Oktober 2018

Hvor kan jeg parkere og overnatte med min autocamper i Tyskland ? Det spørgsmål dukker sandsynligvis op hos flere autocamperturister der er på farten. Problemet er helt klart på autocamperpladser, der kan du parkere og overnatte uden problemer. I Tyskland er problematikken med jævne mellemrum et lige så stort samtaleemne som i resten af Europa.

Hvordan med gade og vejene i beboede områder ? Skal jeg følge skiltene til parkeringspladsen, hvor personbiler parkere eller skal man parkere på parkeringspladsen for lastbiler ? Er det tilladt når det er i gader og på veje ?

Ifølge den tyske færdselslov kan kan du parkere, hvor det ikke er forbudt eller begrænset ved skiltning. Det står helt tydeligt i den tyske færdselslov. Hvis du parkere et forkert sted, og det forhindre andre trafikanters færden, og så truer en bøde.

Bemærk skiltningen

På en parkeringsplads kan du nemt parkere med din autocamper, med mindre det er forbudt med yderligere skiltning og som andre steder i Europa, at køretøjet kan være inden for afmærkningen af parkeringsbåsen. Det blå skilt med det hvide “P” er et sikkert signal til at her er det som udgangspunkt muligt at parkere uden problemer. Lovgivning omkring parkering i Tyskland er omfattet af færdselslovens § 12 (StVO)

Derudover kan der være anbragt skilte under P-skiltet med symboler af forskellige køretøjstyper. Et skilt med med autocamper symbol, betyder, at parkeringspladsen kun må benyttes af autocampere, hvis en personbil er afbilledet må kun personbiler parkere der og autocampere må ikke parkere der.

Autocamper Parkeringsplads

På denne type parkeringsplads må der kun parkeres autocampere. De er skiltet med et P og en tillægstavle med et symbol der viser en autocamper.

Gælder regler for lastbiler også for autocampere over 3.500 kg ?

Afhængig af vægt spekulere autocamperejere ofte på om deres autocamper er en lastbil eller personbil. Autocampere i Tyskland er hverken personbiler eller lastbiler, men anses generelt for at være et “særligt køretøj”. Selv hvis det mobile hjem har en totalvægt på over 3.500 kg er det ikke automatisk en lastbil. Færdselsloven for lastbiler gælder ikke desto mindre for autocampere over 3.500 kg i de fleste tilfælde og skal overholdes. På samme måde gælder regler for køretøjer på op til 2.800 kg også for autocampere på op til 2.800 kg.

Det betyder at du med din autocamper kan parkere med din autocamper på over 3.500 kg totalvægt på parkeringspladser, der forbeholdt parkering med skiltning for autocampere. Sådan er det også i Danmark ! Opsøger man til gengæld en parkeringsplads der kun er skiltet for personbiler eller lastbiler, kan der ikke parkeres med autocampere over 3.500 kg. Der er dog ikke noget entydigt på området, anbefales det at finde en anden parkeringsplads, da lastbilchauffører skal overholde deres lovbestemte hvileperioder og stoler derfor på at der er parkeringspladser for dem.

Hvis du er i tvivl om hvad dit køretøj er, så kan det ses på registreringsattesten. Her finder du køretøjstypen. Dette angiver om køretøjet er registreret som autocamper (M1), bil eller lastbil. Det betyder at ud over f.eks M1, vil der ved en autocamper også være tilføjet “indrettet til beboelse”

Restriktioner for meget store autocampere

For autocampere på mere 7.500 kg totalvægt har den tyske færdselslov begrænsninger. De må ikke parkeres inden for bebyggede områder og rekreative områder mellem kl. 22.00 og 06.00, samt søn- og helligdage. Undtaget er på private autocamperpladser der er skiltet for autocampere.

Rastepladser parkeringsskiltning

Nogen gange er det ikke let for autocampere at finde en parkeringsplads. Ved parkering med autocampere på ikke offentlig område, er det en god idé at være opmærksom på parkering på privat grund f.eks restauranter og benzinstationer. Hvis parkeringen går ud over formålet med besøget på restauranten og tankningen af køretøjet er det bedst at spørge om yderligere ophold tillades.

Hvor kan jeg sove i min autocamper ?

Overnatning er normalt kun tilladt på private autocamperpladser, hvor der normalt skal betales. Hvad er så lovligt når trætheden melder sig, og et hvil er nødvendigt for fortsat sikker kørsel og ingen passende parkeringsplads i nærheden.

I dette tilfælde giver loven mulighed for en undtagelse for “ Et nødvendigt hvil for fortsat sikker kørsel” med en engangsovernatning. Det er vigtigt at der kun er tale om en engangsundtagelse. For længere ophold er der brug for en særlig brugstilladelse. Ved engangsovernatning er camping ikke tilladt. Under camping forstår de tyske lovgiverne, overnatning i telt, campingvogn eller autocampere udenfor en campingplads. Der må alså ikke ved en enkelt overnatning stå borde og stoler ude og opsættes fortelt. Markisen skal man også helst holde sig fra, eller rulles ind efter endt brug.

Sammenfattet

I Tyskland kan du parkere din autocamper hvor som helst hvor personbiler kan parkere, dog forudsat at de kan være inden for parkeringsafmærkningerne som også gælder for dem og forudsat skiltningen tillader det. Overnatninger i køretøjer er dog underlagt særlige regler. Overnatning i køretøjer ses som et ikke trafikal brug af parkeringspladsen, og det kan forekomme at politiet og/eller kommunen ikke tolerere det.

Da der ikke er en skarp grænse mellem afgrænsningen af en hvileperiode og en overnatning, tillader ældre juridiske definitioner en enkelt overnatning som et afbræk i rejsen, men nogle kommuner udsteder undertiden forbud for overnatning på offentlig gade og vej, samt ved søer og hav. Reglerne er defineret forskellig i de forskellige delstater.

I Tyskland er en autocampere helt enkelt, et motorkøretøj indrettet til beboelse.

Kilder: Anwaltregister.de, Deutschen Anwalt­verein (DAV), ADAC, Karabag, stVO

Link: ADAC, ADAC2, Karabag

Mandag, 29 Oktober 2018 00:00

Niesmann + Bischoff forhandles nu i Danmark

Niesmann + Bischoff der er et high-end autocampermærke fra Erwin Hymer Group, har fået en forhandler i Danmark. Det drejer sig sig ifølge Niesmann + Bischoff´s forhandlerliste om Camping Parken i Herning, der i forvejen forhandler Dethleffs, Globecar, Roadcar og Sunlight fra Erwin Hymer Group.

Med det mere end 50 år gamle firma fra Polch nær Mosel, har et af markedets ypperste mærker fundet vej til Danmark. Niesmann + Bischoff har gennem årene modtaget talrige designpriser og står som en førsteklasses producent inden for autocamper teknik på alle måder. Først i 1996 blev firmaet opkøbt og dermed en del af Hymer Gruppen. At mærket er populært ses også når man i bla. Tyskland, udvælger Tysklands favoritmærker, hvor modellerne Smove, Arto og Flair ligger i den bedste ende af placeringerne. Intet andet mærke har modtaget så mange priser som Niesmann + Bischoff og det er ikke kun fra Tyskland.

Niesmann + Bischoff Flair er den eneste luksusautocamper, der som standard leveres med integrerede airbags både i førerens - og passagersiden, og går for at være markedets sikreste i sin klasse.

Kunder, der vælger et køretøj fra Niesmann + Bischoff, sætter stor pris på æstetik og topkvalitet. Camping Parken har på deres liste over tilgængelige køretøjer, allerede et eksemplar fra modelrækken Arto stående i butikken.

Niesmann + Bischoff
Camping Parken Herning

Udgivet i Autocamper nyheder

Ikke kun flere spanske områder har set sig nødsaget til at regulere det stærkt stigende antal autocampere, der især om vinteren søger mod varmere himmelstrøg. Også i Portugal ses tiltag mod overnatningsforbud på offentlige gader, veje, strande og parkeringspladser. Den 12. April 2017 så Borgmester Rosa Cristina Gonçalves da Palma, der er borgmester i portugisiske Silves sig nødsaget til at begrænse autocampernes adfærd.

Mere end 150.000 autocampere søger hver vinter mod Algarve kysten i  Portugal, og et større antal af dem besøger Silves der er en populær portugisisk by og kommune i distriktet Faro, beliggende i provinsen Algarve i det sydlige Portugal. I 2012 var dette antal på omkring 40-50.000 autocampere, alene i Silves

I de seneste år har autocamperturismen oplevet en eksplosiv vækst, derved blevet et vigtigt segment i national og international turisme og da mange campingpladser har lukket om vinteren og autocamperpladser endnu er på et lavt antal, giver det udfordringer i gader og offentlige parkeringspladser.

Der er mere end to millioner autocampere i Europa, et tal der årligt er vokset eksplosivt. Turisme i autocamper bidrager derfor væsentligt til udviklingen og bæredygtigheden af ​​lokale virksomheder samt visse sociokulturelle traditioner, fra håndværk til folklore.

Autocamperturismen bidrager med en strøm af turistindtægter i løbet af året over hele landet, hvilket hjælper med at korrigere regionale asymmetrier og sæsonpres.

Det er også miljøvenlig turisme, der for det meste bruger moderne køretøjer udstyret med miljøvenlige motorer bygget i henhold til europæiske standarder og ved hjælp af vedvarende energikilder, såsom solceller og brændselsceller, og det skal bemærkes, at autocampere på grund af deres vand- og energireserver har en selvforsynende varighed på få dage.

Eftertanke i portugisiske Silves

I den portugisiske kommune Silves reflekterede man i 2017 over den stigende autocamperturisme der har ført til det uundgåelige ! At begrænse de friheder, som autocamperturismen praktisere med autocampere. Da “camping” blev født var det en form for fritid med en stærk forbindelse til naturen og en turistaktivitet til bevarelse af værdier som solidaritet. Igennem den industrielle udvikling har camping gennemgået dybe forandringer og udviklet sig i forskellige retninger: Der drejer sig udelukkende om at regulere tilstrømningen, så alle føler sig tilpas.

Kommunal regulering for tilladelse af camping, campingvogne og for autocamper adfærd.

Hvis problemet i forbindelse med lejlighedsvis camping med telte eller lignende udstyr kan betragtes som kontrolleret, uden store risici for miljøet, landskabet eller den offentlige orden, kan det samme ikke siges når det drejer sig om brug af autocampere, siger borgmesteren i Silves, hvis koncentration på flere steder i Silves kommune har genereret konfliktforhold med de anvendte anvendelser og aktiviteter, nemlig parkeringspladser eller i gader og veje.

I de seneste år har den portugisiske kommune Silves sat fokus på den betydelige stigning i aktiviteter fra camping, campingvogne og autocampere, på grund af tilstedeværelse i naturen, sociale og kulturelle værdier langs det kommunale område kombineret med den stigende efterspørgsel efter kontakt med naturen.

Udøvelsen af camping, campingvogne og autocampere udføres dog ofte på de mest uønskede og skadelige måder, siger Silves borgmester, da det ikke er usædvanligt at der er observeret misbrug i brugen af det offentlige rum og naturen, hvilket uundgåeligt sætter deres færden i focus og hvilket skader den lokale befolkning.

Denne aktivitet har foregået uden tilladelse og på steder, der ikke er egnet til dette formål og skadet ejere af camping- og autocamperpladser. I det tidligere lovdekret nr. 588/70 af 27. november var det fastsat at “camping uden for parkerne er gratis, i overensstemmelse med regler fastsat i forordningen”

Silves kommune ønsker ikke at fjerne tilstedeværelsen af denne form for turister i kommunen, tværtimod, men de vil sikre sig at deres ophold er i overensstemmelse med gældende lovbestemmelse, og har derfor set sig nødsaget til at foretage ændringer i lovgivningen der skete den 12. April 2017 med forordning nr. 284/2017. Ændringen skulle som de udtaler “disciplinere udøvelsen af camping, med campingvogne og/eller autocampere” som de anså som en form for besættelse af kommunal område og derved beskytte miljømæssige, økonomiske, sociale og kulturelle værdier og forbedre befolkningens livskvalitet !!!!!

Konsekvenserne

Konsekvenserne af ændringerne er omfattende materiale og er derfor nævnes kun det der har interesse for autocamperturister. En del af resten er gældende for Zigøjnere, cirkusfolk og ophold ved længere varighed af arbejder.

I Silves kommune er det forbudt praksis med camping, campingvogne og / eller autocampere udenfor egnede steder der er beregnet til dette formål, uden tilladelse fra Silves kommune, eller mangel på respekt ved denne forordning.

I Silves Kommune er parkering til autocampere med det formål at overnatte kun tilladt i campingpladser og autocamperpladser eller på steder, der er lovligt autoriseret til at udøve overnatning i motorkøretøjer og som er korrekt markeret, nemlig på autocamper serviceområder.

Bortset fra de steder, der er bestemt til autocamperturisme, er det kun tilladt at parkere køretøjerne på de juridisk definerede vilkår, nemlig ifølge færdselsloven i Portugal.

Camping defineres som brug af støtteben og niveaukiler, brug af markiser og fortelte, åbning af sidevinduer på campingvogne og autocampere, dumping fra spildevandstanke og toiletter, brug af stoler og borde, fritidsudstyr, udhængning af vasketøj, bål

Campingvogn og autocampere: Hvor der anvendes campingvogne eller autocampere, er spildevandsudledninger ikke tilladt, hvis der ikke er nogen ordentlig infrastruktur til dette formål og sikrer en korrekt bortskaffelse.

Overtrædelser og sanktionsordninger

Lovovertrædelser straffes med bøde: Fra 100,00 til 150,00 Euro, for udøvelse af autocamper aktiviteter uden for lovligt godkendte steder.

Forbud

I Silves kommune er det forbudt at foretage lejlighedsvis ophold der ikke er defineret i lovgivningen:

a) På strande, klitter og klipper eller på steder, der ligger mindre end 1.000 meter fra strandene, klitterne og klintene;

b) på steder, der ligger mindre end 2.000 meter fra campingpladser eller serviceområder for autocampere-

c) På steder der ligger mindre end 1000 meter fra hovedindgangen af domstolene, de bygninger, der leverer offentlig service, skoler, museer, nationale monumenter eller offentlig interesse, kirker og hospitaler eller sundhedscentre .

I Silves kommune er stadig forbudt parkere med autocampere på strande, klitter og klipper, uden for de steder der er etableret til dette formål, samt i beskyttelseszoner af kystområder, defineret som Burgau-Vilamoura Coastal Coast.

Kilde: Diário da República, Município de Silves m.fl

FreeOnTour er en oplevelses og inspirationsportal der for et par år siden så dagens lys gennem Erwin Hymer Group. Her kan der udveksles tips og planlægges ruter.  Uanset om du er på udkig efter oplevelser med hele familien eller en afslapnings tur for to, kan alle finde inspiration til den næste tur eller kortlægge en passende rute.

FreeOnTour har billeder, information og tips fra mund til mund. Man kan sagtens kigge uden at være registeret, men som registret bruger og dem er der mere end 20.000 af samt et stigende antal besøgende, vil man få mere detaljerede informationer og er et krav for at kunne planlægge. Der finder du også rejsebeskrivelser fra individuelle rejsende der fortæller deres eventyrlige historie med billeder. Du kan modtage oplysninger om færgeforbindelser, høre om mange højdepunkter i forskellige regioner samt et væld af insidertips.

FreeOnTour er nu også tilgængelig som app og er en rejseledsager mens du er på farten. Mere end 400 ruter og en række rejseoplevelser kan alle ses online. Mere end 22.000 campingpladserog mere end 5.750 autocamperpladser.

Som registreret bruger på FreeOnTour får du adgang til mange fordele skriver de på deres hjemmeside og registrering er helt gratis.

Der finden YouTube video om hvordan man benytter FREEONTOUR - HER

FREEONTOUR

Kilde: FREEONTOUR

På Salon du Bourget 2018 (Paris Air Show) der også huser udstillingshaller var hovedattraktionen på Eura Mobil standen i år en ny 3,5 t, Integra Line på Fiat Ducato. En autocamper på 7,41 m med siddegruppen ansigt til ansigt og en centralt placeret seng i bagenden.

Modellen hedder Integra Line 720 QF der er en meget vellykket autocamper der med det centralt placerede køkken som midtpunkt, er meget elegant indrettet. Den tykke mineralske bordplade er 120 cm lang. Vandhanen forsvinder ved afdækningen af vasken, hvilket ikke giver følelsen af at stå i et køkken. Det hængslede låg i vasken danner en forlængelse af bordpladen eller drypbakke ved opvask.

I siddegruppen har sæderne en længde på 115 cm og de kan med et snuptag laves om til to sele siddepladser med kroppen i køreretningen. I sengeafdelingen bagest i autocamperen kan hovedgæret løftes så det giver mere plads omkring den 151 cm brede seng.

Som alle Integra Line modeller fremhæver 720 QF sin fire-årstiderkarakteristik med sin gode isolering, Alde-serievarme og dobbeltbund. Dobbeltbunden tillader også et helt fladt gulv fra den ene ende til den anden. Seperat toilet og bad som det gøres i mange moderne autocampere.

Eura Mobil Integra Line 720 QF har en basispris på 77.500 Euro på en Fiat Ducato, 2,3 l med 130 hk. Den måler 741 cm i længden, 232 cm i bredden og 288 cm i højden. Den har en lastevne på 342 kg, hvilket gør at det bliver nødvendigt at hæve totalvægten til 3.850/4.250 kg ved mere end 2 personer. Køleskabet er på 140 liter, Friskvands tank 140 liter og spildevandstank 100 liter.

Sengen i bagenden måler 150 x 190 cm og sænkesengen 150 x 185 cm

Kontakt den danske forhandler om hvorvidt den bliver tilgængelig på det danske marked og pris - Autocamp

 

Eura Mobil

Udgivet i Autocamper nyheder

Overnatningsforbud i autocampere på strande, gader og offentlige parkeringspladser med mere, breder sig ned langs den spanske kyst. Det stærkt stigende antal turister i autocampere har ført til at byrådet i Calp nord for Benidorm har ændret lovgivningen på området for at begrænse parkering af autocampere til dagtimerne.

Målet var ifølge byrådet i Calp at løse de problemer, der er opstået som følge af det enorme antal autocampere på de offentlig veje, hvilket undertiden medfører udledninger i offentlige rum fra autocampernes tanke med indhold fra toiletter og spildevand. Dette forslag blev fremsat tidligere i år og skulle have til formål at forene denne stigende turistform, med respekt for miljøet og derfor foreslog byrådet i Calpe en regulering af parkering med en tidsbegrænsning.  Foreslaget ville muliggøre parkering af autocampere og lignende køretøjer på offentlige veje eller pladser der støder op til disse fra kl. 9.00 til 21.00 om sommeren og fra kl. 9.00 til kl. 20.00 resten af året. Med forslaget vil autocampere være nødt til at sove i zoner, offentlige eller private pladser til formålet.

Camping er forbudt på offentlige veje, med undtagelse af pladser til formålet. Det betyder at når køretøjet har kontakt med underlaget med støtteben og niveaukiler, når den optager mere plads ved brug af åbne vinduer, åbne døre, stole, borde eller lignende eller ved udledning af væsker uanset om de er forurenende eller ej. Manglende overholdelse af lovgivningen indebære at der kan udstedes en bøde eller endog at køretøjet fjernes.

Den kraftige stigning af hvad de i det spanske kalder for “omrejsende turisme” har ført til en ukontrolleret spredning af autocampere, med permanent ophold og det har i de sidste måneder fået en lang række naboer til at klage, skriver La Marina Plaza. Begrundelsen er offentlig bortledning i det offentlige net uden tilladelse.

Sidste fredag den 19. Oktober 2018, blev ændringen ført ud i livet. Det ultimative mål er ikke at skræmme turisterne væk, men at fremme denne type turisme, men på de rigtige steder. Borgmesteren for Calp, César Sánchez udtaler til Costa Nachrichten” Vi vil gerne have at autocamperne kommer til Calp, hvad vi ikke vil have er, at de blokkerer gader og veje, samt parkeringspladser”

Den Valenciske Autocamperforening (Acav) har truet med at sende email ud til dens 44.000 modtagere i protest, men her ryster borgmesteren ikke på hånden.

Calp råder over ikke mindre end 6 autocamperpladser der tilsammen råder over plads til 453 autocampere samt 2 campingpladser. Priserne på autocamperpladserne ligger i et prisleje på mellem 10 og 17 Euro.

Marina La Plaza

información

Costanachrichten

Læs også -> Spanien regulere autocamperturismen

Chausson Flash 634, 2019 er med sine kun 6,34 meter som en schweizerkniv med mange funktioner. Den imponerende autocamper, der er baseret på Ford Transit får det mest mulige ud af den begrænsede størrelse med dens pladsoptimerede design. Chausson Flash 634 har 3 senge med 4 sovepladser, der alle løftes op under loftet og derved åbner op for to “spisestue” områder og meget bagageplads.

Med plads til cykler og andet større grej i den bagerste garage er Flash 634 en alsidig autocamper til familier.  Chausson 634 en kompakt delintegreret autocamper, der er kortere end mange campingvogne og på størrelse med en stor del af campere i kassevognssegmentet, bare med meget mere plads og bedre isoleret. Mens campere i denne størrelse ofte kæmper med mere end 2 sovepladser, satser Chausson på op til 5 sovepladser 4 (+1). Samtidig byder den på et rummeligt grundris, med hele to sæt borde og sæder, en cykelgarage, et funtionelt køkken og et badeværelse med toilet og håndvask.

Elektrisk og manuel løfteteknik er grundlaget for Chausson Flash design, som ikke kun er gældene for en enkelt seng, men i hele køretøjet.Det elektriske benyttes til at fjerne senge i dagtimerne og det manuelle løft benyttes til at hæve de indbyggede opbevaringsrum til en rummelig garage til blandt andet cykler. I forenden køres bordet ned over spisepladsen og det giver mulighed for to køje enkeltsenge. Et gardin aflukker til køjeområdet. Det samme sker i bagenden hvor et tryk på en knap tilvejebringer en tværgående dobbeltseng. Når sengen er kørt op, er her adgang til fire opbevaringsbokse og en behagelig lounge med to sæder, et bord og opladningsporte. Hele møbelkassen kan løftes op med udendørs manuel løft.

Flash 634 har et 5.500 watt´s lufvarmesystem der forsynes fra camperens dieseltank og en elektrisk kedel leverer varmt vand. Et AGM batteri leverer strøm til camperen og alt belysning er LED belysning. Køkken med “self locking” skuffer og kompressor køleskab på 146 liter

Chausson 634 er bygget i glasfiber med XPS skumisolering og polyesterforstærket tag og gulvbelægning. Ford Transit leveres som standard med en 2.0 liter motor på 130 hk.

Ynderliger info: Opvarmet garage med 12/220 V udtag, 7 års tæthedsgaranti, radio MP3/USB/Bluetooth, indgangsdør med vindue, stort Skyroof der kan åbnes

Længde 639 cm, højde 292 cm. Totalvægt 3.500 kg

Chausson

Yderligere oplysninger hos den danske Chausson forhandler - Dancamper

Se Chaussons YouTube Video HER

 

 

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Mens Søren Christensen fra Nordfyns Frugt og Grønt, overvejer i hvilken retning han vil tiltrække autocamperturister til et ophold helt midt i naturen og stedets frugtplantage, er interesserede velkommen til kigge forbi, overnatte og hilse på det hyggelige ægtepar på Tørresøvej 125, i Otterup.

Søren Christensen har ligeledes fået en henvendelse fra områdets Erhvervsfremme, som syntes at hans idé kunne sætte skub i området. Nordfyns Frugt og Grønt ligger få hundrede meter fra Vesterstranden, der er 3 km til Dagli-Brugsen i Bårdesø, 6 km til Flyvesandet Strand, hvor der også er hundeskov, så Fido kan komme af med noget af sin opsparrede energi. Endvidere er der fra stranden kig til både Æbelø og Samsø.

Nordfyn Frugt og Grønt laver selv en særdeles velsmagende æblesaft, som kan købes emballeret og frosset er uden tilsætning eller pasteurisering, som fjerner aroma & C-vitaminer. Der har i de forløbne uger været pluk selv æbler, hvor mere end 900 besøgende fandt vej forbi,, men der kan også købes æbler fra plantagen, som er en af Danmarks ældste, er særlig på mange områder. Frugterne er usprøjtede og uden gødning eller ground pesticider, og er fra træer der er 25-50 år gamle. Er der noget på camperen knækket eller brækket, hjælper Søren gerne med værksteds faciliteter. Skattekisten der ligeledes findes på adressen er lige noget for folk med et krejler gen. Her findes der mange sjove  ting i gemmerne, og det har i sommerens løb, fået folk til at stoppe op på landstedet.

Søren Christensen har først nu lanceret ideen med autocampere, men du kan allerede nu tage en gratis overnatning på Nordfyns Frugt og Grønt. Parkeringsområdet er kørefast.

Afstande: Bogense 24 km, Otterup 10 km, Odense 26 km og Hasmark Strand 10 km

Nordfyn Frugt og Grønt V/Søren Christensen
Tørresøvej 125
5450 Otterup
Telefon: 31902687

GPS koordinater: 55°35'34.7"N 10°22’05.0"E - 55.592980, 10.368054

I hele Italien er der omkring 1870 parkeringspladser for autocampere og af og til også campingvogne, der alle befinder sig udenfor campingpladser.

Med autocamper til Italien, hvordan er reglerne der ? Til autocamperlivet høre også at kunne parkere og spise sin frokost og se en betagende solnedgang. Problemet er imidlertid at en autocamper ikke kan parkeres overalt, enten på grund af størrelsen eller forbud i henhold til den italienske færdselslov eller kommunale regler.

Sprogforviklinger

Parkering med autocampere kan være vanskeligt at gennemskue, især i et land hvor de fleste turister dårligt forstår eller taler sproget. Italien er ingen undtagelse og her er der flere muligheder end i de fleste andre lande, og de kan være svære at forstå. Parkering med autocampere er omfattende, men de områder der er tilgængelige for autocampere har symboler, dels for at gennemskue den varierende gældende lovgivning i Italien, men også for at eksekvere sanktioner ved ulovlig benyttelse af områderne, der ligeledes er omfattet af italiensk lovgivning.

Klassificeringer

Klassificeringen af faciliteter for autocampere er undelagt nationale regler om udendørs overnatning, mens parkering af køretøjer på veje generelt er lovgivet i den italienske færdselslov.

Parkering med autocampere

Hvor og hvordan kan du lovligt parkere og overnatte med autocamper i Italien ? En autocamper og en Fiat 500 har de samme regler. Naturligvis vil de ikke kunne parkere på samme parkeringsplads på grund af størrelsesproblemer. Du skal kunne være inden for den afstribning der markere en plads til parkering. Der hvor det er opfyldt kan du parkere din autocamper. Der er kun et yderligere MEN. Parkering af en autocamper koster mere end en almindelig bil. Der skal betales 50% mere end for et andet køretøj på området. Koster den omtalte Fiat 500 1 Euro i timen, skal en autocamper betale 1,50 Euro i timen, og det er indskrevet i den italienske lovgivning under “cui all'art. 185 del codice della strada, all'art. 7, comma 1, lettera h”. Regler for parkering kan ændres i henhold til zone-inddeling som f.eks historiske steder, sygehuse eller særlig vej forhold, der generelt gælder for alle.

Kan du parkere og overnatte i vejsiden ?

Måske har autocamperturisten fundet et smukt landskab, eller sulten har meldt sig, hvile et par timer eller sove der om natten uden at det bliver betragtet som camping. Det er i henhold til den italienske færdselslov tilladt under visse betingelser:

  • At det er tilladt at parkere der
  • At autocampere har alle fire hjul placeret på jorden/asfalten, altså ingen brug af niveaukiler eller støtteben der signalere at der foretages et længere ophold.
  • At der ikke benyttes Markise olign. samt campingmøbler.

OBS: Retten til at parkere autocampere på offentlig vej, giver ikke ret til at efterlade affald - Det er forbudt at efterlade affald, udlede spildevand og toiletaffald på veje og offentlige områder, der ikke er udstyret med de relevante systemer til bortskaffelse af sanitetsaffald. Bliver du antastet af repræsentanter for myndighederne, i færd med at overtræde disse forbud, bliver du præsenteret for en bøde på mellem 84 - og 335 Euro, ligeledes ifølge den italienske lovgivning.

Pladstyper og deres markeringer

CP: Campeggio -> Campingpladser. De er som alle ved beregnet til overnatning i egne køretøjer og/eller bungalows og/eller telte og faciliteterne leveres af campingpladsen.

CS: Camper Service -> Forsyning og sanitet-tømmepladser. Dette indikerer en tømmestation, som vi blandt andet kender fra danske rastepladser, til forsyning af vand og bortskaffelse af toiletaffald og spildevand.

ADS: Aree di Sosta -> Overnatnings/autocamper pladser. Her kan vilkårene variere fra region til region. Det er pladser der er bestemt til at byde turister velkommen til overnatning i autocampere (der kan være pladser, hvor campingvogne er tilladt). De er godkendt lokalt af kommunerne i henhold til den lovgivning der gælder i den regionale lovgivning. På de Aree di Sosta pladser der er defineret som overnatningspladser i L.L.P.P. der er en italiensk klassificerings lovgivning for overnatning i Italien, skal gæster på disse pladser registreres, og disse registreringer benyttes til statistiske formål.

Disse ADS parkerings områder er bestemt for overnatning i autocampere. Pladserne er minimalt udstyret med det basale udstyr til forsyning og tømning og evt strøm og der kan høre en bar eller restaurant til pladserne. Det er tilladt at benytte stole, bord, markis og niveaukiler inden inden for grænserne i lovgivningen der regulere området.

AA: Area Attrezzata ->Udstyret område. Det er et areal der er reserveret i henhold til lovgivningen for Autocaravan di cui all’art.185, art. 7, stk 1, litra h. Disse er altid udstyret med forsyning og tømmefaciliteter i henhold til anvisninger i den italienske lovgivning. Ophold med autocampere kan være underlagt tidsbegrænsninger på f.eks 48 eller 72 timer, med mindre andet er angivet timer er det ikke tilladt at benytte stole, bord, markise, fortelt eller niveaukiler og/eller støtteben, selv om det ofte tolereres af de lokale myndigheder.

CaSt: Camper Stop -> Quick Stop. Er opfundet af Unione Club Amici, der giver mulighed for at anvende specifikke pladser udelukkende for natten i en begrænset del af dagen og med de faciliteter der er til rådighed og samtidig til en lavere sats end den der gælder for hele dagen.

PRA: Parcheggio riservato ad Autocaravan -> Det er parkering der er forbeholdt autocampere, men uden CS (Uden forsyning og tømning)

AS: Area di servizio -> Rastepladser på vejnet eller motorveje. Hvis der er service for autocampere er den skiltet med AS + CS.

AP: Area per pic nic -> Picnic område der ved skiltning viser om det er nyttigt at gøre holdt som f.eks ADS + AP, AA + AP, P + AP....

Ønsker man at stå frit med sin autocamper i Italien er dette en meget dårlig idé. Det er totalt forbudt og bliver man taget i det, koster det mellem 100 - og 500 Euro.

FriCamper i det tillokkende Italien.

FriCamper aktivitet i Italien er en lokkende idé i sig selv. Om natten kører man autocamperen ned til stranden og det er drømmen for mange mennesker. Som altid er det vigtigt at overholde principperne for god opførsel og kunne sige "Hvor der er ingen dommer er, er der ingen bøddel” Desværre ser realiteten anderledes ud, i hvert fald i nogle regioner.

Juridisk set

FriCamper/WildCamping er forbudt i Italien. Dette forbud er strengt håndhævet, især i kystområder og i turistområder. Hele 4 myndigheder har ansvaret for at det overholdes: Carabinieri, Polizia Statale, Corpo Forestale, Vigili Communale. De truer med bøder på 100 - 500 Euro afhængigt af, om man er i autocamper eller er på camping. Hvis du er heldig, skal du ikke betale nogen bøde - men du er nødt til at komme videre.

FriCamper aktivitet eller WildCamping på privat jord er tilladt med tilladelse fra ejeren.

Parkeringslovgivning om autocamperparkering på italiensk HER

Billeder af forskellen mellem parkering og overnatning HER

ÅBENT HUS: Sæt kryds i kalenderen for der afholdes åbent hus med de forhandlere der er medlem af campingbranchen, både camping- og autocamperforhandlere. Dørene åbnes den 28.-29. oktober, hvor der bliver mulighed for at studere de nyeste modeller eller finde en brugt vogn i god stand

Det kommer ikke til at gå stille af, når omtrent 45 campingforhandlere, den sidste weekend i oktober holder landsdækkende åbent hus. Tusinder af campingglade danskere ventes at lægge vejen forbi deres lokale forhandler – og det med god grund, lyder det fra Camping Branchen.

Hvis man går med overvejelser om at kaste sig ud i det frie liv eller måske udskifte den gamle vogn med en nyere model, så er åbent hus en god anledning til at komme ud i butikkerne, hvor hele weekenden er lagt an på præsentationer af nye typer campingvogne, autocampere, teltvogne og andet udstyr, og hvor der også er god chance for at finde et godt tilbud på en brugt vogn.

På forkant med de nye modeller

De fleste forhandlere vælger da også at gøre lidt ekstra ud af åbent hus. Mange steder diskes der op med mad og drikke, som bidrager til at skabe en anderledes stemning, end den man møder i en almindelig travl hverdag.

– Åbent hus er for mange et af højdepunkterne i campingsæsonen. Stemningen ude i butikkerne emmer af hygge og samvær. Mange campister, som har lært hinanden at kende på campingpladsen, mødes efterfølgende til åbent hus, siger Jesper Behrensdorff.

Den landsdækkende campingbegivenhed er dog ikke mindst en mulighed for at være på forkant med de kommende modeller.

Hvis man overvejer at købe en helt ny vogn, er det nu, man skal slå til, så man er helt sikker på at have vognen, så snart den nye sæson 2019 går i gang. Venter man derimod med at bestille en ny vogn til begyndelsen af det nye år, er der en risiko for, at man først får den leveret omkring sommerferien.

Hvis man er campist og interesseret i at vide, hvor i landet der holdes åbent hus, kan man finde et overblik over samtlige landets campingforhandlere her: www.campingbranchen.dk 

Fakta: Camping Branchen er en sammenslutning af fabrikanter, importører, forhandlere og udlejere af telte, trailere, campingvogne, autocampere samt leverandører af forskellige former for tilbehør.

For yderligere oplysninger kontakt:

Pia Nielsen, Camping Branchen, t. 36 14 04 57, mail:

Jesper Behrensdorff, formand, Camping Branchen t. 40 51 86 24, mail:

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2