Fredag, 10 August 2018

Bondegårdscamping kan beskrives som udlejning af et mindre areal i tilknytning til en beboelsesbygning på en landbrugsejendom med henblik på feriegæsters opstilling af maksimalt tre campingenheder. Udlejningen er her et supplement til landbrugsdriften. Denne form for udlejnings- virksomhed er undtaget fra Campingreglementet og kræver ikke udlejningstilladelse

Grundlaget for etablering Bondegårdscamping

 • Maksimalt 3 enheder ( autocamper, telte og campingvogne)
 • Supplement til landbrugsdriften
 • Udlejningstilladelse undtaget fra Campingreglementet.
 • Der skal ikke meddeles udlejningstilladelse.
 • Ingen begrænsning i opholdets længde, under følgende forudsætning.
 • Forudsætning at ejendommen i kort & Matrikelstyrrelsen’s register er anført som landbrugsejendom
 • Areal skal placeres i tilknytning til beboelsesbygning
 • I tilknytning til, er ifølge “Vejledning for Landzone”. en afstand på ca. 20 meter

Ændring fra Bondegårdscamping til Autocamperparkering

På landstedet “Sternlicht” i Blåvand, indsendte jeg på vegne af ejeren en ansøgning til Varde Kommune i 2017, med en anmodning om at ændre Bondegårdscamping med 3 pladser til telt, campingvogne eller autocampere til ejerens ønske om 8 pladser til autocamperparkering i Landzone, med respekt for §3 jord, placeringer ect.


Afgørelse per 4. Juli 2018

Varde Kommune meddeler på det foreliggende grundlag landzonetilladelse til ændret anvendelse af et areal til autocamperparkering med indtil 8 autocampere. Vi vurderer, at det ansøgte er i overensstemmelse med kommuneplanen og planlovens landzonebestemmelser. Der henvises til nedenstående vilkår.Vilkår Tilladelsen er givet på betingelse af: 


 • At det ansøgte udføres som vist i ansøgningsmaterialet
 • At der ikke anvendes reflekterende materialer
 • At det sikres at bålpladsen og autocamperparkering holdes helt udenfor det beskyttede § 3 engareal
 • At der ikke må opsættes fortelte eller lignende, og at borde, stole og andre løsøregenstande i forbindelse med de parkerede autocampere kun må stå fremme, når de benyttes,
 • At der ikke må etableres yderligere faste hegn eller anden beplantning omkring parkeringsbåsene. Markering af båsene må kun ske på jorden.

I 2016 indsendte “Autocampergruppen” i et autocamperpolitisk vakuum forslag til ændring af campingreglementet, blandt andet ændring af Bondegårdscamping fra 3 enheder til 10 enheder.

Illustration fra Max Watson indsendt til Vejdirektoratet i 2014.

PS: Der blev ligeledes indsendt ansøgning til etablering af 40 autocamperpladser på et areal ved Blåvand Zoo. Denne plads er ligeledes godkendt og klar til etablering, når ejeren ønsker det.

 

Maastricht i Holland er mere end en traktat, og har en lang historie bag sig, der føre helt tilbage til 50 e.Kr, og er blandt andet hjemmebane for André Rieu og det verdenskendte Johann Strauss Orkester. Gamle bygninger og tidligere fabrikker kan stadig en del gadebilledet i Maastricht. Maastricht har masser at byde på: et forladt kloster omdannet til et trendy designhotel, en imponerende tidligere kirke, der huser en af verdens mest fantastiske boghandlere og en stor fabrik, der er blevet omdannet fra en smeltedigel til kreative industri. Hvis du elsker innovative koncepter og blandingen af gamle og nyt, så vil du elske at gå på en opdagelsesrejse gennem Maastricht. 

Maastricht i autocamper

Stellplatz Maastricht er smukt beliggende på bredden af floden Maas med udsigt over Borgharen Slot. Pladsen - med 100 pladser - ligger kun 2,5 km fra markedet i Maastricht, så byens centrum er let tilgængeligt til fods eller på cykel (på 5 minutter). Belgiens grænse ligge få hundrede meter fra pladsen i modsat retning af Maastricht. Maastricht er en hyggelig og burgundisk med mange terrasser, restauranter, arrangementer og et bredt kulturtilbud. I umiddelbar nærhed kan du gå smukke ture og cykle. Busstoppested lige over for autocamperpladsen. På Andre Rieu-koncert dage på Vrijthof vil der være shuttle service til rådighed fra autocamperpladsen.

Pladsen tilbyder 100 pladser på hver 50 kvm, strøm, bortskaffelse af spildevand og toiletaffald, vand, internet, hunde tilladt. Billet gælder til kl.13.00 den efterfølgende dag. Indkøb 750 meter

Priser: 15 Euro pr nat og autocamper, inkl. Kurtaxe, strøm 0,50 Euro/kWh, vand 0,50 Euro for 50 liter, gratis Wi-Fi, hunde gratis, vand fra tappehane gratis.

Womoclick video om plad og by HER
Visit Maastricht HER
G
oogle Maps HER

GPS - koordinater
50°52'33" N - 05°40’47" E / 50.874900000000 - 5.680260000000

Kontakt
Camperplaats Maastricht 
Bosscherweg 35
NL-6219 ND Maastricht
Telefon: + 31 6 52 02 72 48
E-Mail: 
www.camperplaatsnederland.nl