Artikel filtreret på dato: Søndag, 17 Marts 2019

Hjørring Kommune og Hirtshals Camping har gennem flere år samarbejdet omkring Hirtshals Autocamperplads, der ligger tæt på centrum og med kig til byens havn. Der findes ingen faciliteter på pladsen.

Der har gennem længere tid verseret rygter om at pladsen ved Doggerbanke, også kaldet Stoltzes Plads i folkemunde, skulle udnyttes til butiksformål, men først nu er planprocesen gået igang.

Selv om det har været kendt i flere år at grunden kunne ende med et supermarked i stedet for autocamperplads, har der ikke fra turistforeningen, der står som lejer af pladsen, været muligt at finde en alternativ placering for autocamperpladsen.

Nu frygter man i Hirtshals for at grunden bliver solgt uden at der henvises til en ny autocamperplads, men kommunen har nu lovet at hjælpe. I kommunen er bange for at uden en ny autocamperplads vil der være autocampere over alt i byens p-pladser, på havnen og klitplantagen.

Der kigges nu på alternative muligheder for at lave butik andre steder, da byen har flere tomme butikker der kunne fjernes. Indtil den diskusion når til et resultat og det er således at der tidsmæssigt er langt fra idé til handling, er autocamperpladsen i Hirtshals centrum stadig til rådighed for autocamperturister i Hirtshals, og det er rigtig godt, da byen som færgeby til både Norge og Island har rigtig mange autocampere i sæsonen, samt alle de autocampere der spontant kommer forbi.

Kilde: Hirtshals Bindelev Avis