August 2018

I dag er det ulovligt at parkere på den ubrudte brede kantlinje, som adskiller parkeringspladser fra eksempelvis vejbaner og cykelstier. Det har i praksis betydet, at nogle parkeringsbaner har været for smalle til bredere biler. I morgen træder nye regler i kraft, så det fremover vil være tilladt at parkere på den brede kantlinje, så længe bilens dæk ikke rækker ud over den ydre kantlinje i en parkeringsbane.

Tidligere på året besluttede transport-, bygnings- og boligministeren sammen med transportordførerne fra regeringen og Dansk Folkeparti, at forbuddet imod at parkere på kantlinjer skal ophæves. Vejdirektoratet har på den baggrund lavet en ændring af vejafmærkningsbekendtgørelsen, som træder i kraft fra den 1. september 2018.

Hidtil har der været parkeringspladser, hvor kantlinjerne har været så brede, at det kun var meget små biler, der kunne parkere inden for linjerne. Jeg er derfor glad for, at det nu bliver lettere for bilisterne at finde en parkeringsplads. Og så gør vi op med, at parkeringspladser bliver lavet på en måde, hvor det reelt ikke er muligt at parkere lovligt, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Kilde: trm.dk

Udgivet i Information

I 2017 førte salget af autocampere i hele Europa til det hidtil største antal solgte autocampere nogensinde, med ikke mindre end 110.730 fabriksnye køretøjer, mod 96.470 i 2016, ifølge European Caravan Federation, der er sammenslutning af autocamper og campingvogns producenter fra det meste af Europa ! Ikke desto mindre buldre salget stadig afsted med endnu højere antal solgte autocampere. Første halvår i 2018, viser et salg på ikke mindre end 80.388 autocampere, der er et plus på +12,9% i hele Europa.

I Danmark blev der solgt +51,8% flere autocampere, alene i 1. Halvår 2018. Det er 375 køretøjer til fritidsbrug på seks måneder, og det er 28 autocampere mere end salget for hele 2017 ! Sænkningen af registreringsafgiften på autocampere i slutningen af 2017, har tydeligvis allerede sat sine spor. I en dialog med Skatteminister Karsten Lauritzen i forbindelse med sækning at afgiften, var et af argumenterne, at autocampersalget ville blive fordoblet i løbet af 2 år - Vi er godt på vej.

I Tyskland, som er det største autocamperland, blev der i 2017 solgt ikke mindre end 40.568 fabriksnye autocampere og endnu flere brugte. Allerede ved salget fra januar til og med juli, 2018 der netop er offentliggjort på Caravaning Industrie Verband Deutschland e.V. - civd.de, er der solgt ikke mindre end 35.606 autocampere, der er +15,0% flere end i tilsvarende periode af 2017.

I de øvrige skandinaviske lande, har Norge høstet en pæn fremgang på +20,9% til 2.474 stk, Sverige med en fremgang på +9,5% til 4.238 autocampere og Finland med +23,2% til 1.041 autocampere i første halvår.

Med undtagelse af fire lande var alle europæiske lande i plus med tocifrede stigninger. Kun overgået af Slovenien med 0,6%, stod Danmark for den anden største salgsfremgang i hele Europa.

Anderledes ser der ud med campingvogne der måtte se en tilbagegang for hele Europa på -2,2%, i forhold til 2017. Størst var tilbagegangen i Portugal med -23,9 %. Danmark kunne dog trække den anden vej med en fremgang på +5,4% og et styk antal på 1.514 campingvogne.

Det ser ud som om at autocamper salget i 2018, igen, springer rekorden.

Kilde: European Caravan Federation

Salgstal autocampere HER

Salgstal campingvogne HER

Udgivet i Autocamper nyheder

SOG der kendt for den miljøvenlige løsning til brug i campingtoiletter, uden kemisk lugt, ingen lugt i vognen og ingen lugt under brug, har nu lavet et såkaldt SOG Dumping system til brug for bortskaffelse af indholdet i toiletkassetten.

SOG Dumping benyttes med en elektrisk udlufter på en ganske almindelig toiletkumme eller i direkte forbindelse med en tømmestation. Derved undgåes spredningen af ubehagelig toiletlugt, både for de som tømmer og de som holder tæt på. Den elektriske udlufter er tilsluttet et enorm godt filter. Yderligere fordele er stænkbeskyttelsen.

Brug af SOG i køretøjer er grøn tænkning, da der derved ikke benyttes kemi, for at tage den ubehagelige lugt. Lugten holdes  væk ved et let undertryk i toiletkassetten, helt uden tilsætning kemikalier, samtidig med at lugten føres ud gennem et kulfilter.

Desuden er den helt sikkert billigere end så meget andet grej til formålet og så er det lugtfri. Priserne er ftilsendt fra SOG.

0700 SOG®Dumping for tømmeafløb 399,90  €, ca 4000 DKK

0810 SOG®Home for toiletkummer med udsugning  249,00  €, ca 2000 DKK

Bemærk systemet for toiletkummer passer ikke på alle toiletkummer. Der vedhæftes en skabelon der udprintes to gange og med printerindstilling "Faktisk størrelse". Placeres som på skabelon, med den ene spejlvendt.

Find skabelon HER

SOG Dumping og andet HER

 

At autocamperpladsen i Nesselwang, Algäu, ved foden af Alperne på den tyske side, er populær, hersker der ingen tvivl om. Siden starten i 1997 har Wohnmobilstellplatz Nesselwang været populær for autocampere både sommer og vinter, med sin rolige beliggenhed og attraktive fritidsmuligheder. Det har nu 250.000 besøgende autocampere fundet ud af.

Autocamperpladsen i bjergene er ideel til vandreture, cykling og skiløb. Takket være motorvejsafkørslen på A7, der kun er 3 kilometer væk, er det et glimrende udgangspunkt i ferieområdet Allgäu. Byen med sine butikker og dets gastronomiske tilbud, herunder Badecenter Alpspitz, kan nås til fods på 3 minutter. Alpspitzbahn til skiløbere og vandrere ligger direkte ved pladsen.

250.000 autocampere ! Det er mere end en halv million besøgende på 20 år, til den lille by, der har et indbyggertal på ca 3.600 ! Med et turistbesøg årligt på omkring 75.000 turister er de, i gennemsnit, 25.000 autocamperturister meget synlige i den lille by. Derfor var det heller ikke tilfældigt at både byens Borgmester og Turistbureauet troppede op, da autocamper nummer 250.000 rullede ind på autocamperpladsen, der har plads til mellem 60 og 70 autocampere.

Pladsen der tidligere var en trist slidt grusplads, blev moderniseret i foråret 2010 og fik ved den lejlighed fornyet sit tekniske udstyr. Byen har gjort alt for at opfylde de vigtigste behov for deres autocamperplads gæster. Wohnmobilstellplatz Nesselwang er anlagt på en tidligere sportsplads og parkering er udelukkende forbeholdt autocampere.

Pladsen indeholder  tømme- og forsynings muligheder, samt strøm til 62 autocampere. Der betales i en billetautomat. 

Prisen er 10 Euro pr. autocamper inkl. kurskat, Wi-Fi, Strøm 1 Euro/kWh, gratis vand og tømning.
Minimumafstand mellem køretøjer 2 meter og maks 2,5 meter.

GPS-koordinater: 47°37'12'' N - 10°29'50'' Ø

Kontakt:
Tourist-Information, 
Hauptstr. 20,
87484 Nesselwang
Tyskland
E-Mail 
www.nesselwang.de

Kilde:TopPlatz

Volkswagen Nutzfahrzeuge brænder et premiere fyrværkeri af på Caravan Salon 2018. Dobbelt premiere på Grand Californien: startpris på under EUR 55.000, -. Danske priser endnu ikke tilgængelige

På tærsklen til åbningen af Caravan Salon 2018 i Düsseldorf, præsenterede Volkswagen Erhvervsbiler tre nye autocampere: Grand Californien 600 som beskrevet i en tidligere artikel her på autocamper-info.dk, med et højtkonstueret tagkoncept og - som en fuldstændig overraskelse - Grand Californien 680 som en version med langsgående dobbeltseng i sovevafdelingen. Den nye store camper vil blive tilbudt både som en 6,0 - og 6,8 meter version. Basisprisen er på mindre end 55.000 Euro (Tyskland) for en Grand California 600 (130kw/177 hk med forhjulstræk og 8-trins automatgear). Derudover kan special modellen California 30 Years ses for første gang på en VW T6.

I foråret 2019 vil den nye Grand Californien baseret på VW Crafter komme i handlen og berige en verden af ​​Globetrottere med en af ​​de mest moderne autocampere i vor tid. Volkswagen Erhvervsbiler udvider udbudet med Grand California 680, til California-programmet og åbner et nyt spektrum af muligheder.

Grand California 600: Den 6 meter store autocamper har et soveområde med tværgående integreret seng (1.950 x 1.400 mm) bagtil. Eventuelt kan denne model også bestilles med en seng til børn i det nyudviklede høje tag - en ideel autocamper til familier. Hvis barneseng bestilles med, vil Grand Californien blive leveret automatisk med et stort panorama tag.

Grand California 680: Den 6,8 meter lange autocamper er leveret med sovemiljø i længderetningen i den bageste del, der giver et større soveområde (2.000 x 1.700 mm) og mere bagageplads. Grand Californien har i denne version et udvidet super-højt tag - en særdeles luksuriøs autocamper med et godt sted at sove og en masse plads til to personer til de store ture.

Besøgende på Caravan Salon i 2018 har indtil September 2, mulighed for at se de nye autocampere fra Volkswagen Erhvervsbiler i Hal 16 på Düsseldorf Messen.

Se mere HER

Kilde: Volkswagen Nutzfahrzeuge

Læs også artiklen om VW Crafter Grand California HER

Udgivet i Autocamper nyheder
Torsdag, 23 August 2018 00:00

Helt ny Eura Mobil Integra - 2019

For 2019-sæsonen præsenterer Eura Mobil en ny generation af den integrerede Integra Line i 3,5 ton-klassen. Med nyt udvendig og indvendig design og højkvalitetsudstyr demonstrerer den nye Integra Line sit familier tilhørsforhold til den integrerede Integra.

Eura Mobil bruger RIM produktionsteknologi til udvikling og produktion af for- og bagdele med højpræcisions komponenter, som også bruges i topserien. Kantet i forenden sammen med de dobbelte forlygter i de sorte kantede lygteholdere giver den dynamisk karakter af en moderne ny integreret autocamper. De nye komfortfunktioner inkluderer en elektrisk betjent afgangsventil til spildevandstanken, en Alde varmtvandsbeholder og en højdejustering for de centrale senge bagtil.

Desuden sidder spildevandsbeholderen i en isoleret og opvarmet dobbeltbund, der optimerer vinteregenskaberne. Et andet nyt komfortelement i serien er styring af elektrisk løfteseng (ekstraudstyr). Nye indbyggede rammevinduer med isolering fuldender opgraderingen af ​​Integra Line-modellerne. I det indre giver Eura Mobil sine kunder mulighed for at vælge mellem et naturligt chaletudseende med lyse vildt-eg look eller den elegante højglans dekor i en mørk, ædle træfarve.

Stort køkken med ergonomisk formet bordplade, rummelige siddegruppe med stuekarakter og toiletter med baggrundsbelyst regn-bruser er også garant for den stemningsfulde atmosfære i interiøret. Med nye gulvplaner i længde fra 6,99 til 7,42 meter starter den nye 2019-serie på € 72.500 eller fra omkring 900.000 danske kroner.

Link: Eura Mobil

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Caravan Salon i Düsseldorf er verdens største messe for camping og caravanning, som finder sted årligt i slutningen af august i Düsseldorf.

Omkring 550 internationale udstillere viser autocampere og campingvogne, tilbehør, telte, mobilhomes, campingudstyr, autocamperpladser og campingpladser samt mange destinationer. På Caravan Salon 2017, blev der registreret over 232.000 besøgende, og i 2016 blev 203.500 besøgende registreret.

Et særligt kendetegn ved Caravan Salon er messens egen parkeringsplads til campingvogne og autocampere, hvor besøgende på messen kan overnatte. Hvert år bruger omkring 70.000 besøgende natten i eget køretøj i Caravan Center på Messe Düsseldorf. På den store parkeringsplads nord for messecenteret er der mere end 3500 pladser.

Siden 2003 har TourNatur, en vandreture og trekking messe, fundet sted parallelt med Caravan Salon.

I 2018 finder Caravan Salon sted fra den 24. august til den 2. september. Allerede på fredag den 24. August er der adgang med god plads til at se køretøjerne og alt det andet i en mere afslappet atmosfære. Det koster til gengæld 30 Euro for to dage ved online køb, mod 11 Euro for to dage ved online køb de resterende dage, med mindre du har en forhandler der kan skaffe dig adgang.

Hvis du vil benytte autocamperpladsen på messen, skal du igang, der er ved at være rigtig mange reservationer, som er en nødvendighed, for at man overhovedetkan benytte autocamperpladsen.

Link: https://www.caravan-salon.de/

Hotelsøgemaskine:https://www.trivago.dk/

Udgivet i Information

Celle er en idyllisk by i Niedersachsen smukt beliggende ved den lille flod Aller tæt på Lüneburger Heide, nordøst for Hannover eller sydøst for Soltau i Tyskland. Der er mere end 500 smukt restaurerede bindingsværkshuse i Celle, og der er ca. 71.000 indb. Celle blev kun bombet en gang under 2. verdenskrig, så derfor er byen så smukt bevaret.

For autocamperturister har der til nu været muligheder for at se byen og overnatte på Skydepladsen med 7 pladser og 3 pladser på ved byens badeland.

Fra november 2018 åbner Schwimmbad Celler Badeland en helt ny moderne autocamperplads med en central beliggenhed og tæt på byens centrum og lige ved siden af svømmebadet.

Der bliver parkeringsplads til 45 køretøjer hvoraf 8 af pladserne bliver på 14 meter. Pladsen skal drives af Celler Parkbetriebe GmbH, der er 100% ejet af Stadtweke Celle GmbH, investere en større sum i pladsen. Den bliver forsynet med moderne tømme- og forsyningsfaciliteter og strøm på hver plads. Fra maj 2019 ligeledes med en sanitetsbygning, med toiletter, bad, indrettet til også at servicere handicappede, vaske maskine, tørretumbler og opvaskerum. Gratis Wi-Fi på hele pladsen, morgenbrødsservice og salg af drikkevare og mad. En pladsmedarbejder sørger for at svare på spørgsmål fra kl. 8-11 og kl. 15-18.

Den smukke residensby - Celle, har en næsten magisk tiltrækningskraft på turister, også turister der medbringer deres egne senge. Omkring 4.000 autocampere med omkring 8.000 personer, gæster hvert år Celle og med den nye autocamperplads bliver det til mere i fremtiden med den attraktive tæt beliggende autocamperplads, få skridt fra den autocamper-venlige by.
Celle er blandt andet kendt for at huse et af de smukkeste julemarkeder i Nordtyskland.

Pris indtil april 2019 bliver 6 Euro/24 timer, strøm 0,5 Euro/kWh og Vand 1 Euro/100 liter
Pris fra maj 2019 bliver 10 Euro/24 timer, 0,5 Euro/kWh og 1 Euro/100 liter

GPS koordinater: 52° 37‘ 04‘‘ N - 10° 04‘ 58‘‘ Ø

Adresse:
Womo-Celle
77er Str. 36
29221 Celle
Tyskland

https://womo-celle.de/

Den lukkede campingplads Bandholm Camping på Lolland, ændres nu til autocamperplads. Det er parret John og Birgitte L.H.Pedersen der står bag projektet og de ejer i forvejen Kragenæs Marina Lystcamp. Parret har set, at der er et stort behov for at omdanne den tidligere campingplads til Autocamper Stellplatz for store og små autocampere, for som de siger “autocamperbranchen er i en rivende udvikling” og der er overkapacitet af campingenheder.

I løbet af efteråret drager parret på inspirationstur i en lejet autocamper, for at se hvordan andre har anlagt autocamperpladser og derefter begynder arbejdet med at ryde den tidligere campingplads og fundere den til tunge køretøjer samt facilitere den med strøm, frisk vand, bortskaffelse af spildevand og toiletaffald samt affaldshåndtering.

Autocampere er i forvejen en del af campingpladsen på Kragenæs Marina Lystcamp’s segment, da 30% af campingpladsens gæster er autocampere.

Pladsen kommer til at ligge ca 7 km fra Knutenborg Safaripark, 10 km fra Maribo og 15 km fra Sakskøbing og belligende lige ned til vandet. Der er udover Storebæltsforbindelsen, færgeforbindelse mellem Spodsbjerg på Sydfyn og Tårs på Lolland. Ejeren har planer om opstart med plads til 50 autocampere, med mulighed for udvidelse til det dobbelte, og håber at have pladsen klar til Påsken 2019

Google Maps

GPS-Koordinater: 54°50'22.8"N 11°28'45.3"E / 54.839670, 11.479246

Artikel i Folketiende HER

Boondocking, hvad er nu det? Det ville helt sikkert få danske campingpladserejere til at få morgenkaffen galt i halsen. Et stigende antal amerikanere forlader hamsterhjulet og den daglige trædemølle, sælger hvad de har og køber en RV (camper), en campingvogn eller f.eks 5th wheel og bliver nomader, eventyre på fuld tid.

Full-time RV/autocamper rejsende er ifølge de der udøver det, givende ud over det sædvanlige, med personlig læring. Den største indlæring kommer fra udfordringer og ikke fra daglige rutiner, der ikke ændres før vi personligt udfordres.

Boondocking, Wild Camping eller Dry Camping er i bund og grund bare et andet ord for gratis, off-grid camping, der kan siges at være en livsstil fjernt fra, uden, eller med begrænset hjælp fra dagligdagens infrastruktur såsom strøm, vand, kloaksystemet og affaldshåndtering osv. Normalt forgår Boondocking i naturens smukke omgivelser, men kan også være i byområder. Da der som oftes ikke betales for ophold, vil der heller ikke være faciliteter til rådighed. Det handler om at være selvforsynende på alle områder.

I USA, der råder over enorme arealer i naturen, er der tre typer offentlige arealer: Park Services, Forrest Services og Bureau of Land Management. Disse er føderale områder, der har forskellige regler. De fleste, der har besøgt USA, kender National Parks. Disse er ikke gratis, men elsker man udendørslivet, er de 80 USD et Annual Park Pass koster pengene værd, da de giver adgang til hundredevis af National Parks, Monuments og andre statslige adgangsgebyrer i hele USA, samt rabat på camping i et helt år. Nogen National Parks udsteder gratis vildmark campingtilladelser.

Hvad lever de af ?

Nogen tjener til dagen og vejen ved at sælge deres oplevelser til magasiner og blade, eller sælger fotos og videooptagelser, andre af småjobs eller lever af en optjent formue.

Uskrevne regler for Boondocking:

  • Benyt eksisterende veje, parkeringsarealer og campingspots. Man skal forhøre sig om dyrelivet og regler i området, hos Rangers i området.
  • Hvad man tager med ind i et område, tager man med ud igen. Dumping af toiletter og affald er absolut No Go.
  • Benyt politikken om ikke at efterlade spor.
  • Tænk på renholdelse af det lånte område som betaling for gratis camping

  • På de fleste offenlige områder i USA er der begrænset ophold fra typisk 14 dage og op til 28 dage. De fleste offenlige landområder kræver at man efter efter 14 dage køre mindst 25 miles væk, men der findes også “Long Term Visitor Areas” hvor der for et beløb på 180 USD kan købes vinterophold og 300 USD for sommer ophold. Så kan stå frit i 6 måneder. Områderne er under opsyn af Rangers, for at håndhæve at der ikke er nogen der “udvider” perioden.
  • Hold med respekt afstand til naboen. Mindst 15 food eller 5 meter. Boondockers vil under alle omstændigheder forsøge at få så meget plads til naboen som muligt.
  • Vær en god nabo og hold hunden hjemme og hold favorit musikken på et niveau så alle kan være der.
  • De fleste Boondockers er sociale, men nyder også deres privatliv. Man skal respektere at blive afvist af naboer.
  • Offentlige områder er for alle, så undgå ejerfornemmelser og undgå at komme for tæt på bygninger og område “indhegning” med markeringsbånd og skilte er ikke velanset
  • Vær ikke dumdristig med bål og grill, og forlad aldrig et område før du er sikker på at ilden er helt slukket.

Sikkerhed

Er det sikkert ? Ja siger de. Kriminalitet foregår der hvor der er mange mennesker og ikke hvor der holder et par Motorhomes.

Hvordan finder man frem til gratis områder og pladser?

Hjemmesider og Apps benyttes til at finde gratis og betalt camping. Internetet bugner med “How to do Boondocking”, og det er som regel tidligere backpackers, folk som er trætte af overfyldte campingpladser og folk der er træt af dagligdagens stress og jag. Der findes gode råd for, hvordan man bliver en god Boondocker.

Bedst at lave en plan 

Boondocking er en færdighed der forberedes over tid. Man går fra at have vand og strøm som en selvfølge, til at fylde spildevandstanken til sidste dråbe og køre batterierne helt derned hvor det gør ondt at være batteri, og man skal vende sig til at have ekstra vand med.

Man skal gøre op med sig selv om man søger total isolation eller man er mere til den sociale del ? Er priorteterne store vider, skove med træer til skygge eller adgang til vandrestier? Kend også begrænsningerne af køretøjet, som højde, bredde, vægt.

Den bedste måde at lære og få mest ud af Boondocking at gå i fodsporene af de der kom før en selv. Tilbring tid med dem og spørg dem og tilmed kender de, de gode steder.

Vandmængder er begrænset i campere og måske vil man blive lidt længere, og der er langt til frisk vand. Så derfor tag ekstra vand med lyder opfordringen.

Solceller er et must, da de levere strøm hele tiden og det sammen med ekstra batterier

Kend til reglerne og regulativer i områderne, hvor camping foregår på offentlige arealer. Følg tidsbegrænsningerne, der lettest fås ved de lokale Rangers.

Selv siger Boondockerne at når først man har lært de basale, så vil man aldrig andet.

Overnight Parking

Parkering på parkeringspladser, rastepladser og i vejsiden anses ikke for Boondocking, men som "Overnite Parking", der f.eks kan være 3 dage inden for en periode på 30 dage som her i Chicago området og kan kræve tilladelse fra et opkald til det stedlige politi. Indkøbscentre tillader ofte natligt ophold. Alternativt er der masser af det vi kender som autocamperpladser også kaldet RV Parks.

Læs mere om Boondocking:

The Van Project (Set på TV2 nyheder)

RV Share

The RV Nomads

Do it yorself RV

The Road Map

Roadtrecking

5 Stater med utrolig Boondocking Camping

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2