December 2018

Algarve er kendt for sin smukke kystlinie, og det er populært hos rigtig mange autocamperturister. Autocampere er ikke nyt i Algarve regionen, men omfanget er ved at nå højder, der gør at Algarve rigionen ser sig nødsaget til at regulere fænomenet, og det skal et nyt netværk af autocampervenlige campingpladser og serviceområder indrettet til autocampere nu råde bod på, for at forbedre forholdene både for de besøgende turister og de lokale beboere samt bekæmpe ulovlig overnatning i autocampere og campingvogne.

Algarve regionen i Portugal har lanceret en hjemmeside og en app for autocampere, der har til formål at stoppe “Vild Camping”, der får skylden for mange af de negative virkninger, denne form for turisme kan have på regionen. Det fremgår af en artikel på AlgarveDailyNews.com.

Algarve-regionen er et vigtigt turistmål for autocamper rejsende i Portugal. Det er også en af de mest besøgte regioner i Sydeuropa og Middelhavsområdet, især om vinteren og forårsmånederne. 

Hjemmesiden, der blev lanceret af Algarve regionen for Koordinering og Regionaludvikling (CCDR-Algarve), der har til formål at fremme regionen, samtidig med at det gøres klart, hvad den nuværende lovgivning betyder for autocamperejerne.

Algarve har manglet moderne faciliteter, men autocamperturisterne er alligevel kommet, drevet af lave leveomkostninger, behageligt klima, milde vintre, venlige indfødte, smukke landskaber, en rig kulturarv og maden.

Langtidsophold i de sydeuropæiske lande er blevet mere populære, men ophold på campingpladser og rejser mellem dem, nedsætter campingpladserne følelsen af frihed og spænding, som den del af målgruppen der ønsker at vågne op ved havet uden andre i sigte har søgt.

I lyset af det stærkt stigende antal autocampere i hele Europa, og de manglende faciliteter for disse køretøjer, har de mange besøgende turister også en bagside, da infrastukturen slet ikke er på linje med det store antal køretøjer. Selv om autocamperturister bidrager til den lokale økonomi, når de handler ind, har det også uheldige konsekvenser for de lokale.

Blandt disse indvirkninger er at mange autocamperturister vælger at benytter offenlige parkeringspladser der ifølge portugisisk lov ikke er godkendt til overnatning.

Et nyt netværk af autocampervenlige pladser, skal hjælpe autocamperturisterne, så det bliver nemmere at udforske Algarve regionen, der har langt de fleste turister i autocampere i Portugal.

Algarve Camper Support Network (RAARA)

Netværket består af mere end 30 pladser der har til formål tilbyde lovlig overnatning med de nødvendige faciliteter. Den nye hjemmeside giver blandt andet nyttige tips og henvisninger til pladserne:

 • Kig efter “Algarve Camper Support Network” medlemmer for at parkere natten over. Stederne identificeres med netværkets symbol; 
 • Undgå at overnatte på ulovlige parkeringsområder uden licens til overnatning. De selvbestaltede parkeringsområder der er opstået i Algarve overholder hverken komforten eller de sikkerhedsstandarder, der kræves i den eksisterende lovgivning;
 • Undlad at overnatte i uautoriserede områder, som f.eks. Parkeringspladser, veje, parkeringspladser i nærheden af strandene, klinterne, klitterne, fyrreskoven osv. Disse parkeringsområder kan ikke levere de faciliteter og tjenester, du måtte have brug for (vandforsyning, elektricitet , bortskaffelse af affald, WI-FI osv.), hverken komforten eller den nødvendige sikkerhed. Ved at blive i disse ulovlige områder bryder du loven og de nuværende regler;
 • Opholdet og overnatningen på et af de nævnte steder udgør alvorlige folkesundhedsproblemer og har en negativ indvirkning på miljøbalancen i disse områder på grund af deres miljømæssige og landskabsspecifikke egenskaber. Det udgør også en potentiel risiko for alle Camperbrugere vedrørende sikkerhed såvel som den uventede forekomst af naturlige fænomener; 
 • Opholdet og overnatningen i ulovlige, uautoriserede områder kan være underlagt de lokale myndigheders indgriben.

Tiltaget bakkes op af hele Algave Regionen, Det offentlige Portugal, Turistorganisationerne, Algarve Regional Coordination and Development Commission (CCDR Algarve) og EU.

Læs også: Silves på Algarvekystenhar strammet op om autocamperadfærd: HER

Links:

Autocaravan Algarve

CCDR Algarve

Ifølge OCFF - Outdoor-Camping-Ferie-Fritid´s hjemmeseide ocff.dk, afholdt Campingbranchen generalforsamling den 7.november, under temaet “Samarbejde i branchen”. Der blev givet fuld opbakning til at arbejde mod en fusion mellem Campingbranchen og OCFF.

Af hensyn til vedtægterne skal der afholdes en ekstraordinær generalforsamling, hvor der tages endelig beslutning om e fusion og dette forventes så snart alle formaliteter er på plads.

Om fusionen siger Campingbranchens formand Jesper Behrens ifølge OCFF følgende ”Når vi alle støtter op, har vi muligheden for virkelig at sætte et aftryk både politisk og markedsføringsmæssigt med landsdækkende branding af ” camping som ferieform”. Samtidig får vi et netværk, hvor vi alle i vores branche, både pladser, forhandlere, importører etc., kan mødes, og så får vi virkelig mulighed for at løfte hele branchen”

OCFF bestyrelsesmøde den 4. December

Et bestyrelsesmøde den 4. December 2018 viste at der var enighed om at OCFF er bæredygtigt. På nuværende tidspunkt har campingpladserne udvist en større opbakning og interesse for OCFF, der ifølge deres egne tal, har 150 medlemmmer, der dækker 40 procent af de totale antal enheder.

En enig OCFF bestyrelse besluttede at fortsætte arbejdet i OCFF, der blev stiftet  i marts 2018 i Aalborg. Denne beslutning ligger i direkte forlægelse på Campingbranchens GF, hvor der var entydig opbakning til samling af hele branchen.

Camping Branchen er en sammenslutning af fabrikanter, importører, forhandlere og udlejere af telte, trailere, campingvogne og autocampere

Kilde:ocff.dk

Links:

OCFF
Campingbranchen

Udgivet i Information

På feriemessen CMT i Stuttgart der løber fra den 12. - 20. Januar 2019, bliver der præsenteret ikke mindre end 120 nyheder og verdenspremiere. Besøgende kan se frem til nye indretninger, tekniske innovationer.

Omkring 265.000 besøgende, mere end 2.100 udstillere og 120.000 kvadratmeter halareal med topmoderne infrastruktur - dette er verdens største messe for turisme og fritid. Omkring 100 lande præsenterer mere end 360 regioner og byer samt mere end 1.000 fritidskøretøjer. Efterfølgende finder du et udvalg af de annoncerede nyheder.

Bürstner:

Fra 2019 bil Bürstner fordoble tæthedsgarantien fra 5 til 10 år. Ny Lyseo Time T serie, baseret på Citroen Jumper, der tilhøre et lavere prissegment.

Carthago

I anledning af 40 års jubilæum til byder Carthago specialmodellen “edition 40” med enkeltsenge og stort badeværelse , samt en prisfordel på 20.000 Euro.

Etrusco

Kommer med en ny model A 7300 D med Alkove, med storslået rumfølelse og en totallængde på 7,3 meter.

Eura Mobil

Ny generation integreret, Integra Line i 3,5 tons klassen med komfortfunktioner som f.eks elektrisk betjent afløbsventil til spildevandstanken, som sidder i en opvarmet dobbeltbund og meget mere.

Hymer

Ny model baseret på Sprinter med nye indretninger og den begrænsede specialudgave af varebilen Free BlueEvolution.

Weinsberg

CaraCompact Edition (Pepper) - Europas bedst sælgende autocamper med to gennemprøvede indretninger og nu med 160 hk motor og mange sikkerhedsfunktioner som standard.

CMT - Messe Stuttgart

Udgivet i Information

Siden anlæggelsen af den første tyske parkeringsplads for autocampere (Wohnmobilstellplatz) i 1983 så dagens lys i byen Viechtach i det østlige Bayern, har autocamperturismen udviklet sig fra et lidt latterliggjort nichemarked til et kæmpe turist segment. De mere end 550.000 autocampere alene i Tyskland, der er Europas største autocampermarked, betjenes af mere end 3.600 reelle autocamperpladser af alle størrelser og kvaliteter med samlet set 62.000 standpladser (dwif.de), undtaget vejsideparkering og rastepladser. Med udviklingen i retning af større -, bedre placerede - og tæt på turistattraktioner autocamperpladser, har autocamperturismen for længst udviklet sig til en selvstændig ferieform, der søger at imødekomme de specifikke behov og ønsker fra autocamperturisterne, men de er til stadighed under yderligere udvikling.

Såvel i Danmark som i resten af Europa, er der stadig meget at hente i de fleste regioner. Landsdækkende påvirker dette især de større byer, med enkelte undtagelser, der mangler at åbne op for autocamperturismen med overnatningspladser til autocampere. I sommer så vi medierne i Danmark klistret til med beskyldninger om “civil ulydighed overfor autoriteterne”, læs ulovlige parkeringer, når autocampere holdt parkeret, hvor de ifølge medierne passede dem, hvilket også nogen gjorde. Det skal nok nærmere ses som et signal om at der mangler pladser der tilpasset denne turistform, da kun få procent selv opsøger campingpladsernes høje overnatningspriser og der findes også mennesker i autocampere der er af den opfattelse, at når bare man er bag en bom så er der tale om sikkerhed og fred da være med det, så længe der er tale om et frit valg.

Derfor er det altid et mål at leverer pålidelig planlægningshjælp og rådgivning, der uden skjult dagsorden rådgiver kommunale og private udbydere, så de på en positiv måde får god information om anlæg og videreudvikling af overnatnings pladser for autocampere under henvisning til gyldig lovgivning, forordninger og vedtægter. Ikke alle områder er velegnede til en autocamperplads. For at checke førstehåndsfaktorer er der vigtige pejlemærker at der noget der retfædiggøre en overnatning, f.eks at pladser ligger i bynære og kystnære områder, i nærheden af turistattraktioner, restauranter og shopping, ligger tæt på større vejanlæg for videre færd i rejseområdet og ved forbindelser med offentlig transport osv.. Er besøget udelukkende for transit eller for flere overnatninger?

Tyskland er det største autocamperland i Europa

Mere end 1 million mennesker i f.eks Tyskland er regelmæssigt på ferie i og med autocampere. Pr 1. Januar 2017 var der 550.167 autocampere, inklusiv ombyggede kassebiler m.fl. Fra januar til oktober 2018 blev der solgt 55.820 brugte autocampere alene i Tyskland. Fra januar til november 2018, blev der solgt 45.397 fabriksnye autocampere. Det er mere end 100.000 autocampere med nye ejere bag rattet, alene fra Tyskland i 2018, hvor der stadig mangler lidt i regnskabet for 2018.

Forkert planlægning

Der er i nogle tilfælde konstateret forfejlede advarselseksempler, med hensyn til udførelsen af overnatningsmuligheder for autocampere, og det kan blive en dyr fornøjelse for pladsoperatøren eller spildt arbejde for kommuner. Forkert placering i forbindelse med autocamperturisternes forventede adfærd og dårligt anlagte pladser, der er ikke giver mulighed for bla. ordentlig vandnedsivning, er bare et par af eksemplerne. Bynært bliver gradbøjet, men stort set ingen større byer kan efterhånden tilbyde pladser helt tæt på byens centrum, dels på grund af trafikken med store køretøjer og dels på grund af værdien af egnede grundarealer.

Nationaliteter

Fra flere danske betalingsautomater, der registrere nationaliteter, ved vi at ca 60-70 procent af de besøgende på danske autocamperpladser er tyskere, efterfulgt af svenskere og hollændere, derefter er det forskelligt fra område til område om det er nordmænd eller danskere der kommer på fjerdepladsen. På en 6. plads kommer italienerne.

Dansk autocamperadfærds undersøgelse fra 2015

Danske autocamper brugere er mere interesseret i Danmark end de benytter landet med deres autocampere. Ikke mindre end 33,6% overnatter kun maksimalt 20 % af alle deres overnatninger i Danmark, 19,9 procent benytter mellem 20-40 procent af tilfældene danske overnatningsmuligheder. Mere end 50% benytter altså deres autocamper uden for Danmark en meget stor del af tiden. Kun 9,6 procent køre udelukkende i Danmark, viste undersøgelsen.

Med ca 10.000 autocampere i Danmark ifølge Danmarks Statistik, udgør danske autocampere kun ca 0,5 procent af det samlede antal autocampere i Europa, hvor der samlet set er i nærheden af 2.000.000 autocampere.

Projekter for autocamperturister kan være en besværlig affære.

I en 1-2 år gammel tysk undersøgelse spørges aktive der arbejder for at skaffe nye pladser, hvad de oplever er det sværeste ved planlægning og implementering, når de kontakter kommuner. 38 procent svare at målgruppen undervurderes, 26 procent svare at behovet ikke bliver anerkendt, 23 procent svare at der er forbehold fra kommunen, 16 procent siger at der er indvendinger fra beboere i området, 14 procent siger at der er problemer med finansering, 12 procent siger byggeretslige regler og 9 procent siger at de ikke har de rette pladserings muligheder.

Hvad siger undersøgelser omkring overnatningsmuligheder?

Når spørgsmålet falder på hvilke overnatningsmuligheder autocamperturisterne benytter sig af, siger resultaterne fra et nyligt afholdt “Stellplatz Gipfel” på rejsemessen i Leipzig i november 2018, der stammer fra Promobil:

 • 52 procent benytter udelukkende autocamperpladser,
 • 7 procent benytter udelukkende campingpladser,
 • 22 procent benytter en kombination af begge dele.
 • 2 procent står frit og resten er flere kombinationsmuligheder af før nævnte.

Den mest omtalte rapport på markedet i øjeblikket, er fra Tysk Økonomisk Videnskabeligt Institut for Turisme i München (dwif.de) der for den samlede tyske camping- og autocamperbranche er nået til følgende resultater:

 • Autocamperpladser udelukkende for målgruppen - 56,3 procent
 • På parkeringspladser - 23,7 procent,
 • Ved overningssteder og restauranter - 9,6 procent
 • Campingpladser - 2,8 procent
 • Andre steder - 2,3 procent.

Info til kommuner og private

 I lyset af at mange kommuner gennem tiden har fået mange henvendelser om at lave autocamperpladser med mange forskellige indgangsvinkler, der ofte er farvet af kontakttagernes særinteresser, indsendte “Autocampergruppen” for cirka 5 mdr siden informations materiale til alle landets 98 kommuner under titlerne “Autocamperpladser - Et økonomisk tilskud til turismen i kommunen” og om at tiltrække Europas hurtigst voksende turistsegment  Autocamperturisme - En overset faktor”. Dette materiale er blevet godt modtaget og med stor respons fra mange kommuner, der har fundet det så brugbart, at det er blevet udlevet til flere der har forespurgt kommuner om muligheder for at lave overnatning for autocampere.

"Autocampergruppen" har ligeledes modtaget mail fra en person der skulle udarbejde en briefing til Thisted Kommune mhp. at de kan tage stilling til og lægge en strategi for, hvordan de vil understøtte fænomenet.

En anden person fra Syddansk Universitet havde fået til opgave at skrive om autocamperturisme og hvad der fik dem til at vælge en autocamper, frem for andre ferieformer.

En tredje Serviceøkonom studerende fra Erhvervsakademiet, skulle have hjælp til en analyse over udfordringer/muligheder i forhold til at oprette flere tilbud til autocamper segmentet i Danmark. Serviceøkonomer er medvirkende til at bla. at udvikle turisme.

Dermed kunne det se ud som om at autocamperturismen selv i Danmark er ved at blive anerkendt  som selvstændig turisme segment, der langt om længe er ved at vride sig fri af camping i dens oprindelige form. Danmark kan ikke selv udfylde dette turistmarked og derfor er der et stort behov for at tiltrække autocamperturister fra såvel nær som fjern og efterspørgslen er stor, men de rigtige tilbud er hurtigt til af få øje på, set med en fremmed turist øjne. Der findes også enkelte nedlagte campingpladser, der med deres beliggenhed med lethed kunne se en ny fremtid som rendyrket autocamperplads i øjnene. Dette ser vi i øjeblikket med f.eks den nedlagte campingplads i Bandholm på Lolland.

Stellplatzberatung

Kan man læse lidt tysk, er der kommet en helt ny planlæningshjælp for autocamperpladser. Bag planlægningshjælpen står hele bredden i Tyskland, med det tyske turistbureau, Deutscher Tourismusverband e.V. - DTV som tovholder samt ADAC, CIVD, DCHVBVCDTopPlatz

Se planlægningshjælp årgang 2018 HER

Afgiften på lystbådes kaskoforsrikringer sænkes fra 1,34 til 1,0 procent som del af Finansloven for 2019. Dermed rulles afgiften tilbage til samme niveau som før forhøjelsen i 2013.

En tidlig julegave er på vej til alle landets bådejere med kaskoforsikringer.  Som en del af den netop vedtagne Finanslov for 2019 bliver afgiften på lystbådes kaskoforsikringer sænket fra 1,34 til 1,0 procent af forsikringssummen. Liberal Alliance vil lette lysbådeafgiften også kaldet forsikringsafgiften, der udgør 1,34 procent af bådens værdi. LA ville have afgiften rullet tilbage til 2013 niveau på 0,8 procent, men politisk modstand har ændret kravet til 1 procent. Som lovgivningen er i øjeblikket bliver dyre dansk registrerede lystbåde sejlet til opbevaring i udlandet, da danske bådejere får tilbagebetalt afgiften for de perioder, hvor lystfartøjer ikke befinder sig i dansk farvand. De bliver udover vinteropbevaret ligeledes serviceret og repareret i udlandet, og endelig har det med sandsynlighed indflydelse på grænsehandel.

Der betales ikke afgift af en lystbåd som på et køretøj. Afgift på lystbåden = 0 procent. Køretøjer straffes for dårlig brændstofforbrug med en høj grøn ejerafgift og betaler registreringsafgift. En lystbåd med f.eks en 190 hk MerCruiser 4.3 TKS - 262 forbruger ifølge siden “Boat Fuel Economy” 60,5 liter brændstof i timen, ved 4800 omdrejninger og 15 liter i timen ved 2000 omdrejninger og betaler ikke nogen afgift for det dårlige brændstofforbrug.

Det betyder at ud over en masse luftforurenede forssile brændstoffer, koster en lystbåd til 1 million kr., 13.400 kr i kaskoforsikringsafgift om året, og den vil LA vil have nedsat til 10.000 kr. om året for hver million kroner lystfartøjet koster. Det er en nedsættelse på omkring 25 procent.

Hvad er en lystbåd?

En lystbåd er et fartøj, der bruges til rekreative formål, fortrinsvis til mindre grupper af personer. 

Hvad er en autocamper?

Autocamper er betegnelsen for en type bil indrettet med senge, køkken og toilet og anden komfort. Altså ligeledes til rekreative formål.

Autocampere - Et europæisk anliggende

Bilag II. i europæisk direktiv 2001/116 / EF af 20. december 2001 om klassificering af de forskellige kategorier af køretøjer klassificerer autocampere i kategori M1: "Køretøjer til personbefordring med højst otte siddepladser foruden førerens plads.

Vejledning om syn af køretøjer

Bemærk, at campingbil/autocampere på mere end 3.500 kg ved syn skal anses som personbil M1, såfremt den komplette campingbil er EF-typegodkendt og fulgt af et CoC-dokument for personbil M1, jf. pkt. 14.02.2.2.(kun ved nye biler), eller er forsynet med fabrikationsplade (fra fabrikanten af campingopbygningen) med EF-typegodkendelsesnummer, jf. pkt. 14.02.2.2.2, og registreret som personbil M1 (kun ved brugte biler). Campingbiler/autocampere skal have opholds- og overnatningsfaciliteter.

Hvad er forskellen?

Til sammenligning med en båd til 1 million kr, vil en autocamper til 1 million kroner skulle tillægges 45% registreringsafgift med væsentlig forskel på anskaffelse mellem to rekreative ferieformer, med udgangspunkt i ens basispris, hvor den ene kan køre på vejnettet og den anden kan sejle på havet med vindfremdrift/hjælpemotor og andre med et større brændstofforbrug fra en stor motor. Ligeledes er campingvogne fritaget for afgift.

Dertil skal ved ejerskab af autocampere betales grøn-ejerafgift i forhold til brændstofforbrug. Ved et opgivet forbrug på f.eks 11,6 km/l, betales 4860 kr to gange om året (9.720 kr).

Grundliggende må man sige at selvom afgiftsændringerne fra 2017 er begrænset til at være justeringer af eksisterende procentstørrelse i den nuværende afgiftsmodel, burde afgiftsomlægningen have været et skridt i retning af et mere moderne afgiftssystem, der ligesom Norge er fuldt teknisk baserede afgifter, der betales på et væsentligt lavere afgiftsniveau, der afspejler bilismens eksternaliteter og ikke er fedtet ind i at betale dansk registreingsafgiftafgift af både den danske avance og momsen af denne. Men vi må dog konstatere, at der stadig er lang vej til målet. Selv med den seneste sænkning af registreringsafgiftssatsen kan vi konstatere, at danske autocamper købere stadig betaler en meget høj registreringsafgift i forhold til resten af EU, der langt overstiger de negative samfundsomkostninger, der ikke har sin lige i det øvrige EU - Harmonisering !

Autocampere er grundliggende fritidskøretøjer der ikke indgår i den daglige drift, og hvad den lovmæssig er, tager udgangspunkt i EU direktiver. Med den sidste afgiftnedsættelse har vi set et forrygende salg, set med danske øjne. I 2016 blev der i hele 2016 solgt 240 nye autocampere mod 484 i de 9 første måneder af 2018, altså år 1 efter afgiftnedsættelsen. Hvad der gik ud af den højre lomme til afgiftsnedsættelser, kom til gengæld ind via et øget salg og dermed øgede afgifter til venstre lomme.

Ingen andre lande end Norge og Holland har så vidt vides afgifter på autocampere. Afgiften på autocampere burde sænkes yderligere, for til sidst helt at forsvinde, da der på et eller andet tidspunkt også bliver betaling på det danske vejenet. Sammenligner man ferieformer, er autocampere en meget klimavenlig ferieform. Öku-Institut, Freiburg i Tyskland, har undersøgt og sammenlignet “Indvirkning på det globale klima”, og resultatet viser at autocamperferier ikke belaster miljøet i den grad, som en ferietur i bil med hotelophold eller rejser med fly. Der udledes altså mindre CO2 på en autocamperferie og der køres også færre kilometer end i personbiler.

Link:

Dansk Sejlunion
Lystfartøjsforsikringer SKAT

Udgivet i Information
Lørdag, 15 December 2018 21:35

Spansk autocampermærke til Danmark

Benimar autocampere er efter alle solmærker at dømme, på vej til Danmark. Benimar er den ubestridte markedsleder på det spanske autocampermarked og er blevet produceret i næsten 40 år. Den første Benimar blev produceret i 1979, og serieproduktionen startede i 1986. Benimar´s autocampere er ISO-certificeret, hvilket er i overensstemmelse med gældende internationale miljøregler og samtidig garanterer kvalitet og pålidelighed

I 2002 blev Benimar integreret i den franske Trigano-koncern. Trigano´s ejer 23 mærker med bla.: Adria, Chausson, Roller Team, Rimor, Eura Mobil, Mc Lous, Karmann, Elnach og Sun Living

Benimar producere omkring 3000 køretøjer om året og er repræsenteret i 12 europæiske lande, samt New Zealand og Chile

Den danske importør af Benimar er Camping Agenten i Nibe og ifølge Benimar´s hjemmeside står Antons Campcenter Aps i Videbæk som forhandler. Ifølge udstillerlisten er Benimar repræsenteret på flere danske messer i 2019. Modellerne består af den hel-integrerede Aristeo, de del-integrerede Perseo, Tessoro og Mileo, alkovemodellen Sport og kassevogns camperen Benivan.

Links:

Banimar

Camping Agenten

Antons Campingcenter

Trigano

Udgivet i Autocamper nyheder

Middelfart Marina er beliggende ned til Fænøsund i naturskønne omgivelser. Her finder man et moderne servicecenter, legeplads, krabbefiskebro, grillpladser med friske krydderurter samt en autocamperplads til 13 vogne. Pladsen til autocampere har ligget her i mange år, først med 6 pladser og senere med yderligere 7 pladser.

Der er nu givet tilladelse, af Middelfart Kommune til at flytte de eksisterende autocamperpladser på Middelfart Marina til en ny placering på marinaen. Pladsens tilladelse er fra en tid, hvor man så sig nødsaget til at give tilladelsen i overensstemmelse med campingreglementet. Da pladsen ligger i byzone skal tilladelsen være i overensstemmels med lokalplanen for området.

Flytningen af pladsen er godt igang og er en del af en større forandring på Mariaen. autocamper-info.dk var en tur forbi for at se arbejdet på den nye plads, der er placeret helt anderledes end de oprindelige 6 pladser der var omkranset med små hække. Serviceområdet ligger på samme plads som den hele tiden har ligget.

Resume over lokalpladsforslag

Byrådet vedtog på deres møde d. 26. juni 2017 at sende forslag til Lokalplan 163 i offentlig høring. Planforslaget omfatter Middelfart Marina ved Østre Hougvej i Middelfart.

Planforslagene er udarbejdet med henblik på, at muliggøre en fortsat omdannelse og udvikling af marinaens faciliteter for friluftsliv og maritim turisme, så den bliver mere alsidig og gøres til ´hele byens marina'. Området udvikles iht. Middelfart Marinaplan, som byrådet vedtog i maj 2017, som er en helhedsplan, der dels skal forbedre de eksisterende forhold og dels skabe plads til nye anvendelser og faciliteter.

Blandt andet skal badestrandens sammenhæng til marinaen styrkes – både visuelt og funktionelt. Konkret muliggøres indpasning af nye bygninger, anlæg og aktiviteter med naturlig tilknytning til det rekreative havnemiljø, herunder maritime erhvervs- og servicefunktioner. Nyanlæg o.l. skal dog ske under hensyntagen til kystlandskabet og det eksisterende havnemiljø. Endvidere lægges vægt på at sikre gode stiforbindelser og opholdsmuligheder, bl.a. til gavn for den offentlige adgang rundt i området. Vejadgang skal fortsat ske fra Østre Hougvej, men fra en mere centralt placeret fordelingsvej.

Link: Middelfart Marina

Der venter de besøgende en helt ny oplevelse i de otte campinghaller, når Ferie for Alle slår dørene op 22.-24. februar 2019 i MCH Messecenter Herning.

Gå ned ad strøget, spis som i Italien, oplev en shelter og slap af i relax-området. Campingområdet på Ferie for Alle byder på et væld af nyheder, og de besøgende kan gå på opdagelse i et fornyet og livligt campingunivers 22.-24. februar 2019 i MCH Messecenter Herning.

- Setuppet i campinghallerne er blevet ændret, så de besøgende får en ny og bedre oplevelse på Ferie for Alle. Campingområdet bliver mere overskueligt, mere lækkert, og det bliver en større oplevelse. De nye tiltag bliver en overraskelse for de besøgende, og jeg tror, de får lyst til at besøge Ferie for Alle hvert eneste år, fordi der hvert år venter en helt ny oplevelse, siger Morten Kjeldsen, direktør hos Isabella Group, medlem af campingbranchens bestyrelse samt komitémedlem på campingudstillingen på Ferie for Alle.

I campinghallerne kan de besøgende få al den rådgivning, inspiration og information om campingvogne, autocampere, telte osv., som de søger, og derudover forvandles gangarealerne i flere af hallerne til gågader, så de besøgende kan tage sig en strøgtur, ligesom der skabes afslapningsområder, restauranter og legeområder. Hal B forvandles til én stor handelshal, Markedspladsen, hvor de besøgende kan gå på opdagelse blandt gode tilbud på campingudstyr- og tilbehør, der er samlet i hallen.

Intercamps produkter i hal E

Samtlige mærker af campingvogne, autocampere, telte på det danske marked samt alverdens udstyr og campingpladser i ind- og udland kan opleves på Ferie for Alle, og også i hal E venter der de besøgende en ny oplevelse. Her er der kun én udstiller:

- Vi har samlet alle vore vognmærker og produkter i én hal på 2.900 kvm, dels for at give vore forhandlere en masse nye muligheder og samtidig give de besøgende en helt ny helhedsoplevelse. De besøgende gæster kan blive inspireret og opleve vogne af flere mærker og samtidig kigge på udstyr og tilbehør. Det bliver mere overskueligt, og vi tror, det giver de besøgende en bedre service og information på den måde, siger Steen Rasmussen, indehaver af Intercamp A/S.

Danmarks mødested

Med flere end 1.000 udstillere på Ferie for Alle er der solid opbakning fra branchen, og om det er camping, friluftsliv, charterferie eller noget helt andet, man er på udkig efter, er Ferie for Alle stedet, hvor man finder sin ferie, lyder det fra Morten Kjeldsen:

- Det er på Ferie for Alle, branchen samles, så alle deltager og kommer igen år efter år. Ferie for Alle er blevet Danmarks mødested nummer ét, når man gerne vil inspireres til sine ferie- og rejseplaner. Ferie for Alle er jo en udflugt i sig selv, og hvad enten man er til camping, friluftsliv, outdoor eller noget fjerde, så er det her, folk bliver inspireret. Så alsidige som vi mennesker er i dag, så vil vi egentlig gerne både informeres om og inspireres til camping, charterferie, vandreferie og ski mv., så det er jo et perfekt sted at få alle sine ønsker indfriet, siger Morten Kjeldsen.

Prestigefyldte campingpriser og vintercamping

På åbningsdagen for Ferie for Alle afholdes Danish Camping Award for tredje gang. Her uddeles Danmarks mest prestigefyldte campingpriser. Ved prisuddelingen kåres Årets Campingvogn, Årets Campingtrækker, Årets Autocamper, Årets Danske Campingplads, Årets Udenlandske Campingplads og Camping Prisen, som går til et firma eller en person. 

Vil man være nærmeste nabo til Ferie for Alle, kan man benytte sig af muligheden for at tage et weekendophold på vintercampingpladsen bag MCH Messecenter Herning, der ligger få minutters gang fra campinghallerne. Vintercamping arrangeres af DCU og MCH og kan bookes på forhånd, eller man kan møde op og få adgang.

Ferie for Alle 2019 foregår i MCH Messecenter Herning fra 22. til 24. februar. Messen er Skandinaviens største feriemesse og byder på mere end 1.000 udstillere og besøges af omkring 60.000 ferieglade mennesker.

Link: Ferie For Alle

Udgivet i Information

autocamper-info.dk og det tyske marketingskoncept TopPlatz var forleden dag inviteret af Birgithe og John L.H. Pedersen til af besigtige deres planlagte projekt for autocampere i Bandholm på Lolland.

Jürgen Dieckert fra tyske TopPlatz har ca 30 år´s erfaring med autocamperpladser og arbejdet for Promobil i 15 år, var udbredt begejstret for både projektet og folkene bag projektet, så meget at han talte i højt rosende vendinger hele vejen tilbage til Tyskland, der var udgangspunkt for vores tur til Lolland.

En autocamperplads med ophold helt ned til vandet, kan kun blive et trækplaster for Bandholm på Lolland og Jürgen Dieckert, TopPlatz mener kun, at han har kendskab til en plads med samme attraktive placering som den fremtidige plads på det helt uspolerede og charmerende Lolland.

En lokal campingplads der tidligere har levet en omtumlet tilværelse, blev lukket for ca 3 år siden og nu skal den have nyt liv som attraktiv autocamperplads. I den forbindelse blev der talt om muligheder for at opnå en rigtig god model som munder ud i en win-win for både ejere og autocamperturister. Da pladsen ligger i strandbeskyttelseslinien skal der søges om ændringer af enhver art, men alle er positive, så!

autocamper-info.dk og TopPlatz er ikke i tvivl. Her ligger en slumrende oase og venter på at blive vakt til live, og området oser af masser af muligheder der bare venter på besøg i et omfang som de ikke har i øjeblikket.

Få km fra Bandholm ligger Knuthenborg Safaripark. Strandene på Lolland-Falster  har oftest de højeste vandtemperature og her er Bandholm Strand et kig i historien. Den fine hvide sandstrand i Bandholm er anlagt i 2016 og kun få meter væk ligger Danmarks ældste badeanstalt med badebroer og vandrutsjebane. Stranden ligger som en del af en strandpark med bænke og en oplagt mulighed for en pause.

Solen skinner mere på Lolland-Falster. Faktisk får Sydhavsøerne ca. 50 timer mere end landsgennemsnittet. Besøg på områdets store udvalg af gårdbutikker med et mangfoldigt udvalg for både gane og mave. Masser af oplevelse på to hjul i området. Bandholm råder også over Danmarks bedste hotel ifølge Tripadvisor 2017. Hotellet råder over en særdeles hyggelig a la carte restaurant med lokalt inspirerede retter og om sommeren er der udendørs buffet ned mod Bandholm Havn, lige som der rådes over en bar.

Der findes en købmandsbutik på Bandholm Tanken, der også er leveringsdygtige i morgenbrød. Der var en gang, hvor der ikke var så meget trafik og for godt 100 år siden foregik ferieture med tog. Den rejsestemning kan man stadig opleve på en tur med Museumsbanen mellem Maribo og Bandholm, hvor de rejsende kan mærke datidens komfort og udsigten. Toget holder på Bandholm station, som er Lollands ældste med udstillinger og kiosk. Besøg Frilandsmuseet i omegnen og kom tæt på fortiden.

Fra Bandholm Havn sejler færgen til Askø/Lilleø og vil du besøge Femø og Fejø skal du til familiens andet sted, 15 km fra Bandholm på Kragenæs Marina Lystcamp. Vi kan næsten ikke vente !

Kragenæs Marina Lystcamp

Bandholm Strand Wohnmobilstellplatz

Bandholm Hotel

Bandholm Strand

Knuthenborg Safaripark

Museumsbanen

Frilandsmuseet

TopPlatz

Torsdag, 13 December 2018 16:45

Globeline - En ny stjerne fra Dettleffs

På CMT i Stuttgart, som finder sted fra den 12. til 20. januar 2019, viser Dethleffs sin nyeste stjerne - en autocamper med en ægte stjerne: Globeline T 6613 EB med Mercedes Sprinter som basiskøretøj er en udvidelse af autocamper porteføljen med en kompakt del-integreret med enkeltsenge, som på fornemste vis omsætter Sprinterens dyder til fremragende komfort.

Typisk for Dethleffs er Globeline skabt med et frisk, attraktivt interiør og udvendigt design og imponerer med dynamisk design og komfort. Globeline er tilgængelig som T 6613 EB med en af ​​de mest populære og mest efterspurgte layout på markedet, under 7 m i samlet længde og på mindre end 3,5 tons tilladt totalvægt, og som har en bageste garage med masser af plads. Desuden kan den del-integrerede også bestilles med en yderligere (elevation) seng. Takket være de mest moderne kørsel hjælpesystemer: Fremragende trækkraft ved baghjulstræk, ergonomiske pilot sæder og den effektive og kraftfulde 143 hk motor med emission klasse VI D er der taget hånd om fremragende kørekomfort. På forespørgsel kan Globeline også bestilles med det ekstremt jævnt og flydende gearskifte 7G-Tronic-Plus automatgear inklusive hold funktion.

Plus point indeni

Det indre af Globeline brillerer med moderne linjer og et elegant, lyst design. Hvidblanke møblerklapper og klogt udvalgt belysning, giver interiøret en glans, som man kan forvente af en stjerne.

Andre plus punkter af indretningen er den rummelige L-formet siddegruppe med fritstående, valgfri højdejusterbart bord, 70 cm bred indgangsdør og de komfortable pilotsæder herunder højde og hældning justering med integreret nakkestøtte og armlæn. De to enkeltsenge i bagsiden kan konverteres med et par enkle trin til en stor liggeflade. Som ekstra bestilling kan der bestilles en sænkeseng.

Plusser udenfor

På ydersiden fanger den dynamiske form af den del-integrerede med sin brede kant og de integrerede baglygter straks øjet. Den store bageste garage er ideel til den klare feriebagage.

Globeline T 6613 EB er 696 cm lang, 233 cm bred og 300 cm høj. Som standard, leveres den i hvid, kan eventuelt via Style pakke, leveres i sort metallic eller sølvfarvet opbygning og andre stil funktioner, såsom ramme vinduer og kølergril der kan bestilles i krom.

Plusser Mercedes chassis

Globeline kan prale af en lang række standardassistance-systemer. Blandt dem er de almindelige som ABS, ESP, ASR og elektronisk bremsekraftfordeling samt hill startassistent. Mere usædvanligt for autocamper basis køretøjer er komponenter såsom den aktive bremseassistent, Mercedes nødopkaldssystemet, Vognbaneskiftadvarsel, kørelys- og endda sidevind Assist. Takket være alle disse systemer er rejser med Globeline ikke kun yderst behagelig, men også meget sikkert. Hertil kommer, valgfrie andre nyttige systemer såsom blandt andre en regnsensor, den aktive afstands assistent DistronicPlus, vejskilt eller opmærksomhed Assist, der melder sig, når den registreres tegn på træthed.

Kilde: Dethleffs Presse

Se flere billeder af Dethleffs Globeline T 6613 EB HER

Udgivet i Autocamper nyheder
Side 1 ud af 2