Batteri system med både AGM og Litium fra Hymer

Autocampere er udstyret med både et start- og bodelsbatteri. Et nyt HYMER-Smart-Battery-System har nu givet mulighed for supplere et AGM med Litiumbatteri i stedet for et andet AGM batteri. Det har ellers være kendt omkring batterisammensætning, at de skulle være ens, samme alder og samme størrelse ect. Konventionelle AGM batterier bliver ofte defekte ved for lav ladestatus, mens Litiumbatterier har meget bedre ydeevne og længere levetid, men er dyre at købe. HYMER-Smart-Battery-System kombinerer den fremragende ydelse fra Litiumbatterier, med den lavere pris for AGM batterier.

HY-Tec Litiumbatteri 135, består at af seks individuelle moduler (LE300) der er forbundet parallelt til AGM batteriet. Denne løsning øger både kapaciteten og ydeevnen af AGM batteriet, samtidig med at hele systemets effektivitet og levetid øges til ca. ti år. Litiumbatterierne foretager størstedelen af batteriernes opladningscyklus, mens AGM batteriet fungerer som backup. Resultatet af denne proces er en pålidelig og stabil strømforsyning, hvilket skaber endnu større uafhængighed fra eksterne strømkilder.

Derudover kan en klar stigning i selvforsyningsniveauet opnås takket være den fordoblede kapacitet og en vægtreduktion på fem kilo i forhold til to AGM batterier: Ved den typiske anvendelses kan strøm-uafhængigheden forlænges fra 2,8 til 5,6 dage, og batteriets effektivitet øges også fra 70 til over 90 procent med det nye HYMER Smart Batterisystem.

Ved at forbinde to forskellige batterisystemer, kan systemet benyttes ved temperaturer under 5 ° C uden nogen negativ indvirkning på lithiumbatteriet. Dette skyldes, at driften af hele systemet ved lavere temperaturer sikres af AGM batteriet, hvilket er uafhængig af kulden.

Kilde: Hymer Smart Battery VideoSmart Battery Video

Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)