En af Italiens største autocamperpladser lukket af myndighederne.

En af Italiens største autocamperpladser lukket af myndighederne. FotoCredit: La Rivierea

Diano Marina i Genua bugten ved den italienske riviera har igennem de sidste mindst 11 år huset en af de største overnatningspladser for autocampere iItalien, men også for overnatning i campingvogne. Pladsens beliggenhed er i nærheden af San Remo, Monaco og Nice. Selv opgav pladsen at der var plads til 4-500 køretøjer, men nu er det slut. 

Pladsens hjemmeside meddeler at pladsen er lukket på grund af en kommunal bestemmelse. Selv regner ejerne med at pladsen snart er i drift igen. Kommunen i Diano Marina får af ejerne skyld for, ikke at have underettet Oasi Park inden den blev krævet lukket, og ifølge ejerne selv, kunne man overraskende kun 5 minutter efter lukningen allerede læse om det i lokale medier, og pressen var i et større antal tilstede ved lukningen. Kommunen mener at pladsen er til alvorlig fare for folkesundheden og kun var beregnet til opbevaring af køretøjer.

Lukningen af pladsen skete med godkendelse fra borgmesteren i Diano Marina og skete den 15. September ved hjælp af ikke mindre end 9 lokale politibetjente. Retten i Diano Marina har overnight bestemt at pladsen kun måtte benyttes til opbevaring af maksimal 250 køretøjer. Der var ca. 300 køretøjer på pladsen ved lukningen og de blev bedt om at forlade pladsen, straks. Kommunen mener, at de på et tidspunkt har talt helt op til 600 køretøjer på pladsen. Beboere på pladsen forklarede politiet at der ikke var campingaktiviteter inde på pladsen, men at området kun blev brugt til at sove !

Anden gang

Sidste år blev pladsen ligeledes lukket og da var begrundelsen sundhed og hygiejne. Jeg har selv besøgt pladsen 3 gange og det er/var en speciel plads i mange henseender, med niveauer og terrasser, med og uden skygge og på italiens vis stod autocamperne tæt på den tidligere frugt og olivenplantage. At det skulle komme som en overraskelse for myndighederne, hvad der foregik på pladsen igennem så mange år kan undre, men lukningen vil helt sikker have store konsekvenser for en hel del handlende i Diano Marina, da der altid var tæt på fuld hus. Om vinteren kunne man opholde sig der i en hel måned for bare 100 Euro og 8-10 Euro for enkelt overnatninger og man kunne ligeledes have sit køretøj parkeret i en længere periode.

Diano Marina er en hyggelig, lille badeby ved kysten kendt for sine smukke strande, frodige omgivelser og et mildt klima. Byen har et rigt udbud af restauranter, butikker, cafeer og natklubber og der er gode muligheder for at tage på udflugt i den skønne natur, eller tage toget til Monaco. Der er ca. 6.000 fastboende indbyggere i byen.

Oasi Camper
la-riviera.it
Video "Oasi Park"