Exit Cross fra IO HAWK - Sammenfoldelig e-scooter

IO HAWK Exit Cross e-scooter med rækkevidde fra 30 til 48 km IO HAWK Exit Cross e-scooter med rækkevidde fra 30 til 48 km Foto: IO HAWK

Exit Cross er navnet på en ny sammenklappelig e-scooter fra firmaet IO Hawk, som ikke kun køre på asfalt, men også på græs, sand, grus og skovstier takket være sine 10 tommer terræn dæk med masser af greb og luft i ringene.

De ekstra brede dæk giver komfort og sikkerhed sammen med støddæmpere både for og bag, der er en stor hjælp på ujævne veje. IO Hawk har udstyret Exit Cross med en 500-watts baghjulsmotor, der bringer hastigheden op på 20 km/t som loven foreskriver og snildt klatre op af stigninger på 20 grader.

Modsat de køretøjer der i øjeblikket popper op i det danske gadebillede, er Exit Cros forsynet med skivebremser både for og bag, der sikre korte bremselængder selv ved maksimal hastighed.

Exit Cross vejer 19,8 kg og er valgfrit udstyret med batteri på 10,4 eller 15,6 ampere der giver strøm til 30 til 48 km ved maksimal hastighed på 20 km/t. IO Hawk har i øjeblikket blink lys inde til godkendelse. De sidder for enden på begge sidder af styret, ligesom LED lys for og bag og ved bestilling nu vil det blive leveret gratis efter 10-12 uger. Et display informerer dig om vigtige data under turen, såsom hastighed, rækkevidde og batteriniveau. Rammen er lavet i en aluminiumslegering som skaber en robust og højkvalitets e-scooter.

Det er ligeledes muligt at klappe e-scooteren sammen og bære den i den medfølgende bærestrop over skulderen. Du kan ligeledes trygt parkere din e-scooter foran suppermarkedet, caféen eller arbejdspladsen. En holdbar lås trækkes igennem det forreste hjul og gør det muligt med den stærke fleksible lænke at sikre din Exit Cross mod folk der ikke kender forskel på dit og mit. Der kan tilkøbes en scooterpose, der let fastgøres til styret.

Den maksimale kørevægt er 120 kg. Opladetiden er 5-6 timer med 15 Ah  LG Lithium batteri og ca 4-5 timer med 10,4 Ah LG Lithium batteri. Ekstra bredt trinbræt.

Prisen for en IO HAWK Exit-Cross e-scooter ligger på mellem 1.099 og 1.199 Euro inkl moms. Der er pt ingen dansk forhandler.

Vedrørende forsikringer på den denne type køretøjer kan du læs på på Forsikringsguiden HER

Den 17. januar 2019 trådte en ny forsøgsordning i kraft for elektriske løbehjul, der kan køre op til 20 km/t. Der gælder i hovedtræk følgende regler:

  • Udlejningskøretøjer skal være ansvarsforsikret af udlejeren (men husk, at du som fører skal kunne dokumentere, at udlejeren har en forsikring)
  • Som privat person er der ikke lovkrav om, at man skal forsikre sit køretøj
  • Man skal være 15 år. Bemærk: Personer under 15 år må kun bruge løbehjulet, når de er ledsaget af en person over 18 år eller i skiltede lege- og opholdsområder
  • Man skal følge reglerne for cykler og køre på cykelstien, hvis der er cykelsti
  • Der skal være lys og reflekser på løbehjulet hele dagen
  • Løbehjulet skal være CE-mærket og må maksimalt kunne køre 20 km/t. ved egen kraft.

Link: IO HAWS