FLYER - den schweiziske E-Bike pioner

FLYER - den schweiziske E-Bike pioner Foto: FLYER

E-Bikes eller el-cykler, vinder mere mere ind i autocamper livet og faktisk er det muligt på trods af motor og batteri at finde E-Bikes med en lav vægt og lang rækkevidde. Der er naturligvis også dyrere end modellen fra det lokale supermarked.

De mest tydelige kendetegn ved E-Bikes er, ud over de rent optiske aspekter, motorens kraft, nyttelast og kørekomfort. Man er ubesværet i bakket terræn og i stærk modvind, der tidligere var forbeholdt personer med en god kondition og sportscykler. Eksperter på området fraråder impulskøb af de billige udgaver, der risikerer ikke at kunne leve op til forventningerne.

Et overset mærke i Danmark er FLYER, der produceres i Schweitz og som er blandt de bedste E-Bikes på markedet.

FLYER har designet og produceret E-bikes siden 1995 og modsat andre cykelproducenter, producerer de KUN E-bikes. De producerer årligt over 50.000 E-bikes, og er med deres unikke design på MTB, adskillige år forud for konkurrenterne. FLYER e-cykler er udviklet, produceret og solgt af virksomheden FLYER AG. Det traditionelle schweiziske brand FLYER er blevet en global aktør i de senere år. FLYER AG (indtil udgangen af 2018 Biketec AG) blev etableret i 2001 og overtog FLYER-aktiviteter fra sit forgængerfirma BKTech AG. Virksomhedens vækst krævede en flytning fra Kirchberg til et nyt sted i Huttwil i 2009.

Den maksimale produktionskapacitet er på 400 FLYER E-Bikes pr. Dag. Med mere end 200 ansatte er FLYER AG regionens største arbejdsgiver. Virksomheden har følgende datterselskaber: FLYER Service GmbH i Filderstadt (Tyskland), FLYER Bikes Austria GmbH i Bad Goisern (Østrig) og FLYER Benelux BV i Beverwijk (Holland).

Og det helt nye ”FIT” – FLYER INTELLIGENT TECHNOLOGY, som lanceres i 2016, skubber FLYER grænsen for det umulige endnu længere. Med “FIT” får man alle de vigtige køreoplysninger på en 3,5” farveskærm med Bluetooth forbindelse til funktioner som navigation, pulsmåling mm.

Flyer benytter de bedste komponenter på markedet, heriblandt den nye, kun 2,9 kg tunge Panasonic GXO motor, der er den letteste i sin klasse og leverer 90 Nm drejningsmoment. Andre modeller har monteret motor fra Bosch: Bosch Performance Line CX eller Bosch Performance Line på 65 Nm til mere traditionelle modeller.

FLYER batterierne har på de nyeste modeller en kapacitet på 630 Wh - 750 Wh, heriblandt det nye sæderørsbatteri der leverer 750 Wh og som kan lades på cyklen eller fjernes for genopladning. Desuden har FLYER integrerede batterier i  cykelstellet. Kabler og måle sensorer er skjult i stellet. Fås med både kombineret manuel/automatisk gearskifte, almindelig kæde eller karbon tandrem, afhængig af model.

FLYER forhandles mere end 1000 steder i Europa og udover at producere E-Bikes MTB, dækker deres produktportefølje også bl.a. foldecykler, urban- og trekking e-bikes. FLYER er desuden den eneste i verden som producerer E-bike´s med tandem.

De største markeder består af Tyskland, Østrig og Holland. FLYER AG samarbejder med omkring 300 FLYER-forhandlere i Schweiz, 450 i Tyskland, 200 i Holland og 90 i Østrig og forhandlere ligeledes i Norge og Sverige. Dette tætte netværk giver FLYER AG mulighed for at opretholde tætte forhold til slutkunder og reagere på deres behov.

Hymer E-bikes fra FLYER

Også autocamperproducenten Hymer kan også tilbyde Hymer E-Bikes fra FLYER med ramme/stel garanti på 10 år, 5 år på motor, motorstyreenhed, display og oplader. På Hymers to udvalgte modeller er der monteretBosch Active Line Plus motor. Totalvægt på 149 kg. Vægt 22,1 kg uden batterier og 25,2 kg med batteri. Opgivet rækkevidde, 120 km med et 432 Wh batteri og Panasonic´s 250 Watts motor, Shimano med 8 indvendige  gear.

Gratis autocamperplads i max 48 timer.

På fabrikken i Huttwil, Schweiz kan man gøre holdt i optil 48 timer for at se nærmere på disse kvalitetscykler og fabrikken tilbyder 20% i rabat på 1 dags cykelleje. Dokumentationen for cykelleje er enkel. Vis en billede af dig og din autocamper ved udlejnings udleveringen. Der er plads til 8 autocampere med strøm, vand og bortskaffelse samt en stor grillplads. Registrering ikke nødvendig. Pladsen er ikke tilgængelig ved større arrangementer. Direkte ved fabrikken kan man forkæle sin gane med vådt og spiseligt fra snack til en solid menu. Plads til 100 personer. Selve byens centrum ligger ca. 1 km væk. 

Yderligere oplysninger om adresse og GPS koordinater på Campercontact

Links:

Bern Oberaargau
FLYER