Artikel filtreret på dato: Torsdag, 18 Juli 2019

Over 50 af verdens smukkeste skibe sejlskibe fra 19 lande lægger til kaj i  Århus fra den 1. - 4. August i forbindelse med The Tall Ships Races. Det er muligt at komme ombord på de gamle skibe og der vil være stemning og musik på land. Danmarks største pariserhjul, der måler 40 meter i højden sættes op på havnekajen. Derfra vil der være en fantastisk udsigt over Aahusbugten, byen og festpladsen.

Der forventes ca 400.000 gæster til årets havnefest med 53 sejlskibe, heriblandt et 109 meter langt og 50 meter højt skib fra Mexico.

Skibene er inddelt i fire klasser. A- og B-klasserne tæller de større tradiotionelt riggede skibe. det er f.eks fuldrigere, barker og skonnerter. De mere moderne riggede skibe sejler i C- og D-klasserne, hvor skibstyperne er galease, slup og ketch.

The Tall Ships Race er ikke bare vedens største kapsejlads, men samtidig også en maritim folkefest uden sammeligning. Begivenheden trækker op mod en halv million gæster og kulturoplevelser af enhver art. En del af de deltagende skibe afholder åbent skib.

For autocampere er der flere muligheder. Du kan tjekke de officielle muligheder på Campercontact og camper-parkering.dk.

Links:

The Tall Ships Races

VisitAahus

Udgivet i Information

Efter en turbulent fortid for autocamperpladsen på Aabenraa Sejler Club blev pladsen efter dialog med kommunen genåbnet og har siden haft et stigende antal besøgende på de 48 pladser på lystbådehavnen, og kun et stenkast fra stranden. I en artikel i Jyske Vestkysten idag den 18. juli, udtaler formanden for Aabenraa Sejl Club, at man 2018 nåede 6.000 overnatninger og forventer i år at slå den rekord. Pladsen har åben hele året og de mange gæster er hovedsalig udenlandske autocamperturister fra især Norge, Tyskland, Sverige og Holland der benytter pladsen på vej mod syd og nord. Det er pladsens gode beliggenhed tæt på vand, strand, 1 km til byen og 300 meter til indkøb samt tæt på motorvejen, der er pladsens helt store aktiver.

NyHavn2 Middelfart.

På den nye plads i Marinaen NyHavn2 i Middelfart har man ligeledes rigtig mange udenlandske autocamperturister. Til og med juni i år har der på de 18-20 pladser være 1.400 autocampere, der bliver i 1-3 dage på første parket til Lillebælt og få meter op i byen. Cirka en trediedel ef deres gæster er danskere, men den største del af de udenlandske gæster kommer fra Norge, Sverige og Tyskland. Det på trods af at Middelfart Kommune endnu ikke har givet tilladelse til tømmeplads til spildevand, men der er lavet en midlertidig løsning på bortskaffelse af toilet affald. En Facebook gruppe i Norge har betegnet denne plads som Danmarks bedste.

Cph Autocamp på Amager.

Royal Golf Club på Amager i København, besluttede først på året, at de ville tilbyde op til 50 autocampere overnatning på deres areal. I mellemtiden er pladsen til autocampere blevet indhegnet og en tømmestation er under overvejelse, sammen med helårsåbent. I følge den ansvarlige for autocamperpladsen i Royal Golf Club, har de ekstremt travlt og mange reservationer til den nærmeste fremtid. Her er billedet det samme med mange udenlandske autocamperturister. Der har været tidspunkter, hvor der har været helt fyldt. Det må siges at være ret stort af en helt ny plads og til storby priser. Selv er de også overraskede over den overvældene  gode start.

Oasen Rømø

På Rømø er man trods et noget andeledes vejrforløb end sidste år, stadig foran sidste års antal besøgende. Det selv om der bliver flere tilbud i området. Her tegner der sig samme mønster sig med ekstremt mange udenlandske besøgende, der primært kommer fra Tyskland, Holland, Norge, Østrig, Italien og Sverige. Oasen Rømø har nu plads til 200 overnattende autocampere. Med sidste års 24.200 overnatninger i 2018, er det Danmarks bedst besøgte autocamperplads.

Vejle Lystbådehavn

Selv mindre autocamperpladser som i Vejle med officielt plads til 6 autocampere og udsigt til vand og Fjordenhus, er der ofte besøg af op til 16 autocampere i denne tid. Besøg af autocamper fra Florida sammen med et mix af danske, tyske, norske, svenske og hollandske autocampere.