Voksende antal autocampere benytter autocamperpladser ved årskiftet.

Næsten fyldt i Nesselwang ved de tyske Alper den 3.1.19 Næsten fyldt i Nesselwang ved de tyske Alper den 3.1.19 Foto: Stellplatz Nesselwang

Der er mange grunde til at fejre årsskiftet væk fra fyrværkeri, støj og krudtrøg. Flere og flere autocamper ejere søger ud i naturen og det ses på belægningen på autocamperpladser i ind- og udland. På flere pladser er benyttelse af fyrværkeri forbudt bla. af hensyn til de firbenede husdyr og det får mange autocamperejere til at opsøge disse pladser, der derved undgår en for husdyrene højest ubehagelig aften med høje lyde og brag, der ganske vist er flot at se på, men derudover også er en belastning for naturen.

Nytårsaften i autocamper er blevet et hit. Rigtig mange pladser nær og fjern har været fyldt mellem jul og nytår. På Danmarks mest efterspurgte autocamperplads på Oasen Rømø havde dobbelt så mange autocamperturister ved årsskiftet søgt til den populære autocamperplads, der ekstraordinært måtte åbne op for den del, der ellers holdes lukket i vinterperioden. 163 autocampere havde valgt at holde “Nytår 2019” på Autocamperplads Rømø. I en artikel i det tyske autocamper magasin Promobil, der omhandle unikke steder til autocamper turen, er Rømø blandt de 22 steder i hele Europa der er et besøg værd med autocamper. Oasen Rømø havde i 2018, 24.200 overnattende autocampere på 175 pladser, hvilket er en fremgang på 20 procent.

Ikke kun Rømø har haft ekstraordinære mange autocampere op til nytår. Informationer fra danskere på tur i Tyskland beretter om godt belagte autocamperpladser her ved årsskiftet.

Blandt de pladser der har haft fuldt hus kan nævnes den gamle færgehavn i Cuxhafen, Freiburg, Garmisch Partenkirschen, Zugspitze, Nesselwang med flere. Også havnen i Schleswig, der for første år også holder åben om vinteren, var halv fuld.

Hvad kan så have indflydelse på den store stigning her midt om vinteren og langt fra Spanien og Portugal med højere temperature. Spørger man autocamperturisterne selv er det for Oasen Rømø´s vedkommende bla. roen, og at der ikke må skydes fyrværkeri af på pladsen og derfor også er ideel for familier med husdyr. Der er stadig mulighed for socialt samvær i festligt lag i pavillonerne, for de der ønsker det.

Andre steder som i Stade ved Elben, der til deres specielle nytårsarrangement for autocampere, havde tæt på fuld hus, med bla. rundvisning i byen og nytårsfest på den anden side af vejen med spisning og teater forestilling med efterfølgende musik og dans. Disse skræddersydede arrangementer vinder større indpas forskellige steder. Ved Alperanden i Garmisch Partenkirschen er der jo tradition for Nytårsskihop og skiløb som f.eks også i Nesselwang. Der er altså både mulighed for ro og fest, samt udfoldelse på forskellig vis.

Selv her et par dage efter årsskiftet, er der ifølge flere autocamperpladserne med opdaterede webcam, godt besøgt.