Pintrip - et nyt alternativ til autocamperfolket Fremhævet

Henriette og Peter Rask Henriette og Peter Rask Foto: Frederik Maj

I den forgangne sommer har ingen kunnet undgå at se, at Danmark er blevet et populært rejsemål for en del af de næsten 1,9 mio europæiske autocampere. For at kunne tiltrække nye autocamperturister og for at kunne give dem de bedst mulige forhold, har ægteparret Henriette og Peter Rask, der bor i Nautrup nord for Skive, netop udviklet Pintrip. Konceptet er bygget op omkring en guidebog, der viser de steder i Danmark, hvor Pintrip medlemmer gratis kan holde 24 timer med deres autocamper.

-Og hvorfor kan autocamperne ikke bare benytte de traditionelle campingpladser, spørger Henriette Rask, der selv besvarer spørgsmålet: - Det handler faktisk ikke om at vælge noget fra – men at vælge noget andet til. Autocamperfolket – der primært er 50+ - elsker friheden på 4 hjul og retten til selv at bestemme, hvor de parkerer for natten. De kører autocamper for at kunne trække stikket, nyde livet og opleve noget nyt hver dag.

Henriette Rask fortæller, at hovedparten af den målgruppe Pintrip sigter imod er købedygtige, nysgerrige livsnydere, der sætter pris på lokale kvalitetsprodukter og enestående naturoplevelser, mens de reelt ikke har behov for de faciliteter, en campingplads tilbyder, da de har det hele inhouse – og nemt kan finde steder, hvor de kan benytte en sanistation.

Problemet for autocamperfolket har hidtil været, at Danmark generelt halter bagefter i forhold til at tilbyde egnede holde/overnatningssteder ud over campingpladserne. Netop derfor har ægteparret Rask brugt måneder på at udvikle Pintrip, der er en dansk udgave af et autocamperkoncept, der bl.a. findes i Frankig, Spanien, Storbritannien og Tyskland.

Mads Schreiner, markedschef for VisitDenmark i Tyskland udtaler: - Der er ca. 520.000 indregistrerede

autocampere i Tyskland. Antallet har været stigende gennem de seneste år, så potentialet er stort for et innovativt tiltag som Pintrip.

-Vi har selv kørt med autocamper i det meste af Europa. Målet var primært naturoplevelser, men netop disse steder savnede vi ofte den sikkerhed, som vi også efterspurgte. Denne kombination fandt vi i bl.a. Frankrig og Tyskland og ud fra vores positive oplevelser med konceptet, satte vi os for at indføre noget lignende i Danmark, så turisterne også her kan kombinere  natur/kulturoplevelser og et sikkert overnatningssted, fortæller Henriette Rask, der tilføjer: - Med Pintrip vil vi gerne imødekomme autocamperturisters behov ved at tilbyde holdepladser rundt i hele Danmark - fordelt på gårdbutikker, kroer, put & take, vingårde, små mejerier, bryggerier og alle andre steder, hvor lokale værter gerne vil dele deres sted med andre, forklarer Henriette Rask.

Ifølge Henriette Rask har hver af de knap 600 tyske autocamper-værter i gennemsnit ca. 60 besøg pr. år og hver autocamperturist bruger i snit 370 kr. pr. dag. -Så det er et voksent, købedygtigt livsnyderpublikum, vi prøver at nå, konstaterer Henriette Rask, der allerede er godt i gang med lave kontrakter med værter landet over, der gerne vil være en del af Pintrip.

Pintrip ApS stiller skilte til rådighed for værterne og står for det praktiske mht Pintrip Guiden, der – sammen med et klistermærke i forruden og årets udgave af guiden - er værtens sikkerhed for, at gæsten kender de overordnede regler.

-En del af konceptet er, at gæsterne absolut ingen forventninger har til faciliteter – ud over et fysisk sted at stille sin camper. Men de interne aftaler vært og gæst imellem blander vi os naturligvis ikke i, så det er op til hver enkelt vært at afgøre, om man vil tilbyde fx strøm og vand mod et rimeligt honorar – for at gøre pladsen mere attraktiv, understreger Henriette Rask.

- Jeg håber, at vores koncept vil have interesse for rigtig mange potentielle værter, så vi kan få Pintrip Guiden for 2019 på plads. Med Pintrip forventer vi at kunne tiltrække endnu flere autocampere til Danmark og dermed skabe yderligere omsætning i de mange lokal- og naturområder, som lige netop denne målgruppe sigter efter, siger Henriette Rask

Henriette Rask oplyser afslutningsvis, at interesserede værter er velkomne til at kontakte Pintrip ApS direkte, ligesom hun gør opmærksom på, at man kan tilmelde sig via hjemmesiden www.pintrip.eu – bliv vært.

Pintrip ApS

v/Henriette og Peter Rask
Klokkevej 4
7870 Roslev
Tlf. 2237 9588

Mail: 

www.pintrip.eu

Bedøm denne artikel
(3 bedømmelser)