Serviceområder for autocampere Fremhævet

Moderne overnatningsformer for autocampere indbefatter muligheden for at kunne komme af med sit spildevand, der ligger sikret i en lukket tank til formålet og det det samme gælder for 20 liter toilet besøg og frisk vand til forskellige formål.

Gentagne gange høre vi om overnatningsmuligheder der etableres uden nogen form for faciliter. Det går et par nætter eller tre og så skal der ske noget. Der findes flere muligheder f.eks langs motorveje, men hvad nu, hvis man ikke lige køre langs en motorvej? Vil den nærmeste campingplads tage imod autocamperturister der har behov for at få tømt tanke og få frisk vand i vandtanken og til hvilken pris?

Muligheden for at kunne komme på toilettet, få sig et bad og koge kartofler eller lave sig en frisk kop kaffe, er en af de mange privilegier der høre til den frihed der er ved autocamper brug, fordi de sanitære facilteter altid er der og vandet i vandtanken er brugbart fordi den er renholdt og i balance.

For at kunne slippe af med toilettet kræver det et passende sted, hvor ligeledes grundig rengøring at toilet kassetten er en mulighed og en forventning om at faciliteterne er lavet på en måde så området ikke er indhyllet i en fæl lugt og som om det ikke var nok, en stærk sundhedsskadelig bakteriedannelse på varme dage.

Det vand der er skiltet med et vandglas, må formodes at kunne opfylde drikkevandsbekendtgørelsen og ikke være benyttet til andre formål end at fylde en tom vandtank med frisk vand der ikke er sundhedsskadeligt på grund af alt for mange bakterier fra sløset, ligegyldig brug af de faciliteter der står til rådighed.

Hvilke stærke kemiske rengøringsmidler er der benyttet for at fjerne lugtgener i autocampere? Toiletpapir sidder i riste og på kanter. Bare toiletpapir spiller en stor rolle. Det er bedst at benytte det toiletpapir der optimal til brug for campingtoiletter, da det nedbrydes hurtigere og derved undgås at papirrester på utilsigtede steder, men det er uheldigvis dyrere.

Mange har den fejlagtige opfattelse, at de søjler der står på en tømmeplads er spild af penge og kan spares væk for istedet at bruge simple indretninger. Faktisk er dette hardware langtfra den største post på et serviceområde for overnattende autocampere. Alene tilslutning til kloaken og tilslutning af vand og el en meget større udgift.

Tilslutning på en grund, der ikke før har været tilsluttet, koster Ifølge forsyningen.dk, et tilslutningsbidrag på 64.500 kr, pr boligenhed eller pr påbegyndt 800 kvm erhvervsgrundareal, dertil kommer spildevandsafgift, der er variabelt efter antal kubikmeter spildevand. Med optil 20.000 kubikmeter/år koster hver kubikmeter ca. 38 kr inkl moms og det halve for det der ligger over.

Vand koster i abonnementsbidrag ved et forbrug på over 25 kubikmeter knap 17.000 kr pr måler. Ved et forbrug fra 0-1.000 kubikmeter, er prisen pr. Kubikmeter 18 kr. Affald koster efter størrelsen af containere og om stedet for affaldet er omfattet af bestemmelser om sortering af madaffald. En et kammeret container på 660 liter, hørende under “øvrige ejendomme”, der ikke er omfattet af bestemmelser om sortering af madaffald koster årligt 3400 kr. Strøm er en handelsvare og f.eks tager Elinord A/S 20,79 øre/kWh plus en afgift på 110,50 øre/kWh. Dertil et årligt fast abonnement pr. måler på lidt under 500 kr årligt. ( kilde: forsyningen.dk).

Og godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt. Læs om service områder for autocampere herunder

AC toemmepladser 205x300