Ford Transit CustomDen helt nye version af Fords legendariske Transit har netop fået verdenspremiere på The Commercial Vehicle Show i Birmingham. Ford Transit Custom, som forventes til Danmark i slutningen af året, er ikke blot en opgraderet version af den eksisterende Transit, men er bygget på en helt ny platform. Lasteevnen er blevet forøget, motorprogrammet er blevet optimeret og chassiet er blevet væsentlig strammere til fordel for både køreegenskaber og støjniveau. 
Fords designere og ingeniører har stræbt mod at skabe en varevogn, der opleves som en personbil bag rattet, en praktisk og pålidelig arbejdshest ude i virkeligheden og en varevogn med markedets laveste driftsomkostninger.
Den nye Transit kommer både som varevogn og 8-sæders minibus i henholdsvis lang- og kort version og med lavt- og højt tag. Motorprogrammet er baseret på en optimeret udgave af Fords 2,2 liters Duratorq TDCi diesel-motor med henholdsvis 100-, 125- og 155 hk. Brændstoføkonomien er øget med op mod otte procent i forhold til den eksisterende Transit. Sortimentet omfatter varevogne og combi-versioner med to akselafstande på 4,97 og 5,34 meter, samt enkelt og dobbelt førerhus varianter. Passager udgaven Ford Tourneo Custom som blev præsenteret på Geneve Motor Show i sidste måned. Spændende hvordan den tager sig ud i autocamper udgaverne, og den må da give Ford et skub i den rigtige retning !

Kilde: Ford Motor Company

Ford Transit Custom

 

 

Link; Ford.dk