September 2018
Fredag, 28 September 2018 00:00

Plads Tip - Valencia Camper Park, Spanien

Spanske Valencia har med sin geografiske placering altid haft stor historisk betydning som Spaniens port til Middelhavet, og byen har da også bevaret den charme der kendetegner alle havnebyer. Med smukke sandstrande sammen med det åbne hav og bjergene i baglandet giver det Valencias kyst en enestående charme.

Valencia er er handel og kultur, museer, musik og forretninger. Byen er centrum for international designvirksomhed og er en af de mest aktive messe og kongresbyer i Europa.

Valencia er den tredjestørste by i Spanien og samtidig navnet på den provins og den region, hvor byen er hovedby.

Valencia Camper Park gøre det muligt at besøge byen Valencia og det omkringliggende område. Pladsen ligger kun 12 km fra Valencia, ved siden af en metrostation, i et roligt og skovklædt område.

Pladsen er overvåget og er derfor et ideelt sted for turister der kommer med autocamper, campingvogn og telt. Pladsen er ikke en traditionel campingplads, men overnatningsplads for omtalte enheder. Der mulighed for en dukkert på pladsens swimmingpool efter turen ind til byen.

Pladsen har helårs åbent og råder over 78 pladser til  autocampere. Der er swimmingpool med vaskerum for damer og herre. 300 meter til metrobanen, der tager 25 minutter ind til byen. Aftømning af spildevand, toiletter og store bruserum. Husdyr velkommen. Wi-Fi gratis på hele pladsen.

Beskrivningen af pladsen omfatter ligeledes kameraovervågning, skyllevask for service, picnick område med borde bænke. Bar-restaurant med terrasse og specialiceret i Paella. Drikkevand. Parkering for biler. Landsbyen Bétera, 1,5 km.

Prisen for 2 personer er her i vintermånederne 12 Euro, skiftende til 15 Euro i højsæsonen, inklusiv bortskaffelse af spildevand og toilet. Drikkevand 0,50 Euro for 40 liter, strøm (6A) 4 Euro/24 timer. Check-out senest kl 12. Ved senere Check-out beregnes en halv dag.

Tømning for forbipasserende 3 Euro og 0,50 Euro/40 liter. Billetter til valencia kan købes i pladsens reception.

Der er 5% rabat for klub medlemmer.

Se plads video fra Hartmut Conrad HER

Vist Valencia HER

Adresse:

Valencia Camper Park 
Calle Universo s/n, 
46117 Betera, 
Valencia [03-12-46] 
Spanien

GPS-koordinater: N 39.57963, W 0.44475 - N 39°34'47", W 0°26’41"

Website: Valencia Camper Park

 

 

En helt ny Karmann med navnet Karmann Danny 530 er baseret på en 5,4 meter lang Fiat Talento til fire personer og med komplet bad - toilet i bagenden. Karmann har lagt sig i selen for at få serøse pladsoptimeringer til sæder, soveplads til fire personer, samtidig med at der er plads til et fuldt udstyret køkken, spiseplads og komplet badeværelse.

Sovepladsen til fire opstår ved lave opholdsstuen om til to sovepladser. To ekstra sovepladser findes i camperens pop-up tag. Danny 530 leveres med dieselopvarmning, en 68 liters ferskvandsbeholder, en 59 liters spildevandstank, udendørs brusebad. Det elektriske system får strøm fra et 75 Ah batteri. Plads til en 6 kg gasflaske, køkken med to gasbrændere  og kompressor køleskab på 41 liter. Toilettet er et kassette toilet som det kendes fra andre autocampere.

Bilen har tonede sideruder, termo afdækning for forrude og leveres med Fiat Talento med en 1,6 liters dieselmotor. Der er endnu ingen dansk pris, men den tyske basispris ligger på 45.000 Euro. Endnu en kombineret camper og hverdags bil

Kilde:karmann-mobile.de

Udgivet i Autocamper nyheder

Al-Ko var med på IAA messen for erhvervskøretøjer i Hannover, og havde verdenspremiere på et chassis med intelligent kombination af forbrændingsmotor og elmotor til ture over land og bymæssig kørsel.

Europa-Parlamentets miljøudvalg drøfter i øjeblikket en betydelig reduktion af CO2-udledningen fra nye personbiler og lette erhvervskøretøjer. I overensstemmelse hermed skal fabrikanterne reducere udledningen af ​​kuldioxid i deres nye bilflåder med 45 procent inden 2030 (målt fra 2021). Derudover skal der være det salgsmål at 40 procent er emissionsfri og lavemissionsbiler - dvs. elbiler og plug-in hybrider - opnås inden 2030. Al-K0 Fahrzeugtechnik har allerede et intelligent løsningsforslag til dette krav.

Chassis-teknologien fra Al-Ko præsentere sammen med Huber Automotive AG, en  etableret specialist indenfor indbygget bilelektronik, blev chassisteknologien, en verdensnyhed præsenteret på IAA Erhvervskøretøjer 2018 i Hannnover: som Hybrid Power Chassis. Dette hybridsystem med plug-in teknologi giver den perfekte løsning til emissionsfri bytrafik med elektrisk drev og længere, udenfor byture med forbrændingsmotor med tilladte totalvægte mellem 3,5 og 5,0 tons. Specialfunktionen: Den elektrificerede bagaksel med en effekt på ca. 90 kilowatt kan kobles til, når det er nødvendigt, hvilket gør Tranporteren til den første varebil med et hybrid system.

Hybrid Power Chassis præsenteredes på messen som et studie, muliggør emissionsfri, fuldt elektrisk kørsel og samtidig ubegrænset brug af forbrændingsmotoren. Grundlaget er det variable AL-KO lette chassis, der kan bruges som en modulær systembærer. Afhængigt af kundens krav kan batterikapaciteten udvides til en rækkevidde på mere end 100 kilometer ved fuld elektrisk drift.

Over længere afstande, f.eks. kørsel over land strækninger, kan køretøjets forbrændingsmotor anvendes uden begrænsninger. Ved samtidig brug af E-Drive og forbrændingsmotor (booster) er brændstofbesparelserne beregnet op til 30 procent.

Den kraftige indbyggede oplader med en ladningskapacitet på 7 kW - eller eventuelt 22 kW (230 V / 400 V) - og den intelligente genopladning sikre korte opladningstider og tilstrækkelig strøm.

Mellemliggende belastninger under lastning eller losning af køretøjet såvel som i hvileperioder er mulige til enhver tid. Takket være rekreation kan systemet levere køretøjer, f.eks. med en kølet kasse, med strøm oder også fungere som en buffer, når køretøjet står stille.

Hybrid Power Chassis byder på følgende tre kørselsformer:

Hybrid Mode: Hybridtilstanden kombinerer E-Drive med bilens forbrændingsmotor for mere effektivitet. Derudover kan der leveres strøm til forskelligt udstyr i køretøjets opbygning. Vigtigt: Denne kørselstilstand understøtter overholdelse af den nye WLTP-standard.

Elektrisk tilstand: Det elektriske drev (maksimal kørehastighed: ca. 90 km / t) foregår via den elektriske akse med højt drejningsmoment. Dette muliggør lydløs og emissionsfri kørsel gennem miljøzoner, boligområder, bycentre, værksteder, rekreative områder eller i lufthavne.

X-TRA opladningstilstand: Denne automatiske tilstand udvider batteriets elektriske rækkevidde og sikre den energi der kræves.

Plug-in hybrid kan tilpasses til forskellige basis køretøjer som Fiat, Mercedes Benz eller VW. 

Kilde: www.alko-tech.com

Udgivet i Autocamper nyheder

Volkswagen Erhvervsbiler går også nye veje med verdenspremieren på Crafter HyMotion – en varebil med brintbrændselscelledrivlinje. Crafter HyMotion er især konstrueret til lange strækninger. For jo længere de daglige afstande er, jo mere interessant bliver brintbrændselscelledrivlinjen på området for store varebiler. Tankene, der er integreret i Crafter HyMotion, rummer 7,5 kg brint. Det giver varebilen, der har en totalvægt på 4,25 ton, en rækkevidde på over 500 km.

Crafter HyMotion kan tankes lige så hurtigt som de konventionelt motoriserede varianter. Det gør den nye nul-emissions-version særligt attraktiv til erhvervsmæssig brug. Til trods for den markant længere rækkevidde har Crafter HyMotion en større nyttelast end e-Crafter. Crafter HyMotion er stadig kun en konceptbil – men så snart infrastrukturen er klar, kan varebilen med den emissionsfrie elmotor sættes i serieproduktion. Efter Caddy Maxi HyMotion, der blev præsenteret for første gang i 2009 i forbindelse med ”Hydrogen Road Tour”, er Crafter HyMotion allerede den anden konceptbil fra Volkswagen Erhvervsbiler med brintbrændselscelle.

Kilde: Volkswagen Erhvervskøretøjer

Udgivet i Autocamper nyheder

Thor Industries, der for få dage overtog Erwin Hymer Group, er ligeledes ejere af firmaet bag delegendariske Airstream campingvogne med de afrundede kanter og lavet i aluminium og med stolte traditioner helt tilbage til 1936, da Hawley Bowlus, der var Chefdesigner på Charles Lindberghs flyvemaskine - Sprit of St. Louis, formgav de kendte campingvogne .

Airstream står også bag en række top moderne Touring Coaches, eller Class B RV, bygget på Mercedes Sprinter. Normalt forbindes amerikanske autocampere som meget store, men Airstream har netop præsenteret den helt nye Interstate Nineteen touring coach. Interstate er et af de første amerikanske bud på en kompakt autocampere på kun ca. 6 meter. Dermed går også amerikanerne ind i en ny æra med byvenlige autocampere, der passer på en almindelig parkeringsplads. I USA er man i forvejen bekendt med enda meget store personbiler.

Interiøret omfatter nautisk inspiration, med plankegulv, “Porthole” i badeværelsesdøren ogmøbler i højglans italiensk finér, Interstate Nighteen er ikke en simpel Camper Van, lavet af moderne hippier og eventyre, men en lille autocamper der er bygget til dem, der ikke har noget imod at betale ekstra for komfort, hvilket også afspejler sig i prisen på omkring 149.000 USD.

Den lille nye fra Airstream har også siddegruppe i bag i læder, der ligeledes kan omdannes til dobbeltseng, der er den største i klassen, et centralt placeret køkken, bad/toilet, LED TV og meget mere. Varme og varmt vand, leveres af Truma Combi Eco Plus. Motoren er en Mercedes Benz 3,0 liters V6 turbodieselmotor på 188 Hk. Tillæg for 4 x 4 system. Lanekeeping, Kolitions assistent, airbags, parkeringshjælp, regnsensor og Blindspot assistent.

Camperen leveres med udendørs tilslutning til Grill, Aircondition på tag, en udendørs bruser, benløs elektrisk markise, elektrisk indgangs trin. Bi-Xenon forlygter, Aluhjul, centrallåse også på sidedøre, Navigator, stereoanlæg, DVD, kameraovervågning bagud og til siderne, multifunktionsrat, udendørs belysning  og meget mere.

Interstate Niniteens planløsning er maksimeret til hver tomme, lige fra det rummelige badeværelse til det fuldt udstyrede køkken til den store seng. Airsteams nyeste skud på stammen bygger bro mellem byens gader og fjerne destinationer og det er helt nyt på de kanter.

Se mere HER

 

 

 

Udgivet i Autocamper nyheder
Onsdag, 19 September 2018 00:00

Erwin Hymer Group bliver amerikansk ejet

Amerikanske Thor køber Erwin Hymer Group og overtager den ledende rolle på det europæiske marked

Thor Industries, Inc. og aktionærerne i Erwin Hymer Group SE (EHG) meddelte den 18. september, at de har underskrevet en endelig aftale, hvorefter Thor overtager det privatdrevne Erwin Hymer Group for en virksomhedsværdi på omkring 2,1 mia. Euro. Købsprisen finansieres af kontanter og egenkapital. Vederlaget i egenkapitalen består af ca. 2,3 mio. aktier i Thor.

Hymer-familien vil fortsat være involveret i branchen også i fremtiden. Fusionen vil skabe verdens største fabrikant af fritidskøretøjer med en ledende markedsposition i Nordamerika og Europa samt et verdensomspændende netværk af salgs- og produktionsssteder. Thor forventer, at transaktionen skal yde et positivt bidrag til indtjeningen i det første år og før overvejelse af forventede synergieffekter, købsrelaterede tilpasninger i regnskabsmæssige og transaktionsrelaterede omkostninger. Efter afslutningen af ​​transaktionen har Thor til hensigt opportunistisk og systematisk at genkøbe aktier for at kompensere for udstedelsen af ​​aktier til Hymer-familien.

Erwin Hymer-koncernen, der har base i Bad Waldsee i Sydtyskland, er en af ​​de førende producenter af fritidskøretøjer på det voksende europæiske marked. EHG har et imponerende udvalg af brancheførende mærker og er kendt for sin innovation og evne til at levere exceptionel værdi til sine kunder. EHG har et globalt netværk af mere end 1.200 detailhandlere og mere end 7.300 medarbejdere verden over. EHGs produktportefølje spænder over alle større kategorier af fritidskøretøjer og prissegmenter, fra lette campingvogne til autocampere i luksusklassen. For det sidste regnskabsår, der sluttede den 31. august 2018, forventer Erwin Hymer-koncernen et salg på ca. 2,5 mia. Euro (ca. 2,9 mia. USD til den nuværende valutakurs).

“Erwin Hymer-koncernen har en unik historie og et fremragende ry. Derudover har koncernen et meget godt ledelsesteam, der bygger videre på denne tradition og tilpasser virksomheden med nye attraktive vækstmuligheder” siger Bob Martin, der er administrerende direktør for Thor.

"Denne transaktion repræsenterer en unik mulighed for, at Thor kan samarbejde med og vokse med den europæiske markedsleder inden for fritidsbiler. Dette vil give Thor adgang til et nyt marked med gunstige makroøkonomiske og samfundsmæssige udviklinger, der vil favorisere efterspørgslen efter rekreative køretøjer, som vi kender dem fra Nordamerika. Thor ser også mange muligheder for at skabe synergier mellem Erwin Hymer-koncernen og Thors eksisterende datterselskaber på kort og lang sigt.

Som følge af transaktionen forventes hverken EHG eller Thor at ændre produktionssteder eller personale. Transaktionen blev godkendt af Thor's bestyrelse.

Pressemeddelelse EHG

Erwin Hymer Group

Thor Industries

Udgivet i Information
Søndag, 16 September 2018 00:00

Overblik over autocamperafgift 2018-19

Vi nærmer os et års dagen for sænkningen af registreringsafgift på autocampere, der var forbigået ved tidligere sænkninger af personbilsafgifter. Registreringafgiften for autocampere blev ved den lejlighed sænket fra 60 procent til 45 procent for autocampere på mere end 2 t og sovepladser for mindst 2 personer. Første halvår 2018 har vist at sænkningen af afgiften, sammenholdt med en generel øget interesse for autocampere, har medvirket til et salg på 375 autocampere, set i forhold til 347 for hele året 2017 og 240 for hele 2016. Hvordan registreringsafgiften er skruet sammen kan læses herunder med de termer der benyttes i SKAT, hvor campingbil benyttes for autocamper.

Skatteministerens syn på autocampere

Skatteminister Karsten Lauritzen betegner autocampere som en særlig form for bil, da autocampere i modsætning til almindelige biler også indeholder beboelsesindretning. En autocamper og en almindelig bil har derfor forskellige formål og kan ikke umiddelbart sammenlignes.

Hvornår betegnes en autocamper som brugt ?

I EU er der ens regler for definition på et brugt køretøj. En autocamper/bil anses som en brugt bil, hvis den er kørt over 6.000 km og er blevet leveret til ejeren mere end 6 måneder efter den første registrering. Der skal  ikke betales told og moms, hvis bilen indføres fra et andet EU-land, hvor der er betalt moms. Hvis køretøjet ikke opfylder kravene om alder og kilometer, eller hvis bilen indføres fra et land udenfor EU, skal der betales både told på 10% og moms på 25%.

Ved omberegningen af registreringsafgiften af brugte køretøjer i henhold til lovens § 4, stk. 2. benyttes principper der tager udgangspunkt i bilens oprindelige nypris inklusive registreringsafgift og bilens handelspris på afgiftsberigtigelsestidspunktet. Herefter beregnes en værdifaldsprocent, som anvendes ens på alle fradrag i eller tillæg til afgiften og den afgiftspligtige værdi. Der foretages en "baglæns" beregning af, hvad afgiftsindholdet er i bilen, og hvad den afgiftspligtige værdi er.

Nye autocampere

Den afgiftspligtige værdi er køretøjets handelspris uden registreringsafgift. Den skal mindst være summen af:

 • Køretøjets købspris i udlandet omregnet til danske kroner. På nyt køretøj nettoprisen ex udenlandsk moms.
 • Prisen for eventuelt ekstra udstyr monteret fra fabrikken eller af importøren.
 • En avance på mindst 9 %.
 • 25% moms.

Et køretøj anses som nyt, indtil det er 4 år gammelt, har kørt 2.000 km eller har slid eller skader som udelukker, at det kan sælges som nyt. På en autocamper/bil der har kørt under 2.000 kilometer og er under 4 år, skal der betales registreringsafgift af købsprisen.

Beregning af registreringsafgift for autocampere

Autocampere (campingbiler)

1) Autocampere er defineret som køretøjer, der er konstrueret og indrettet til ophold og beboelse, og de afgiftsberigtiges efter § 4, dvs. som personbiler med 85/150 pct. afgift.( 85% af 0-189.200 kr. og 150% af resten for 2018)

2) For køretøjer med en tilladt totalvægt på mindst 2 tons, der er indrettet med adgang til opredning af egentlige sovepladser for mindst 2 personer, kan der dog ved afgiftsberigtigelsen ses bort fra udgiften til beboelsesindretningen samt fortjeneste og moms heraf.

Afgiften skal for køretøjets samlede værdi eksklusive afgift dog mindst udgøre 0 kr. af de første 12.100 kr. og 45 pct. af resten (minimumsafgift efter REGAL § 5a, stk. 2).

 • Det betyder, at der ved afgiftsberigtigelsen af autocampere skal fremlægges kopi af slutseddel, købsaftale eller kontrakt med henblik på beregning af en eventuel minimumsafgift.
 • Kravet om sovepladser er nedsat fra 4 til 2 ved lov nr. 1431 af 11. december 2017. Kravet om antal sovepladser har også virkning for køretøjer, der er afgiftsberigtiget som autocamper før den 1. januar 2018, uanset at der på registreringstidspunktet var krav om fire egentlige sovepladser.
 • Der er efter aftale med campingbranchen etableret en central anmeldelses- og godkendelsesordning (forhåndsgodkendelse) for en prisopdeling på bildelen og på campingindretningen for disse køretøjer. Ordningen gælder såvel fabriksnye som brugte autocampere.
 • Importør- eller forhandlervirksomheden skal fremlægge dokumentation i form af
 • prisopdeling fra fabrikken eller
 • en kalkulation, der eventuelt kan være baseret på bildelen, herunder med pris for en tilsvarende varebil/bilchassis. En skønsmæssig prisopdeling kan ligeledes indgå i kalkulationen
 • oplysning om den laveste pris, som autocamperen vil blive solgt til på det danske marked (eksklusiv registreringsafgift).
 • En godkendelse af prisopdelingen indebærer, at autocamperen vil kunne afgiftsberigtiges på dette grundlag forudsat, at køretøjet bliver solgt til den anmeldte pris. For autocampere, der er godkendt til afgiftsberigtigelse med 45 pct. afgift, indebærer godkendelsen, at afgiftssatsen på 45 pct. fortsat skal anvendes, hvis autocamperen sælges til højere priser end den anmeldte. Afgiftssatsen på 45 pct. skal benyttes i forhold til den konkret opnåede pris til slutbruger (den samlede pris eksklusive registreringsafgift).

Midlertidig anvendelse af autocampere på udenlandske nummerplader i Danmark.

Udenlandske firmabiler, der i det væsentlige anvendes varigt i Danmark og registreringspligtige biler mv., der registreres med henblik på tidsbegrænset anvendelse her i landet gælder følgende:

For biler, der er mellem 0 og 3 måneder er afgiften 2 procent af den  beregnede registreringsafgift. For de efterfølgende 33 måneder er afgiften 1 procent, og for biler der er ældre end 36 måneder er afgiften 1/2 procent pr. påbegyndt måned. Ved betaling tillægges endvidere en forrentning af den del af den beregnede registreringsafgift, der resterer efter betaling. Forrentningen sker med den af Danmarks Statistik på tidspunktet for afgiftsberegningen senest offentliggjorte udlånsrente fra pengeinstitutter til ikke - finansielle selskaber, der foreligger pr. 1. januar, henholdsvis pr. 1. Juli. Ved betaling første gang betales desuden et depositum svarende til første kvartals afgift, og rente til dækning af eventuelle restancer vedrørende registreringsforholdet.

Leasingbiler (både udenlandske og danske) beregnes på samme måde som foregående, dog med den forskel, at leasegiver betaler registreringsafgift og rente for hele leasingkontraktens længde, når bilen indtræder i ordningen.

Har du en autocamper på udenlandske nummerplader er der her en mulighed for i en periode af året for at køre i Danmark. Flere oplysninger fås hos Motorstyrelsen på tlf: 72 22 15 15 

Bindende svar

Finder du selv en autocamper uden for landets grænser skal du søge bindende svar, der koster 400 kr og tager op til 7 uger.  Du skal være i besidelse af stelnummeret for at få camperen afgift berigtiget.

Kilde: SKAT

Beregningsmodel 1:

 

Beregningsmodel 2:

Regidtreringsafgiften skal på en ny autocampere som minimum (minimumsafgift) udgøre autocamperens nettopris+transport + 9 % avance + dansk moms på 25% - minus 12.100 kr + 45% afgift. For at beregning 1 er aktuel, skal autocamperens netto pris være lav. I langt de fleste tilfælde er det derfor beregning 2 der benyttes.  

Udgivet i Information

Mens Volkswagen på Caravan Salon 2018 holdt focus på deres nye VW Grand California, viste det andet store navn indenfor tyske vans noget helt andet. Mercedes-Benz vil bringe nogle af de nyeste tendenser inden for autoteknologi over til camper van siden, der blandt andet inkludere fremdrift via brændselsceller (Brint) og af et nyt Camper Vans koncept baseret på styring med en Smartphone-App og Advanced Control, hvor man med sin stemme kan kommunikere med sin Marco Polo.

Mercedes træder dermed længere ind i fremtiden med Concept Marco Polo, der er baseret på deres lille Camper Van med avanceret MBAC-kontrol. Dette system har lignede kontrolfunktioner som “Connected Home“ med en Smartphone-App, men også med stemmekontrol, der blandt andet kontrollere luftaffjedring til nivellering i stilstand, pop-up tag, og omdanne bagsædet til en seng, og kun med en enkelt kommando.

En Camper som en Smartphone, kan lyde lidt overdrevet. Lad os sige, at du kommer til dagens rejsemål, og siger “Hej Mercedes”. Mercedes systemet siger at der er muligheder for flere handlinger med en kommando, og du siger “Jeg vil slappe af” - automatisk nivellere køretøjet sig, pop-up taget åbnes og den køre markisen ud. Systemet vil endda tænde for noget musik og indstille belysningen, så du kan gå fra kun at være kørt ind på en plads for at slappe af til “klar til at hoppe i seng” på seks ord og nogle sekunder.

Marco Polo’s talekommandosystem tager sig af stort set alt, hvad der ikkelige har noget at gøre med at kaste en åbnet øl i hånden på dig. Det virker også omvendt, med at få Marco Polo fra “lejr modus” til “drive-away” med et hurtigt klap på gummerne !

Konceptet i Marco Polo omfatter også et automatisk vindues gardin til mørklægning, uden at der er fysiske gardiner, det fungere med hjælp af flydende krystaller. Konceptet råder også over 400 Watt solceller i hævetaget og induktiv opladning af Smartphones.

Autocamper fremtiden starter allerede næste år:

MBAC med Smartphone styre en lang liste af features: Dørlås, vandtankniveau, Vandafløbsventiler, batteri, ladetilstand, køleskab og temperaturen i køleskabet, solceller, markise, indstilling af lydanlæg, belysning, dørtrin, gasniveau, og opvarmning.

Fremtiden banker på ! Se Youtube video HER

Kilde: Mercedes Benz

Udgivet i Autocamper nyheder

Der er ingen anden folkefestival, der tiltrækker så mange turister fra hele verden til Tyskland, som Oktoberfesten i München. Omkring seks millioner besøgende flokkes til denne fest på den store plads Theresienwiese for at feste i “Hofbräu-Zelt”, “Käfer’s Wiesen-Schänke” og “Schottenhammel”. Oktoberfesten kaldes også den 5. Årstid, der allerede starter den 22. September og vare til den 7. oktober 2018.

Historie

Oktoberfest er blevet fejret i München siden år 1810 og havde oprindeligt intet at gøre med øl. Fejringen blev oprindeligt holdt for ægteskabet mellem kronprins Ludwig og Therese Charlotte Luise fra Sassonia-Hildburghausen. På den tid var det område, hvor fejringen fandt sted, udenfor Münchens byporte og til ære for bruden, hedder dette område stadig i dag "Theresienwiese" eller bare det korte ord “Wies'n.

Fejringen bestod af et hestevæddeløb, som blev udført i henhold til de olympiske regler. På grund af det faktum, at Xaver Krenkl, en hestevogns kusk fra München, ofte vandt, var der masser af mennesker fra München til løbene. Kun syv år senere kom der bowlingbaner, gynger og også den første karrusel blev føjet til. 

Helt sikkert var det også, at München-restauranternes værter, også ønskede at være en del af denne forretning, og så satte de, de første ølhytter op. De serverede det øl, der stadig var i deres kældre, før de i oktober skulle brygge det nye øl. Øl var derfor stærkere og mørkere (Maerzen-Bier / March-øl), som det stadig er tilfældet.

Oktoberfest i autocamper

Med 14 forskellige telte, med lige knapt 100.000 siddepladser beliggende på det 3,5 hektar store område, er der musik for alle smagsretninger. Også helt almindeligt internationalt popmusik. Der er i de glade øl dage ansat ikke mindre end 13.000 personer

Ud af ølteltet, rundt om hjørnet og ind i din "seng på hjul". Desværre er det ikke lige så nemt under Oktoberfesten, fordi campister ikke er tilladt på Theresienwiese i løbet af oktoberfesten. Politiet kontrollerer af den grund døgnet rundt og udleverer bøder til dem, der ikke hører til der.


Oktoberfest Camping i München (Riem) er Münchens største overnatningsplads for køretøjer til oktoberfest 2018, med metrostationen til Oktoberfest-området.

Pladsen er KUN åben under oktoberfesten fra 19. september til den 8. oktober 2018. Oktoberfest starter den 22. september og slutter den 7. oktober 2018.

Den 150.000 m² store plads har plads til 1.500 køretøjer, 800 af dem med strømforbindelse. Der er plads uanset om du kommer med din autocamper, campingvogn, VW-bus eller trailer. Alt fra supermarked til souvenirbutik, fra restaurant til bistro og til moderne udstyrede sanitære installationer - findes på Oktoberfest Camping Munich-Riem.

Priserne for alle former for overnatninger er som det nu engang er til den slags arrangementer skruet op, men i stedet for et hotelophold til 400 Euro for to personer, får du overnatning i egen seng til verdens største gadefest for 35 Euro for 2 personer, incl. Strøm, vand, reservation som er nødvendigt for at sikre plads, fri benyttelse af sanitære faciliteter, bortskaffelse af affald, spildevand og toiletter.


Adresse:
Oktoberfest Camping
De-Gasperi-Bogen,

81829 München, 

Tyskland

GPS Koordinater: 48°08'05.8"N - 11°42’26.7”E / 48.134951, 11.707412

www.oktoberfest-camping.com

www.oktoberfest.de

Udgivet i Autocamper Ture

Træerne gror som bekendt ikke ind i himlen, men behovet for godt beliggende autocamperpladser og parkering er stærkt stigende i takt med de eksplosive salgstal fra autocamperbranchen i hele Europa. Derfor er det brand ærgerligt når forventede projekter alligevel ikke bliver til noget eller pladser lukker. Pladser der kan servicere et mindre antal autocampere og med halvdårlig beliggenhed har i nogen grad deres berettigelse, men er desværre ikke nok til at servicere et større antal autocamperturister. Beliggenhed og fritidsværdi er kodeordene.

København:

City Camp er blevet lukket af ejerne af grundarealet, så pladsen derfor i øjeblikket er “hjemløs”, indtil det forhåbentligt lykkedes at finde nye arealer.

Projektet på Amager Fælled der skulle være både ny campingplads og autocamperområde, med plads til omkring 100 autocampere, er efter flere års tovtrækkeri nu en død sild, efter at der ifølge en gammel “glemt” aftale, skulle være boligbyggeri med 2000 boliger på grunden som en del af Metro byggeriet.

Ifølge en artikel på TV2 Lorry fra den 7. september er en anden placering sat tilbage til start, og man overvejer muligheden for at opgradere Bellahøj Camping til en helårsplads.

Blåvand:

Som tidligere i det Vestjyske, ansøgte undertegnede på vegne af Blåvand Zoo i 2017 om en autocamperplads til 40 autocampere i Varde Kommune. Denne plads er blevet godkendt af Varde Kommune, men ejeren er ikke sikker på om han vil lave pladsen, da der har være følere ude, om jordkøb, for at en Sandskulpturpark kan blive til noget og også en snært på grund af sommerens medie hetz mod autocampere uden for campingpladser. I familien diskutere man dette i øjeblikket, og derefter vender han tilbage.

200 meter fra Blåvand Zoo, ansøgte undertegnede på ejendommen Sternlicht i samme forbindelse ligeledes om at få ændret Bondegårdscamping med 3 enheder til autocamperparkering. Dette blev ligeledes godkendt, men nu er ejeren ved at sælge ejendommen på grund af projektet med Sandskulpturparken, og dermed er fremtiden for de 8 pladser usikker.

Der er åbentbart svære betingelser i dette område, idet at jeg for et par år siden, sammen med en lokal autocamper engageret, ansøgte for to søstre, der ville opfylde ønsket om en centralt beliggende autocamperplads i Blåvand, der ligeledes blev godkendt, men arealet blev solgt for et større beløb til et tysk projekt byggeri. autocamper-info.dk er i løbende kontakt med Blåvand Zoo, i håbet om at der kommer en plads i området, hvor det efterhånden kniber med muligheder for autocampere.

Autocamperplads i Lemvig nedlagt:

Lemvig Kommune har tidligere på året meddelt at de 10 autocamperpladser på havnen i Lemvig er blevet lukket, da der skal bygges på grunden.

Tysk føler:

autocamper-info.dk er ligeledes gennem TopPlatz kommet i besiddelse af en forespørgsel om eventuelle muligheder for investering i en eller flere autocamperpladser på Vestkysten, der ikke må ligge nordligere end Vejers, da investorerne i forvejen har autocamperplads i Nordtyskland.

Hirtshals plads godkendt og klar til at forsætte projektet.

En før omtalt autocamperplads hos Fishermans House i Hirtshals er til gengæld godkendt og klar til at gå igang, efter at en nylig trafiktælling er afsluttet, og kommunen har fået styr på en ny tilkørsel til pladsen. Der krydses fingre for at den står klar til foråret 2019.

Autocamperplads i Vejle skal nedlægges.

I 2017 lykkedes det at får seks midlertidige pladser ved svajebassinet på Vejle havn. Dette var dog ikke optimalt, da området omkring de seks pladser var placeret med byggepladser til flere sider. Det værste er nu overstået og der har da også været flere besøgende i år end sidste år. Pladsen får imidlertid ikke lov til at blive liggende, når renoveringen af vejen til nybyggeriet går igang i slutningen af 2018 eller i 2019, og derfor nedlægges de seks autocamperpladser, men undertegnede har har løbende dialog med både kommune, politikkere og lystbådehavnen om at arbejde for en anden og bedre løsning. Der hvor de nuværende pladser er placeret, skal der være fortov og cykelsti.

Lolland på nedlagt campingplads 2019:


På en tidligere og nu nedlagt campingplads på Lolland, opstår der i 2019 en helt ny autocamperplads, i første omgang med plads til 50 autocampere. autocamper-info.dk har være i dialog med ejerne og de har tænkt sig at tage på autocamper tur for at besigtige autocamperpladser i både danmark og Tyskland.

Beliggenhed er vigtigt.

Autocamperpladser benyttes primært til turisme og i den henseende er valget af den rigtige placering den afgørende succesfaktor. Autocamperturister sætter pris på gåafstand til centrum, restauranter, seværdigheder mv. Ideelt er let tilgængelighed fra større færdselsåre som hovedveje og motorveje. Det skal være muligt at have tilgang til området 24 timer i døgnet, også for autocampere over 3.500 kg. Dette gøres ved at opsætte en servicetavle med symbol US7 (autocamper). Med denne skiltning skelner færdselsloven ikke mellem parkering “over eller under“ 3500 kg.

På Caravan Salon 2018 blev den første Camper Van uden bad som standard præsenteret af Pössl og Globecar. Producenten havde lavet en undersøgelse og brugen af de sanitære pladskrævende forhold. Autocamperpladser må hvad enten vi bryder os om det eller ej, se i øjnene at kravet til autocamperpladser er flere faciliteter, hvis alle skal tilgodeses og det skal de. Faktisk var den mest solgte autocamper i Danmark 2017, VW California uden både bad og toilet. 85 ud af 347 solgte nye autocampere i 2017 var VW California, uden bad og toilet !

Forbrugervenlighed drejer sig om alle autocampere og ikke kun de typer køre flest af. Salget af hævetagsbiler og “Kassebiler” stiger kraftigt og det samme gør salget af større autocampere på mere end 3.500 kg. I Tyskland er mere end 32% af de 520.000 autocampere på mere end 3.500 kg og i Norge taler vi omkring 25%.

Der er stort behov for godt placerede autocamperpladser i Danmark

Autocamperturismen er i stærk vækst. I Danmark har vi ikke nogen konkrete tal for overnatninger i autocampere, uden for campingpladser, men tal fra branchen i Sverige har beregnet, at ca 3 millioner autocamperovernatninger kommer fra andre pladser end svenske campingpladser, mod 15,7 millioner totalt på campingpladser i Sverige. I Tyskland har DWIF i en rapport for branchen beregnet 13,5 millioner autocamper overnatninger, på andre steder end campingpladser, mod 49,7 millioner overnatninger totalt set på campingpladser, dog uden fastligere medregnet. Eftersom autocamperturisterne rejser en stor del at året, kan denne målgruppe tilføje øget turistøkonomiske effekter i skuldersæsonen og om vinteren. 
Autocamperturisme har udviklet sig fra et nichemarked til en blomstrene målgruppe, der betegnes som det hurtigst voksende turistsegment i Europa. Autocamperturismen er mere populær end nogensinde før og salget af autocampere har i de seneste år været stærkt stigende og salgskurven fortsætter opad.

Trenden går mod større frihed og et enklere kørselsmønster, hvilket er både afgørende og i stærk modsætning til livet med en campingvogn på slæb. Rejseformen med autocamper byder netop på frihed og rekreation, hvad der får flere til at søge denne ”livsstil”.

Som et resultat af ovenstående kommer flere og flere udenlandske gæster til Danmark for med deres autocamper at feriere på kortere ture eller længere ferier. Her er bla. Hirtshals et knudepunkt for de mange autocamperturister der tager en tur igennem Norge og til Nordkap. Omvendt færges mange tusinde autocampere den modsatte vej med autocamperturister, i stigende grad ikke længere kun benytter Danmark som Transitland, med bliver i Danmark i længere tid.

Den nævnte vækst åbner også spørgsmålet om, hvordan vi her i landet tilpasser os den voksende autocamperturisme, og hvordan vi kan tilbyde det, som denne målgruppe efterspørger.

Målgruppen

Autocamperejere har forskellige krav til placering og service i forhold til campister med campingvogn. Det bliver på samme sted typisk 1-3 dage. 62% har en alder på +50 år og 80% autocampere har en antal på 2 rejsende. Interessen fra autocamperturisterne er hovedsagligt relateret til kultur, natur, shopping, restauranter og bymiljøer.

På grund af mangel på steder til autocampere sker det at autocamper turister køre ind på campingpladser, men de bruger sjældent de faciliteter, der indgår i prisen. Samtidig mangler der ofte andre tjenester, der er specifikke for autocampere. Undersøgelser viser at en stor del vælger at overnatte uden for campingpladser. Autocamperturister er ikke campister med de aktiviteter, der normalt forbindes med camping. Autocamperturister søger istedet gerne centralt beliggende overnatningsmuligheder, som f.eks autocamperpladser, hvor man nemt kan komme til restauranter, handle ind og shoppe mv.

Før planlægning af nye autocamperpladser, er det nødvendigt at lave en målgruppe- og potentiale analyse, der er grundlaget for størrelsen og udstyrsniveauet. Dette benyttes til at bestemme rentabiliteten på den planlagte autocamperplads.

Side 1 ud af 2