 

Kvalitetspladser bliver belønnet

Læs mere HER