Forsøg med belægnings “trafiklys” på autocamperpladser

06 Sep 2019 TopPlatz
389 gange
Bad Pyrmont er med i testen Bad Pyrmont er med i testen Foto: TopPlatz

Det tyske marketingskoncept for autocamperpladser, TopPlatz køre i øjeblikket test af real-time belægning på de pladser der er med i konceptet.

Igennem flere år har man gang på gang hørt, at der er alt for få p-pladser til autocampere og at autocamperturister forgæves var på vej mod en p-plads for autocampere og skuffet måtte vende camperen for at prøve lykken et andet sted, med varierende succes - især i spidsbelastningsperioder.

En løsning må der til, ingen tvivl om det. At anlægge en ny autocamper parkeringsplads tager tid. I Danmark har en plads taget fire år og i Tyskland er rekorden otte år, fra ansøgning til tilladelse. Så længe er der ingen der har tålmodighed til at vente.

Derfor starter TopPlatz nu et “trafiklys”, der er en helt ny belægningsvisning i den gratis TopPlatz app. I den indledende fase, satses der med en lille gruppe udvalgte pladser fra TopPlatz netværket.

Systemet er meget enkelt: Hvis trafiklyset er grønt, er der plads nok, ved gult er der mindre end 25 procent ledige pladser og ved rødt er det fuldt besat. Men dermed er man ikke ikke overladt til at finde alternative autocamper parkeringspladser fra TopPlatz´s netværk. Ud over belægningsniveauet, fortæller app’en også nærliggende alternative TopPlatz pladser. Alt hvad du behøver for at bruge denne nye feature, er en smartphone og brugernes hjælp.

TopPlatz opfordre til at hjælpe med eksperimentet og anmoder om feedback, tip og forslag til forbedring. Dermed kommer “Lyssignalet”  hurtigt til at virke som man ønsker. I startfasen er der fem udvalgte pladser der allerede er aktive i TopPlatz app’en.

Kilde: TopPlatz