Søndag, 10 Marts 2019

Danmarks bedst besøgte autocamperplads ligger på Rømø. Det har igen været nødvendigt at lave flere pladser til de mange gæster, der især kommer fra de øvrige lande i Europa. Hen over vinteren er der blevet etableret 22 nye pladser og dermed har Autocamperplads Oasen Rømø en kapacitet på 200 autocampere ad gangen.

I forvejen er Rømø besøgt af rigtig mange turister, men for Oasen Rømø er det blevet yderligere aktiv der kan mærkes, at autocamperturister kun har mulighed for at komme til den tyske ø, Sylt med færge fra Rømø.

Det har gennem de sidste par år især i højsæsonen betydet at, mellem 50 og 100 autocampere om dagen er kørt forgæves til den populære autocamperplads. At pladsen er populær ses de mange anmeldelser på de steder i Europa hvor pladsen er promoveret. Her ligger anmeldelserne i top og der er poppet en uofficiel Facebook side op under navnet Oasen Rømø, lavet af begejstrede gæster.

Til at aflaste Hanne Hansen har Autocamperplads Oasen Rømø fået tyske Kim Kristin, der tidligere har været damefrisør i Hamborg, men har valgt at skifte storbyen ud med Rømø, som hun har kendt siden barneårene. Til at passe de store arealer har Carl Hansen fået Peter på halv tid til at hjælpe med bla. de mange græsarealer mv.

Oasen Rømø havde i 2018, 24.200 overnattende autocampere, der ved et gennemsnit ifølge dwif.de på 2,4 personer pr autocamper, er 58.080 flere turister til Rømø. De betyder i følge tallene fra dwif.de en mere omsætning på knap 22 millioner til Rømø som helhed udelukkende fra Autocamperplads Oasen Rømø, ved et gennesnitligt forbrug på 50,50 Euro pr person. Mere end 80% af de besøgende kommer fra Tyskland. Prisen i 2019 er ligesom i 2018 - 125 kroner for en overnatning, inklusiv 2 personer, fri internet og tømmefaciliteter. Der betales ekstra for vand, strøm, bad og vaskemaskine mv.

Turisterne har været tidligt ude i år og pladsen har været bedre belagt end på samme tid de tidligere år.

Ud over autocamperpladsen, råder Oasen Rømø over 4 ferielejligheder og 2 sommerhuse til udlejning. Der er 500 meter til indkøb og bager, samt omkring 1,5 km til restauranter.

www.oasen-roemoe.dk

Søndag, 10 Marts 2019 13:31

Digitalt kørekort på vej mod 2020.

Allerede nu kan kan mobiltelefonen løse et et hav af hverdagsfunktioner og dermed blevet en uundværlig del af danskernes hverdag med netbank, eBoks, MobilePay, NemID m.fl.

Som en del af regeringens sammenhængsreform arbejder Digitaliseringsstyrelsen på det digitale kørekort. Det er Digitaliseringsstyrelsen, Justitsministeriet, herunder Rigspolitiet, og Transport- Bygnings- og Boligministeriet, der sammen driver projektet. Kørekort-appen forventes klar inden udgangen af 2020.

Danmark er en del af fortroppen med at udvikle digitale id-beviser, men Finland har siden 2017 kørt et pilotprojekt. I det finske projekt er appen blandt andet sikret med en slags digitale vandmærker, så myndighedspersoner kan se at brugeren ikke anvender en falsk app.

Initiativet er en del af regeringens digitale servicereform “ Digital service i verdensklasse”. Reformen skal skabe bedre sammenhæng på tværs af den offentlige sektor og give bedre velfærd til borgerne.

Appen vil fungere som et supplement til det fysiske kørekort, som altså stadig kan bruges som hidtil. Udover at gøre kørekortet digitalt vil regeringen forenkle og digitale ansøgnings. Og sagsbehandlingsprocessen på kørekortområdet.

Kilde: Finansministeriet og Digitaliseringsstyrelsen

Udgivet i Information

Truma har revideret og videreudviklet sine gastryksregulatorer. Sammenlignet med deres forgængere er de nyeste generations modeller DuoControl CS og MonoControl CS meget lettere end forgængeren.

Derudover kan de fastgøres både på væggen såvel som på itoppen af gasrummet. Begge modeller er udstyret med en kollisionssensor (Crashsensor), der straks stopper gasforsyningen i tilfælde af en ulykke med en kollisionshastighed på 15-20 km / t. Den indbyggede crashsensor betyder, at du kan også kan opvarme din campingvogn eller autocamper, mens du køre - trygt og sikkert. DuoControl CS har en ekstra mulighed og skifter automatisk til den anden gasflaske, når en gasflaske er tom.

Ud over de nye gastryksregulatorer lancerer Truma også et nyt gasfilter.

Yderligere oplysninger

Den indbyggede crashsensor kan nemt og hurtigt nulstilles, når den har været udløst. Du trykker blot på den gule reset-knap, så er din gastryksregulator straks klar til brug igen. MonoControl CS har en regulatoreffekt på 1,5 kg/h og er således dimensioneret til maksimalt forbrug. Det er ikke nødvendigt at beregne hverken de enkelte enheders forbrug eller gennemstrømningen i gasanlægget.

Fås i vertikal og horisontal udførelse.

Kilde: Truma

Udgivet i Udstyr Artikler