Tirsdag, 14 August 2018

Boondocking, hvad er nu det? Det ville helt sikkert få danske campingpladserejere til at få morgenkaffen galt i halsen. Et stigende antal amerikanere forlader hamsterhjulet og den daglige trædemølle, sælger hvad de har og køber en RV (camper), en campingvogn eller f.eks 5th wheel og bliver nomader, eventyre på fuld tid.

Full-time RV/autocamper rejsende er ifølge de der udøver det, givende ud over det sædvanlige, med personlig læring. Den største indlæring kommer fra udfordringer og ikke fra daglige rutiner, der ikke ændres før vi personligt udfordres.

Boondocking, Wild Camping eller Dry Camping er i bund og grund bare et andet ord for gratis, off-grid camping, der kan siges at være en livsstil fjernt fra, uden, eller med begrænset hjælp fra dagligdagens infrastruktur såsom strøm, vand, kloaksystemet og affaldshåndtering osv. Normalt forgår Boondocking i naturens smukke omgivelser, men kan også være i byområder. Da der som oftes ikke betales for ophold, vil der heller ikke være faciliteter til rådighed. Det handler om at være selvforsynende på alle områder.

I USA, der råder over enorme arealer i naturen, er der tre typer offentlige arealer: Park Services, Forrest Services og Bureau of Land Management. Disse er føderale områder, der har forskellige regler. De fleste, der har besøgt USA, kender National Parks. Disse er ikke gratis, men elsker man udendørslivet, er de 80 USD et Annual Park Pass koster pengene værd, da de giver adgang til hundredevis af National Parks, Monuments og andre statslige adgangsgebyrer i hele USA, samt rabat på camping i et helt år. Nogen National Parks udsteder gratis vildmark campingtilladelser.

Hvad lever de af ?

Nogen tjener til dagen og vejen ved at sælge deres oplevelser til magasiner og blade, eller sælger fotos og videooptagelser, andre af småjobs eller lever af en optjent formue.

Uskrevne regler for Boondocking:

  • Benyt eksisterende veje, parkeringsarealer og campingspots. Man skal forhøre sig om dyrelivet og regler i området, hos Rangers i området.
  • Hvad man tager med ind i et område, tager man med ud igen. Dumping af toiletter og affald er absolut No Go.
  • Benyt politikken om ikke at efterlade spor.
  • Tænk på renholdelse af det lånte område som betaling for gratis camping

  • På de fleste offenlige områder i USA er der begrænset ophold fra typisk 14 dage og op til 28 dage. De fleste offenlige landområder kræver at man efter efter 14 dage køre mindst 25 miles væk, men der findes også “Long Term Visitor Areas” hvor der for et beløb på 180 USD kan købes vinterophold og 300 USD for sommer ophold. Så kan stå frit i 6 måneder. Områderne er under opsyn af Rangers, for at håndhæve at der ikke er nogen der “udvider” perioden.
  • Hold med respekt afstand til naboen. Mindst 15 food eller 5 meter. Boondockers vil under alle omstændigheder forsøge at få så meget plads til naboen som muligt.
  • Vær en god nabo og hold hunden hjemme og hold favorit musikken på et niveau så alle kan være der.
  • De fleste Boondockers er sociale, men nyder også deres privatliv. Man skal respektere at blive afvist af naboer.
  • Offentlige områder er for alle, så undgå ejerfornemmelser og undgå at komme for tæt på bygninger og område “indhegning” med markeringsbånd og skilte er ikke velanset
  • Vær ikke dumdristig med bål og grill, og forlad aldrig et område før du er sikker på at ilden er helt slukket.

Sikkerhed

Er det sikkert ? Ja siger de. Kriminalitet foregår der hvor der er mange mennesker og ikke hvor der holder et par Motorhomes.

Hvordan finder man frem til gratis områder og pladser?

Hjemmesider og Apps benyttes til at finde gratis og betalt camping. Internetet bugner med “How to do Boondocking”, og det er som regel tidligere backpackers, folk som er trætte af overfyldte campingpladser og folk der er træt af dagligdagens stress og jag. Der findes gode råd for, hvordan man bliver en god Boondocker.

Bedst at lave en plan 

Boondocking er en færdighed der forberedes over tid. Man går fra at have vand og strøm som en selvfølge, til at fylde spildevandstanken til sidste dråbe og køre batterierne helt derned hvor det gør ondt at være batteri, og man skal vende sig til at have ekstra vand med.

Man skal gøre op med sig selv om man søger total isolation eller man er mere til den sociale del ? Er priorteterne store vider, skove med træer til skygge eller adgang til vandrestier? Kend også begrænsningerne af køretøjet, som højde, bredde, vægt.

Den bedste måde at lære og få mest ud af Boondocking at gå i fodsporene af de der kom før en selv. Tilbring tid med dem og spørg dem og tilmed kender de, de gode steder.

Vandmængder er begrænset i campere og måske vil man blive lidt længere, og der er langt til frisk vand. Så derfor tag ekstra vand med lyder opfordringen.

Solceller er et must, da de levere strøm hele tiden og det sammen med ekstra batterier

Kend til reglerne og regulativer i områderne, hvor camping foregår på offentlige arealer. Følg tidsbegrænsningerne, der lettest fås ved de lokale Rangers.

Selv siger Boondockerne at når først man har lært de basale, så vil man aldrig andet.

Overnight Parking

Parkering på parkeringspladser, rastepladser og i vejsiden anses ikke for Boondocking, men som "Overnite Parking", der f.eks kan være 3 dage inden for en periode på 30 dage som her i Chicago området og kan kræve tilladelse fra et opkald til det stedlige politi. Indkøbscentre tillader ofte natligt ophold. Alternativt er der masser af det vi kender som autocamperpladser også kaldet RV Parks.

Læs mere om Boondocking:

The Van Project (Set på TV2 nyheder)

RV Share

The RV Nomads

Do it yorself RV

The Road Map

Roadtrecking

5 Stater med utrolig Boondocking Camping

Udgivet i Information