Algarvekysten i Portugal lancere hjemmeside for at stoppe “Vild Camping”

Autocamperplads Parque Do Rio i Silves Autocamperplads Parque Do Rio i Silves Foto: Parque Do Rio

Algarve er kendt for sin smukke kystlinie, og det er populært hos rigtig mange autocamperturister. Autocampere er ikke nyt i Algarve regionen, men omfanget er ved at nå højder, der gør at Algarve rigionen ser sig nødsaget til at regulere fænomenet, og det skal et nyt netværk af autocampervenlige campingpladser og serviceområder indrettet til autocampere nu råde bod på, for at forbedre forholdene både for de besøgende turister og de lokale beboere samt bekæmpe ulovlig overnatning i autocampere og campingvogne.

Algarve regionen i Portugal har lanceret en hjemmeside og en app for autocampere, der har til formål at stoppe “Vild Camping”, der får skylden for mange af de negative virkninger, denne form for turisme kan have på regionen. Det fremgår af en artikel på AlgarveDailyNews.com.

Algarve-regionen er et vigtigt turistmål for autocamper rejsende i Portugal. Det er også en af de mest besøgte regioner i Sydeuropa og Middelhavsområdet, især om vinteren og forårsmånederne. 

Hjemmesiden, der blev lanceret af Algarve regionen for Koordinering og Regionaludvikling (CCDR-Algarve), der har til formål at fremme regionen, samtidig med at det gøres klart, hvad den nuværende lovgivning betyder for autocamperejerne.

Algarve har manglet moderne faciliteter, men autocamperturisterne er alligevel kommet, drevet af lave leveomkostninger, behageligt klima, milde vintre, venlige indfødte, smukke landskaber, en rig kulturarv og maden.

Langtidsophold i de sydeuropæiske lande er blevet mere populære, men ophold på campingpladser og rejser mellem dem, nedsætter campingpladserne følelsen af frihed og spænding, som den del af målgruppen der ønsker at vågne op ved havet uden andre i sigte har søgt.

I lyset af det stærkt stigende antal autocampere i hele Europa, og de manglende faciliteter for disse køretøjer, har de mange besøgende turister også en bagside, da infrastukturen slet ikke er på linje med det store antal køretøjer. Selv om autocamperturister bidrager til den lokale økonomi, når de handler ind, har det også uheldige konsekvenser for de lokale.

Blandt disse indvirkninger er at mange autocamperturister vælger at benytter offenlige parkeringspladser der ifølge portugisisk lov ikke er godkendt til overnatning.

Et nyt netværk af autocampervenlige pladser, skal hjælpe autocamperturisterne, så det bliver nemmere at udforske Algarve regionen, der har langt de fleste turister i autocampere i Portugal.

Algarve Camper Support Network (RAARA)

Netværket består af mere end 30 pladser der har til formål tilbyde lovlig overnatning med de nødvendige faciliteter. Den nye hjemmeside giver blandt andet nyttige tips og henvisninger til pladserne:

  • Kig efter “Algarve Camper Support Network” medlemmer for at parkere natten over. Stederne identificeres med netværkets symbol; 
  • Undgå at overnatte på ulovlige parkeringsområder uden licens til overnatning. De selvbestaltede parkeringsområder der er opstået i Algarve overholder hverken komforten eller de sikkerhedsstandarder, der kræves i den eksisterende lovgivning;
  • Undlad at overnatte i uautoriserede områder, som f.eks. Parkeringspladser, veje, parkeringspladser i nærheden af strandene, klinterne, klitterne, fyrreskoven osv. Disse parkeringsområder kan ikke levere de faciliteter og tjenester, du måtte have brug for (vandforsyning, elektricitet , bortskaffelse af affald, WI-FI osv.), hverken komforten eller den nødvendige sikkerhed. Ved at blive i disse ulovlige områder bryder du loven og de nuværende regler;
  • Opholdet og overnatningen på et af de nævnte steder udgør alvorlige folkesundhedsproblemer og har en negativ indvirkning på miljøbalancen i disse områder på grund af deres miljømæssige og landskabsspecifikke egenskaber. Det udgør også en potentiel risiko for alle Camperbrugere vedrørende sikkerhed såvel som den uventede forekomst af naturlige fænomener; 
  • Opholdet og overnatningen i ulovlige, uautoriserede områder kan være underlagt de lokale myndigheders indgriben.

Tiltaget bakkes op af hele Algave Regionen, Det offentlige Portugal, Turistorganisationerne, Algarve Regional Coordination and Development Commission (CCDR Algarve) og EU.

Læs også: Silves på Algarvekystenhar strammet op om autocamperadfærd: HER

Links:

Autocaravan Algarve

CCDR Algarve