Onsdag, 01 August 2018

I Jyske Vestkysten kunne man i igår den 31. Juli læse om 16 autocampere der havde fået en bøde for at campere ulovligt og overnatte på Vejers Strand. Dette udløste et bødeforlæg på 1500 kr pr autocamper.

autocamper-info.dk satte sig for at finde ud af, hvad disse autocampere, helt eksakt havde modtaget bøder for. Hvis det var en parkeringsforseelse, så er beløbet dobbelt så meget som det normalt koster.

Her i eftermiddag kom så svar mailen fra Syd og Sønderjyllands Politi, der har haft flere henvendelser på bøderne. Syd og Sønderjyllands Politi har derfor udsendt et nyhedbrev, der også er tilgængelig på Politiets hjemmeside.

Nyhedsbrev. Overnattende har fået bødeforlæg.

Syd- og Sønderjyllands Politi har igennem længere tid modtaget mange borgerhenvendelser om ulovlig parkering og overnatning ved Vejers Strand, nærmere betegnet på Vejers Havvej.
 
I zonen er der tydeligt markeret med skiltning, at campering på parkeringsarealer ikke er tilladt i tidsrummet imellem kl. 21.00 – 07.00.
 
Derfor foretog Syd- og Sønderjyllands Politi et rutinemæssigt tilsyn på stedet d. 31. august i tidsrummet imellem kl. 05.50 – 07.00.  Der viste sig at være tale om overnatning i køretøjerne i 16 tilfælde. Bødestørrelsen er 1500,- kr. eller 210 Euro.

Mærkeligt skilt

Dette skilt har jeg aldrig set før. Det har i blanding to formål. Parkeringsforbud i en tidsperiode og en meddelelse om at camping er forbudt i tre forskellige tilfælde ! Campingforbudt er ikke et skilt ifølge færdselsloven, men skiltning mod en aktivitet, og der må derfor ikke opsættes uautoriserede skilte på eller i forbindelse med autoriserede skilte efter færdselslovens §95. Stk 1 på veje, hvor færdselsloven gælder. autocamper-info.dk har sendt spørgsmålet om skiltets lovlighed til Vejdirektoratet.

Bøderne er udstedt efter bødekatalogets første linie: FL § 4, stk. 1 Færdselstavle eller pile ikke respekteret - 1500 kr i bøde for motorkøretøj. Se bødekatalog HER

Se TVSyd Nyheder fra den 1.august 2018 HER

TVSyd Tysk autocamperturist om episoden med P-bøder HER

MyNewsDesk HER

Udgivet i Information