Torsdag, 11 Juli 2019

Tramp S er endnu en Hymer delintegreret med Mercedes som basiskøretøj og nu også på Mercedes chassis. Den kommer som en specialmodel med tilnavnet Tramp S “White Line”.

Den nye Hymer Tramp S er på mange måder den første. Det hyggelige interiør er overbevisende med et moderne design og en følelse af rigtig meget plads, samt et smart lyskoncept. Hymer Tramp S er den første af modellerne fra Hymer  der med 3,5 tons er baseret på den, på mange måder overlegne Mercedes-Benz med forhjulstræk og original chassis. Den nye Tramp S har til formål at skabe en større lastevne og højere til loftet. Hymer Tramp S er 7,39 meter lang og har en indvendig højde på 2,04 i højder over hele bodelen. Dette er muligt med denne model, der er baseret på en opbygning med GFK, uden træ i opbyningen.

Indretningen i Tramp S 695 er i øjeblikket blandt de mest populære, med en siddegruppe med to langsgående “bænke” ved førerhuset, hvilket beyder at der er en sofa på begge sider af bordet. Om nødvendigt kan man konvertere disse til to sæder med trepunktseler. Det skaber plads til ialt fire personer. Som option kan der bestilles en elektrisk sænkeseng på 1,90 meter over siddegruppen. Derved bliver den halvintegrerede autocamper til en fire personers autocamper. Bordet i midten af siddegruppen kan “foldes” på midten, så der skabes mere plads ved gennemgang.

I bagenden er der en Queensbed seng, der er 1,95 meter lang og 1,50 meter bred, og med god sengekomfort. Der er ikke kun indstigning i begger sider, men den kan også justeres i højden. Hvis der ønskes mere plads omkring sengen i løbet af dagen, kan sengen forkortes.

Soveværelset kan adskilles fra stuen med en skydedør. Mellem soveværelset og stue er der et badeværelse med store spejle. I førersiden er toilettet med håndvask, og i passage siden en stor brusekabine, der har en kabinehøjde på hele 1,94 meter.

Køkkenet er ligesom siddegruppe og bad/toilet på begge sider. Ved hoveddøren er der et køleskab på 152 liter, og overfor et køkken med vask, skuffer og tre gasblus. Diesel benyttes til at opvarme autocamperen.

Vægt: 3500 - 4100 kg
Længde: 7,39 meter
Bredde: 2,29 meter
Højde: 2,96 meter
Sovepladser: 2-4

Startprisen ligger på en tysk pris på 65.990 Euro, der er 8.000 Euro lavere end for modellen ML-T.

Se den på Caravan Salon i Düsseldorf fra den 31. august til den 8. september 2019.

Link:  Hymer

Udgivet i Autocamper nyheder

Efter to år med autocamperpladsen ved Marinaen i Kerteminde, har det vist sig at være en særdeles god forretning for kommunen, og kommunen betegner endda investeringen i Kerteminde som måske den bedste investering i nyere tid. Det skriver fyens.dk idag.

I 2018 havde pladsen 2.418 på de 12 pladser + overløb. Alene indtægten fra 2018 dækkede omkostningerne ved at etablere pladsen. Oprindeligt havde byrådet i afsat 250.000 kroner, hvor der er adgang til, vand og mulighed for at slippe af med affald. Det holdt ikke helt, da regningerne for etableringerne var betalt.

Kommunen mente i begyndelsen at de 300.000 kr pladsen kostede for 12 autocampere var dyrt, men havde slet ikke overvejet at den kunne have en tilbagebetalingstid på kun et år. Selv mener Hans Luunbjerg fra Kerteminde Kommune, at det er sjældent at kommunen laver så gode investeringer.

Ud over at få lavet pladsen har autocamperpladsen ved Marinaen i Kerteminde, har det også haft den positive effekt, at det har sat en stopper for utilsigtede parkeringer på havneterrænet. Selv mener Kerteminde Kommune at det er lykkedes 98%. Oprindelig var der 12 pladser men Marinaen har med kreative tanker fået plads til flere, da de 12 pladser slet ikke var nok i sæsonen.

På trods af at vejret er dårligere end sidste år har man i Kerteminde haft flere overnatninger end sidste år.

Det må man da sige er godt gået i Kerteminde og er et kæmpe klap på skulderen til os der igennem flere år stædigt holdt ved i Kerteminde !

Artikel på fyens.dk HER

Få hjælp til etablering af autocamperpladser HER