„Reisemobilstellplätze – quo vadis“ på Caravan Salon i Düsseldorf

Stor intresse. Her på CMT 2019 i Stuttgart Stor intresse. Her på CMT 2019 i Stuttgart FotoCredit: Stefan Weidenfeld - Promobil

Caravaning Industrie Verbandes e. V. (CIVD) har siden 1962 repræsenteret interesserne for de 152 producenter, der tæller næsten alle producenter af fritidskøretøjer i både Tyskland og resten af Europa, samt anerkendte leverandører, tjenesteudbydere, offentlige institutioner og partner foreninger fra alle sektorer i industrien for produktion af fritidskøretøjer (campingvogne, teltvogne og autocampere). I bestyrelsen sidder folk fra  Hymer, Eura Mobil, LMC Caravan, Hobby, Knaus Tabbert og Vöhringer.

CIVD er gået aktivt ind i støtte op Caravaning turisme og kræver derigennem forbedring af rammebetingelserne, såsom gennem forenkling af lovgivningen og en større støtte til opførelse og udvidelse af parkeringspladser til autocampere. CIVD er i Tyskland i konstruktiv dialog med politikkere for at reducere oplagte hindringer der muliggør dette. I den forbindelse har Forbundsregeringen i Tyskland, som det første skridt vedtaget en national turiststrategi. Tyskland havde i 2018 15,5 millioner overnatninger af autocampere uden for campingpladser og det er en stigning på 2 millioner overnatninger på autocamper parkeringspladser (Wohnmobil-Stellplatz) på bare to år, hvor campingpladserne kun steg med deres kundesegment med 700.000 overnatninger. (Caravanning er en samlet betegnelse af campingvogne og autocampere)

Samtidig har CIVD af to omgange bestilt rapporter om udviklingen af både fastliggere på campingpladser, dagsturister på campingpladser og udviklinge af autocamper overnatninger uden for campingpladser hos Deutsche Wirtschaftswissenschaftliche Institut für Fremdenverkehr e. V ved Universitetet i München (dwif).

„Reisemobilstellplätze – quo vadis“ på Caravan Salon i Düsseldorf

CIVD (Cavaraning Industrie Verband e.V.) inviterer interesserede til „Reisemobilstellplätze – quo vadis“ på Caravan Salon i samarbejde med det tyske turist bureau DTV og ADAC, der er søsterorganisation til danske FDM. Dette kan oversættes med “Autocamperpladser - Hvor går du hen”, eller betydningen af hvilke retning autocamperpladser tager i øjeblikket. Forummet „Reisemobilstellplätze – quo vadis“ er den 3. September 2019. Der bliver korte præsentationer, der vil belyse de økonomiske fordele, den optimale planlægning og driften af parkeringspladser til autocampere. Operatører af autocamperpladser vil ligeledes fortælle om deres oplevelser med mulighed for at stille spørgsmål.

DTV og ADAC vil stå for begivenheden, der finder sted den 03.09.2019 fra 10:30 til 13:00 i området LMR, i CCD.Ost ved CARAVAN SALON (Messe Düsseldorf). Deltagelse er gratis.

Registrer dig her indtil 12.08.2019

Første gang på Caravan Salon

Det er første gang, at tiltag for udbredelse af autocamperpladser sker på Caravan Salon i Düsseldorf. På CMT messen i januar i Stuttgart var det fjerde gang, en gang i Leipzig og alle med stor tilslutning. Egentligt  blev autocamper-info.dk kontaktet af CMT i 2018, der var interesseret i at lave det seancen her i Danmark. Det glippede desværre 2 minutter i aftaletid, da man fra CMT var nødt til at aflyse deres planlagte tiltag. Ærgeligt da det er de folk der køre disse seancer, der ved allermest om autocamper adfærd og overnatningsmuligheder i Europa, og flere af dem har været med sin pionertiden i firserne.

Promobil der er et meget anerkendt magasin i Tyskland, køre også deres input med "Grünes light für mehr Stellplätze” der omhandler planlægning af nye autocamper parkeringspladser. Hele den tyske branche lige fra producenter, forhandlere, turisme branchen og andre står bag planlæningshjælpen "Planungshilfe - Reisemobilstellplätze in Deutschland"