Thisted Turistforening vil give autocampere flere muligheder

I Thisted Kommune blussede en årelang konflikt op mellem autocamperturister på den ene side og campingpladserne på den anden i 2018. Thy Turistforening gik med turistforeningsformand og medlem af Byrådet, Henning Holm som tovholder ind i på at se på alternative overnatningspladser til autocampere.

Netop nu har turistforeningen lagt sidste hånd på en rapport, der indeholder turistforeningens anbefalinger, samt hvorledes de de ser på løsningsmodeller.

Materialet viser overordnet, at Thy Turistforening ikke kan anbefale at Thisted Kommune laver deres egne løsninger på autocamper problematikken. Henning Holm er ligeledes af den opfattelse at forskellige løsninger kommunerne imellem ikke bidrager med noget godt.

Han understreger af der er forståelse for at autocamperturismen er voksende på bekostning af turisme med campingvogn. Rapporten viser ligeledes at autocampere er et segment der gerne betaler for deres ophold og overnatning, når tilbudende er de rigtige, men han er ligeledes opmærksom på at målgruppen generere omsætning på andre områder, og ikke kun overnatning.

Ligeledes understreger Henning Holm, at overnatning ikke skal være gratis og at løsninger i Thisted Kommune skal være i tråd med andre kommuners løsninger. Derfor anbefaler Thy Turistforening at der i det videre forløb samarbejdes med campingbranchen, når der udpeges egnede pladser, der skal indrettes til overnatning.

Det er ikke meningen at kommunen skal drive pladserne. Campingpladserne får tilbudet og takker de nej, sendes opgaven i udbud. Henning Holm henviser i til modellen i Hvide Sande.

Henning Holm siger helt klart, at det ikke skal være gratis at overnatte i Thisted Kommune, men det drejer sig om at skabe tilbud som autocamperturisterne skal betale for at bruge.

Dette er dermed den anden kommune inden for et par dage der melder helt klar ud om, hvilken vej man ønsker at følge. Meddelelser på “vandrørene” siger at disse to kommuner ikke er de eneste der går denne vej, men flere ønsker en model med betaling på udvalgte pladser og skiltning mod parkering i nattetimerne på de øvrige parkerings muligheder.

Kilde: Nordjyske.dk